T a r a f s ı z D e ğ i l i z

.:: Komplo Teorileri ::. Gizli ikna gizli tabancadır



Gizli İkna, Gizli Tabanca Gibidir

Bülent ESİNOĞLU

 

Bir alışkanlığın yada bir düşüncenin “akıllıca manipülasyonu” nasıl yapılır?

Kökten piyasacılığı yaşayan ülkelerde, ticari ve siyasi kazançların arkasında hep duyguların manipülasyonu vardır.

Manipülasyonda suçluluk duygusu, korku, kaygı, düşmanlık, yalnızlık duygusu, aşağılık duygusu ve iç huzursuzluklar kullanılır.

Yönlendirici yaklaşım, Napolyon’dan beri vardır. 1950 yılından bu yana Amerika’da hem ticari alanda, hem de siyasi alanda kullanılan bir yöntemdir.

Egemen sınıfların çıkarlarını sürdürmesi için iki mekanizma kullanır. Birincisi ikna etme, ikincisi, daha çok başvurduğu, dayatmadır.

Aşağılık duygusu yaratarak toplumun yönlendirilmesine bir örnek vererek başlayalım.

En önemli gizli ikna edici araç “değişim”dir. Değişim, her halükarda  iyiye giden bir yol diye anlatılır. Örnek, sen Ermenileri katlettin. Şimdi de, Kürtleri katlediyorsun. Sen aşağılık bir katilsin. Eğer sende değişirsen, demokrasiye evet dersen, sende modern insan olacaksın. O zaman seni Batılı olarak kabul ederiz.

Gizli ikna edici olarak, tarih: Tarih var ya, hani o senin övündüğün tarih; o tarih yanlış. Seni kazıklamak için yazılmış. Kemalizm süreci ve hareketi halka karşı bir süreçtir. Hâlbuki Fethullahçı süreç halkın yanındadır. Özgürlükçüdür.

Gizli ikna edici olarak eşitlik; sınıflar yoktur. Herkes kanun önünde eşittir.

Gizli ikna edici olarak sanat: Senin sanatın falan yoktur. Sanat çağdaş sanattır. Pisuarın üzerine kalp resmi çizerim, onu da sanat galerilerine koyarım. Çağdaş Sanat üfürükçülerine de sanat budur diye yaygara yaptırırım. Kültürsüz milletsiniz der. Pop kültürünü sana dayatırım.

Gizli ikna edici olarak Arap; Arapların bizi arkadan vurduğu şuur altımıza yerleştirilmiş gizli ikna operatörlerinden birisidir. Emperyalistler Araplar ile aramızı açmak için sürdürdükleri bir manipülatördür.

Gizli ikna edici olarak mollalar: Amerika, hükümetleri kendi çıkarları yönünde bir karara zorlamak için CIA vasıtası ile yurtsever aydınları katleder. Arkasından, manipülatörler ortaya çıkar. Mollalar İran’a diye bağırır. Laikler İran’a biraz daha düşman edilmiştir. Oysa gerçek molla Amerika’da ikamet etmektedir.

Bu ve bunlara benzer birçok ikna edici manipülatör ile beyni doldurulmuş benim aydınım da, kendi aklı ile hareket ettiğiniz sanır.

17.9.2009, bulentesinoglu@gmail.com

 

 

 

 



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.