12 Eylül 2009

.:: Komplo Teorileri ::. 15 EKİM 2008 TARİHLİ YENİÇAĞ GAZETESİNDEN BİR HABERİ HATIRLAYALIM:


 

15 EKİM 2008 TARİHLİ YENİÇAĞ GAZETESİNDEN BİR HABERİ HATIRLAYALIM:

 
Başbakan Tayyip Erdoğan, tarihe geçecek sözlere imza attı: Aktütün’de askerimizi, Diyarbakır’da polisimizi öldürenleri düşman olarak görmüyoruz. Demokrasi gereği bu… Hukukun üstünlüğü, insani yaklaşım bunu gerektiriyor.
Önce öfkemizi yenelim
Terör karşısında sağduyuyla hareket etmek gerektiğini savunan Erdoğan,  “Terörle mücadelede öncelikle yenmemiz gereken öfkemizdir, öfkemiz olmalıdır. Hukuktan vazgeçmeyeceğiz, demokrasiden bir tek geri adım atmayacağız” dedi.
Erdoğan’ın tanımıyla Öcalan basit bir suçlu! 
Öneri getirin diyor sonra hakaret ediyor
Muhalefetİ sık sık “Sadece eleştiriyorsunuz, öneri getirmiyorsunuz” diye suçlayan Başbakan Erdoğan, MHP’nin önerdiği ve CHP’nin de desteklediği ‘tampon bölge’ye demediğini bırakmadı.
PKK düşman değil ‘suçlu’
Erdoğan: “Terör örgütü askere, polise düşman gözüyle bakıyor. Biz demokrasi gereği  onlara suçlu gözüyle bakıyoruz”
AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, PKK teröristlerinin düşman değil, suçlu olduklarını söyledi. Partisinin TBMM Grubunda konuşan Erdoğan, terörle mücadele konusuna değindi. Yapılması gereken şeyin terör karşısında aklı selimle hareket etmek olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

’Öfkemizi yenelim’
”Aktütün’de askerlerimizin, Diyarbakır’da polislerimizin canına kastedenler, aslında bu milletin asırlardır çözülmeyen bütünlüğüne, insanlarımızın dostluk ve kardeşliğine de kastediyorlar. Bu sebeple, ülke ve toplum olarak terörle mücadelede ilk yenmemiz gereken düşman öfkemizdir, öfkemiz olmalıdır. Terör örgütü benim askerime, benim polisime düşman gözüyle bakıyor. Fakat biz şu anda bütün bu bakışlara rağmen suçlu gözüyle bakıyoruz. Neden? Demokrasinin gereği bu. Hukukun üstünlüğü bunu gerektiriyor. İnsani yaklaşım bunu gerektirdiği için bunu yapmak durumundayız.
Başbakan  psikolojik rahatsız
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çelişkili açıklamaları psikologlar tarafından rahatsızlık olarak değerlendirildi. Eski Fazilet Partisi Milletvekili ve psikiyatri profesörü Mehmet Bekaroğlu, “Başbakan’ın çelişkileri sağlıklı değil” dedi. Asabiye uzmanı ve ANAP’lı Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Halil İbrahim Özsoy da, şu tespitlerde bulundu: ” Başbakan kendisini ’Her şeyi bilen adam’ olarak görüyor. Dış önerilerde tuzak beklentisi içinde. Bu ruhsal bir tedirginliktir.
Bahçeli’yi muhatap almam
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, dün grup toplantısında AKP’ye yönelik eleştirilere garip bir yaklaşım gösterdi. Erdoğan, “Gerekli cevabı arkadaşlarım verecekler… Muhatap almıyorum” dedi.

MHP’den jet cevap
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Erdoğan’ın bu konuşmasına cevap verdi. Vural, “Başbakanın muhatabı, Başbakanlıkta ihale ve proje takipçiliği yapanlardır. Başbakanın muhatabı, yolsuzluk dişlileridir” diye konuştu.
‘Öneri getirin’ dedi ‘tampon’a öfkelendi
Terör ya da ekonomik sorunlar konusunda muhalefete çözüm önerisi çağrısı yaparak ’uzlaşmacı’ portresi çizen Başbakan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Eğer fiziki koşullar engelse Kuzey Irak’tan sızmaları önlemek için tam güvenlikli bir tampon bölge oluşturulmalı” sözleri üzerine, “Ağzı olan konuşuyor. Bilen konuşsun” şeklinde öfkeli sözler sarfetti. Başbakan’ın CHP’nin de desteklediği öneriye hakaretli cevabı kamuoyunda “Başbakan, hani muhalefetten öneri bekliyordun” sorusunun yönelmesine yol açtı. İşte Başbakan’ın muhalefete öneri çağrılarından bazıları:

Yer: New York Tarih: 14 Eylül 2005:  “Öneri getirseler can kurban. terör var derler, sen yapılmasını istediğini söyle. Yapılandan farklı bir şeyin var mı söyle. Böyle bir dertleri yok.”
Yer: Kağıthane Tarih: 21 Eylül 2008:  “Ana ve yavru muhalefete çağrı yapıyorum. Diyorum ki Allah aşkına Türkiye’ye bizim yapmamız gereken bir proje varsa bize tavsiye edin yapalım.”

Yer: Adalar Tarih: 20 Eylül 2008:  “Bunların muhalefet anlayışında siyaha beyaz, beyaza siyah deme anlayışı var. Böyle muhalefet olmaz… Eğer kendini büyütmek istiyorsan, halka sevdirmek istiyorsan, (şu, şu yanlıştır ama şöyle yaparsanız doğrudur) diyeceksin. Bunu deyin, kayıp yıllarımız olmasın.”
Yer: Ankara Tarih 19 Eylül 2008:  “Türkiye Cumhuriyeti için yapılabilecek bir uygulamanız varsa, bunları gündeme getirin. Altı yıldır biz iş yapıyoruz, onlar dedikodu.”
Yer: Ankara Tarih: 28 Aralık 2005: “Muhalefet öneri sunmalı. Sayın Baykal’ın konuşmasında bir tane bile öneri yok.”
YENİÇAĞ
http://www.yenidenergenekon.com/396-dikkat-pkk-dusman-degil-sucluymus/
--
TURKEY DEĞİL,TÜRKİYE !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.