29 Eylül 2009

[anadoluhaber:35464] BASBAKAN KENDINI DEGIL, ULKEYI RISKE ATIYOR

DOĞRU YOL PARTİSİ
GENEL MERKEZİ
www.dyp.com.tr

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, açılım konusu gündeme geldiği günden itibaren ülkede huzursuzluğun arttığını belirterek "Son üç ayda PKK, PKK’nın temsilcisi olduğunu saklamayan DTP ve İmralı sakini prim yapmıştır. Başbakan Erdoğan’ın ne yaptığının farkına varmasını istiyoruz" dedi.

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, açılım konusu gündeme geldiği günden itibaren ülkede huzursuzluğun arttığını belirterek "Son üç ayda PKK, PKK’nın temsilcisi olduğunu saklamayan DTP ve İmralı sakini prim yapmıştır. Başbakan Erdoğan’ın ne yaptığının farkına varmasını istiyoruz" dedi.
Hükümetin demokratik açılım projesine Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz’den şartlı destek geldi. Bugün karayolu ile Çorum’a gelen Çetin Özaçıkgöz, DYP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Parti binasında DYP İl Başkanı Yusuf Çağlar, Merkez İlçe Başkanı Bülent Başıbüyük ve partililerle bir araya gelen Özaçıkgöz, demokratik açılım ve darbeler konusunda açıklamalarda bulundu.

DYP Genel Başkanı Özaçıkgöz, bu açılıma destek olmaları için hükümetin "demokratik açılım mı, Kürt açılımı mı?, Güneydoğu açılımı mı? Bu açılımın adını net ortaya koyması gerektiğini" söyledi.
İçeriğini bilmedikleri bir konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi Türkiye’nin kaderini riske sokmayacaklarını belirten Özaçıkgöz, Başbakan’ın kendisini ve partisini riske edebileceğini ancak DYP olarak ülkeyi riske attırmayacaklarını anlattı.
Açılım konusunun gündeme geldiği günden itibaren ülkede huzursuzluğun had safhada olduğunu dile getiren Özaçıkgöz, şunları söyledi: "Bu üç ayda PKK, PKK’nın temsilcisi olduğunu saklamayan DTP ve İmralı sakini prim yapmıştır. Başbakanın ne yaptığının farkına varmasını istiyoruz. Meclis’in açılmasını bekliyoruz. Milletten bir şey saklanmamasını istiyoruz. Saklanıyorsa bir şey vardır. Açılımda Türkiye’nin milli birlik ve bütünlüğünü bozmayacak kardeşliği sağlayan sevgiyi sağlayan bir takım doneler görürsek destek veririz." Türkiye’de herkesin eşit hakka sahip olduğuna dikkat çeken DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, Kürt kökenli vatandaşlarında ülkede milletvekili bakan, Cumhurbaşkanı olabildiğini söyledi. Bu ülkede herkesin olduğunu belirten Özaçıkgöz, herkesin her göreve sahip ve talip olabildiğini anlattı.
DARBELER DÖNEMİ KAPANDI
Darbeler döneminin kapandığını milletin bundan sonra hür iradesi doğrultusunda kendi istediğini iktidara getireceğini veya iktidardan indireceğini anlatan Özaçıkgöz, şunları söyledi: "Zaman zaman askeri beyanatlardan huzursuz olanlar var. Artık kimse mağduriyetin arkasına sığınmasın bu iktidar mağduriyetin arkasına sığınmayı kendisine rol edindi bundan da prim kazandı. Darbelerin mağduru biziz. Bir Başbakan iki bakan feda ettik. Başbakanımız ve bakanlarımızı astılar kestiler. İktidar elimizden alındı. Bir tane internetten yazılan yazıya bir askerin verdiği beyanata karşı mağduriyet rolüne soyunmasın iktidar."  Konuşmasında hükümeti de eleştiren DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, sözlerini şöyle sürdürdü: "AK Parti bir şey yapacaksa yedi yılda yapardı. Yedi yılda aldıkları borç 224 milyar dolardan 600 milyar dolara geldiyse bizden önce bir şey yapmadılar deniyorsa milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyor Başbakan. Cumhuriyetin tüm tesislerini satarak ayakta durmaya çalışmaktadır. Biz iktidarı bıraktığımızda 7 milyar dolar borç bıraktık. Şimdi 600 milyar dolar nasıl sokağa çıkabiliyorlar. Biz yakalarına yapışmayı da biliriz."
2007 yılında başlayan küresel ekonomik krizin 2008 yılında farkına varıldığını hatırlatan Özaçıkgöz, Türkiye’de yaşanan ekonomik sorunların krizden değil hükümetin beceriksizliğinden kaynaklandığını öne sürdü. Özaçıkgöz, konuşmasının ardından partililerle basına kapalı yaptığı toplantının ardından Çorum’dan ayrıldı.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.