30 Eylül 2009

[anadoluhaber:35463] 20-30 Eylül Kafkasya dan Haber Özetleri

Çeçenya Argun da STK Lam Üyesi Soltaev Kardeşler Kaçırıldı.

Shamilonline nin İmarat Kavkaz Çeçenya Sektörü haber kaynağından edindiği bilgiye göre, Çeçenya’nın Argun kenti Vygonnaya 15-A adresinde faaliyet yürüten “Lam” isimli yerel sivil gençlik örgütünün iki üyesi Soltaev kardeşler kaçırıldı.


haberin devamı... www.shamilonline.org

***

Mürtedlerin Medyası 3 Mücahid Şehid Edildi

Shamilonline nin İmarat Kavkaz Dağıstan sektörü haber kaynaklarından aldığı habere göre, Mürted kuklaların medyası, İmarat Kavkaz Dağıstan vilayeti, Kizlyar ilçesi, Hutsievka köyü yakınında mürted kukla güvenlik timlerinin kontrol devriyesinin bir aracı durdurmak istediğini ve araç durmayı reddedince çıkan çatışmada 3 mücahidin Şehid edildiğini duyurdu.

haberin devamı... www.shamilonline.org

***

Karachay-Cherkessk: Mürted Elebaşısı İsmail Bostanov Öldürüldü

Shamilonline nin İmarat Kavkaz haber kaynaklarından aldığı verilere göre, 20.Eylül günü Karachay-Cherkessk başkenti Cherkessk te Mürted Elebaşısı İsmail Bostanov bir suikast sonucu öldürüldü, oğluda yaralandı.

Anti-İslamcı politikalarıyla İslam Enstitüsünde Rektör olarak görev yapan bu "Allah düşmanı" mürted Kuzey Kafkasya’da Mücahidlere karşı ideolojik fikirleriyle ünlü sözde din adamlarındı.

haberin devamı... www.shamilonline.org

***

İnguşetya , Nazran da Mürted Polis Aracına Roket Saldırısı

Shamilonline nin İmarat Kavkaz İnguşetya sektörü haber kaynaklarından edindiği bilgilere göre, 21 Eylül günü yerel saat ile 16:15 sıraları Mücahidler, İnguşetya Nazran da devriye gezen gizli istihbarat elemanı, yerel mürtedlerden oluşan 5 kişilk polis timine  otomatik bombaatar makineli tüfeklerle başarılı bir roket atışı yaptı. Mücahidler, Gümüş renkli Lada Priora araçla olay yerinden hızla uzaklaştı.

haberin devamı... www.shamilonline.org

***

Avusturalya; Ne Kadirov'a ne de Atına Vize Hayal

İmarat Kavkaz ichkeria.info sitesinin haberine göre,Avustralya Melbourn’de bu sonbaharda düzenlenecek oldukça büyük ödüllü at yarışına mürted Kadirovsky nin yarış atlarının katılacağının ortaya çıkması Avusturalya medyasında tepki aldı. Sydney Morning Herald ın referansına göre, Kafirov'un Mourilyan isim atının 3 Kasım 2009 tarihinde Melbourn’da düzenlenecek yarışmalara göndereceğini ve kendisininde yarışları ziyaret edeceği duyuruldu.

haberin devamı... www.shamilonline.org

***

Dağıstan Shamilkale de Yolcu Aracına Ateş Edildi 2 Yaralı

Shamilonline nin İmarat Kavkaz Dağıstan sektörü haber kaynaklarından aldığı habere göre, Shamilkala (eski Mahaçkale) de bugün mürtedlerin güvenlik timi bir yolcu aracını durdurup kimlik kontrolü yapmak istedi. Belgelerin kontrol edildiği sırada yolculardan biri araçtan indi ve mürted güvenlik güçleri araç içine ateş etmeye başladı.

haberin devamı... www.shamilonline.org

***

Kafirov un Yeni İddiası; Çeçen Mücahidleri Amerika ve İngiliz Ajanları Eğitiyor

Mürtedlerin başı, kukla Kafirov Kadirovsky, "Zavtra" isimli bir gazeteye verdiği röportajda, Çeçenistan dağlarında devam eden çatışmaların sebeleri; İmarat Kavkaz Mücahidlerinin (ona göre militan, teröristleri) Amerikalılar ve İngilizler tarafından eğitilimesi. Kafirov'a sorarsanız,artık Amerikan ve İngiliz istihbarat servislerini Çeçenistan dan attılar.

haberin devamı... www.shamilonline.org

***

Kadirovsky ve Yamadaev'ler Arasında Uyuşturucu ve Alkol Düellosu
Mürtedlerin başı kukla kafirovsky Kadirov "Zavtra" adlı gazeteye verdiği röportajda, tüm Yamadaev'ler uyuşturucu ve alkol bağımlısıdır dedi. "Bizim istihbarat servislerine sordum,test ettim, Ruslan (eski Devlet Duma milletvekili) bir alkol bağımlısıdır, onu faydalı insan haline getirmek için çalıştım, Sulim (Vostok-Doğu Taburu Komutanı) oda uyuşturucu bağımlısı ve onun kardeşi Musa, oda mutlak uyuşturucu bağımlısı" <<Narkoman Badikov>

haberin devamı... www.shamilonline.org

***

İnguşetya , Sunzhen Bölgesinde Mürted Polis Yaralandı

Shamilonline nin İmarat Kavkaz İnguşetya sektörü haber kaynağından aldığı bilgilere göre, dün gece (24.Eylül) yerel saat ile 23:00 sıraları, İnguşetya Sunzhensky bölgesi, Ordzhonikidzevskoe yerleşim yerinde adının Osman Dzeyt olduğu bilinen ORB-2 lider elemanı yerel mürtedin aracının altına patlayıcı madde konuldu.

haberin devamı... www.shamilonline.org

***

Mürtedler Yerel Sivil Halkı Kaçırıp Öldürüyor ve Militan İlan Ediyor

İşgalci yerel mürted suç çetelerinin, Kafkasya bölgesindeki zulümlerine hergün bir yenisi eklenmeye devam ediyor. Dağıstan'ın Shamilkala (eski Mahaçkale) bölgesinde 10 Eylül günü, Nariman Mamedyarov kaçırıldı ve 11.Eylül de Derbent in güney sınırı bölgesinde Tabasaran köyü yakınlarında bir çatışmada öldü ve cesedi militanların arasındaydı denilerek rapor edildi.

haberin devamı... www.shamilonline.org

***

24-26 Eylül İmarat Kavkaz Vilayetleri Mücahid Operasyonları

Shamilonline nin, İmarat Kavkaz Dağıstan, İnguşetya ve Çeçenya Vilayetleri sektörleri haber kaynaklarından edindiği bilgilere göre, 24 ve 26 Eylül 2009 tarihleri arasında mücahidlerin operasyonları;

haberin devamı... www.shamilonline.org

***


Skandal: Avusturya Gizli Servisinin Dinleme Seti Bomba Sanılarak Deşifre Oldu

Shamilonline nin İmarat Kavkaz Çeçen Mücahidlere yakın haber kaynağı, Kavkaz Center den edindiği bilgiye göre, Avusturya iki Çeçen mülteci, araçlarınının altına yerleştirilen dinleme ve izleme cihazlarını tesadüfen buldular. Buldukları cihazların uzaktan kumandalı bomba olduğunu zanneden 2 Çeçen mülteci  cihazlardan birini bölgedeki polis bürosuna götürdüler.


haberin devamı... www.shamilonline.org

***

Günlük 'Zavtra' gazetesi: ''Zakayev Çeçenya'yı 1 milyar dolara sattı''

Rus politikaları üzerine bilimsel araştırmalar yapan batılı siyaset bilimcilerin çevresinde iyi tanınan, aynı zamanda Reuters Ajansı tarafından referans olarak gösterilen, Rusya merkezli İngilizce gazete "Russia Profile", Zakayev'in Rus yanlısı kukla Çeçen hükümeti tarafından başlatılan müzakere sürecine "sadece, dünya ekonomik krizi nedeniyle oldukça zayıfladığı düşünülen Boris Berezovski'nin finansal sponsorluğundan yoksun kalması nedeniyle" katıldığını bildirdi.

haberin devamı... www.shamilonline.org

***

Dağıstan; Kukla Yönetimin Khasvyut Bölge Başkanı Alimsoltan Alhamatov Moskova da Öldürüldü

Shamilonline nin, RIA Novosti den edindiği bilgilere göre,Dağıstan, Khasvyut ilçesi kukla yönetimin Bölge Başkanı Alimsultan Alhamatov 27.Eylül pazar günü akşamı yerel saatle, 20:15 sıraları Moskova da öldürüldü. Haber kaynağının verilerine göre Alhamatov, Novocheriomushkinskaya sokak 1/21 nolu evin bahçesinde silahlı saldırıya uğradı.

haberin devamı... www.shamilonline.org

***

Dağıstan Eski Miatly de Mürted Yarbay Alimsultan Atuev ve Yeğeni Öldürüldü

Shamilonline nin İmarat Kavkaz Dağıstan sektörü haber kaynaklarından edindiği bilgiye göre, İşgalci kuvvetlerin kukla yöneticisi, suç soruşturma departmanından Yarbay Alimsultan Atuev ve  yeğeni polis teğmeni Abdullah Magomedgaziev 27.Eylül pazar günü yerel saatle 18:30 civarında Dağıstan Eski Miatly köyünde bir saldırı sonucu öldürüldü.

haberin devamı... www.shamilonline.org

***

Çeçenya, Başkent Caharkale de Elektrik Sıkıntısı

Shamilonline nin İmarat Kavkaz Çeçenya sektörü haber kaynaklarından aldığı bilgilere göre, Çeçenya nın Başşehri Caharkale de Ramazan ayının bitişi 21 eylülden bu yana yaklaşık 40.000 kişi elektrik sıkıntısı çekiyor.

haberin devamı... www.shamilonline.org

***


İmarat Kavkaz KBK Sektörü Therese Malokarachaevsky Köyünde Alkol Satış Dükkanı Yakıldı

Shamilonline nin İmarat Kavkaz Vilayeti Kabardey-Balkarya-Karaçay sektörü haber kaynaklarından aldığı bilgilere göre, Karaçay-Çerkesk , Therese Malokarachaevsky Köyünde alkol satışı yapan bir dükkan yakıldı.

haberin devamı... www.shamilonline.org

***

Kadırov bir casusu ortaya çıkarmak için yukarıdan vahiy gelmesini beklediğini söyledi

Mürted çete başı Kadırov "Zavtra" gazetesine Çeçenya dağlarındaki savaşa devam etmesinin nedenlerini belirtti.

Daha önce "militanların" kendilerine Amerikan ve İngilizler tarafından sağlanan özel ilaçlar sayesinde direnmeye devam ettiklerini iddia eden Kadırov, şimdi ABD ve İngiltere gizli servislerinin gerçek "teröristleri" Çeçenya'ya yerleştirdiklerini duyurdu.

haberin devamı... www.shamilonline.org

***

Çeçen direnişi bitti mi? Kafkas direnişinin yeni stratejisi ne?

Çeçenistan İslami Direnişi üzerine araştırmalarıyla tanınan Yusuf Ensar Çalışkan, Çeçen direnişi üzerine oluşturulan spekülasyonları yazdı.

Çeçenistan'da ve Kafkasya'da bahar ve yaz aylarında gelişen olaylar tüm dünyanın gözünü bu coğrafyaya çevirmesine neden oldu.

Uzun süredir pek gündeme gelmeyen Kafkasya cihadı bir anda manşetlere oturmaya başladı.

haberin devamı... www.shamilonline.org

***

Çeçenya Gudermes ta Şehadet Eylemi

Shamilonline nin İmarat Kavkaz Çeçenya sektörü haber kaynaklarından aldığı bilgilere göre 27.Eylül pazar günü (dün) yerel saatle 15:30 sıraları kimliğini henüz açıklanmayan şehadet eylemcisi bir kadın, Çeçenya nın ikinci büyük kenti Gudermes'te bir "şehadet saldırısı" gerçekleştirmek istedi.

haberin devamı... www.shamilonline.org

***

Mücahidler Urus-Martan Shalazhi Köyünde Halkla Biraraya Geldi

Shamilonline nin İmarata Kavkaz Çeçenya sektörü haber kaynağından aldığı bilgilere göre,önceki gün Amir İslam komutansındaki mücahidlerden bir müfreze Çeçenya Urus-Martan bölgesi Shalazhi köyüne akşam saatlerinde geldiler. Mücahidler,yerel halkla,köydeki alkol ticareti ve benzeri konularda bir toplantı yaptılar.

haberin devamı... www.shamilonline.org

***

İnguşetya,Ekazhevo Köyü Başkanının Evine Saldırı

Shamilonline nin İmarat Kavkaz İnguşetya sektörü haber kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Dün gece (27.Eylül pazar günü) İnguşetya nın Ekazhevo köyü mürted başkanı Nuradin Ekazhev in evine henüz tespit edilemeyen kişilerce ateş açıldı.

haberin devamı... www.shamilonline.org

***


Mücahidlerin Galğayço (İnguşetya) Vilayeti sakinlerine ve ayrıca Sufilere ve tarikat liderlerine çağrısı

İmarat Kavkaz İnguşetya Sektörü Silahlı kuvvetleri adına Hunafa.com da 18.Eylül de Galğayço (İnguşetya) Vilayeti sakinlerine ve ayrıca Sufilere ve tarikat liderlerine çağrısı niteliğinde bir bildiri yayınlandı, Shamilonline olarak bizde bu bildiriyi yayınlıyoruz.

***

Bizleri Müslümanlar olarak yaratan bize Cihad yapma fırsatı tanıyan ve Cenneti kazanma yolunda bize izin veren Allah'a Hamd olsun.

haberin devamı... www.shamilonline.org

***


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.