30 Eylül 2009

[anadoluhaber:35486] ANADOLU DA SERAMIK sesli slayti

ANADOLU DA SERAMİK
sesli slaytı
Anadolu'da Seramik Yapımına Yenitaş Döneminde (çatalhöyük, Hacılar,
Beycesultan, Demircihöyük V.b.) Başlanılmıştır. Osmanlı Döneminde 14. Ve 15. Yy'larda Kırmızı Hamurlu, Beyaz Astar üzerine Mavi, Lacivert, Firuze
Ve Mor Renkli Sıratlı Tekniği Kullanılarak Bezenmiş Iznik Seramiklerine (milet Işi) Rastlanır. 17. Yy'da önemini Yitirmeye Başlayan Iznik çini Ve Seramik Atölyelerinin Yerini Kütahya Atölyeleri Almıştır. 18. Yy'da Bölgesel özellikler Gösteren çanakkale Işi Seramikleri Ortaya çıkmıştır. Kırmızı Hamurlu, Sıratlı Tekniğiyle Bezenmiş Bu Seramiklerin 19. Yy.
örneklerinde Yelkenli Gemi Yada Mimari Motifler Kullanılmıştır. öte Yandan
çağdaş Ressamlar Seramik Yapımına Ilgi Duymuşlar Ve Bir çok Seramik Sanat Eserleri üretmişlerdir. Türk Seramik ve Cini sanatı ve ürettiği harika eserler tüm dünyada oldukça meşhurdur.

Anadolu da Seramik isimli ekli slayt; Anadolu tarihindeki seramik sanatının önemi, incelikleri, örnekleri ve bilgilendirme kaynaklı harika bir slayt gösterisi olup, arşiv olarak saklanmasını tavsiye ederiz.

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.