3 Ekim 2009

[anadoluhaber:35526] Statiko şeriatında AKP'ye karşı çıkmak farzmı sünnetmi

Statiko şeriatında AKP'ye karşı çıkmak farzmı sünnetmi

Önce bu azim statüko günahları içeren yazım için statükocuların aşırı öfkesinden korunmak için özür dilerim.

Bir yazar aramızdaki grup yazışmalarında benimde herkes moda haline getirilmiş dolduruşa katılıp AKP ye saldırmayışımı benim AKP’yi tuttuğumu ve nasıl bu kadar yanlış davrandığımı sorgulamış. Kendisine verdiğim cevap.

Ben AKP’yi değil TC. Devleti ve milletini savunuyorum. Çünkü onlara saldıranların bu ülkeyi zaten çoktaaaan dışarının kontrolüne bırakmış ve sadece dışarının koruması ile ayakta kaldıklarını artık pek çok kişi gibi bende biliyor. Onları gerçekten küçük görüyorum. Hükümeti eleştirmek serbesttir ama neyin yerine ne önerdiğini de herkes açıklamak zorundadır. Ülkenin geleceği için açıklayabilecek hiçbir fikir ve önerisi olmayan boş ve kof kişilerin yanında durmak için insanın ne biçim bir anlayışta olması lazım gelir ben bilemiyorum.  Bir insan olarak böyle bir durumu da kendime asla yakıştıramıyorum. Sadece her şeye istemezük diye bağırmak ve işi bir yerden sonra şirretliğe dökme saldırganlığının sadece suçlulara ait bir haletiruhiye olduğunu da gayet iyi biliyorum. Kadir bilmezlere bir şeyi beğendirmenin imkanı yoktur. Önce iki kıssa anlatalım.

 

Kıssa 1

Nasrettin Hocanın bir hikayesi vardır. Eşeğe çocuğu bindirmiş kasabadan geçerken birileri ne edepsiz çocuk, yaşlı babası yaya giderken kendisi eşeğe kurulmuş oturuyor derler. Hemen çocuğu indirip kendi biner az sonra birileri yumruk kadar çocuğu yürütüyor da kendi eşeğe binip oturmuş derler. Çocuğu kucağına alır biner. Bir eşeğe iki kişi biniyor zalim alçaklar eşeğe yazık değil mi derler. İkisi de iner bu seferde eşek boş gidiyor aptal heriflerde yaya yürüyor derler.

 

Kıssa 2

İnsan psikolojisi sürüye uymaya meyyal bir yönü ile sürü olmanın sorumsuzluğunu kutsayıp sürüye uyup gerekirse mezbahaya bile gidebilecek zaaflar ile maluldür.

Köroğlu’nu yakalamış elleri bağlı götürüyorlarmış. Herkes de Allah cezanı versin Köroğlu, seni şöyle etsin böyle etsin Köroğlu diye yol boyunca sövüp sayıyorlarmış. Yaşlı bir kocakarı da beddua edince Köroğlu, olduğu yerde durup kocakarıya dönmüş. A be teyze şunun dükkânını kafasına yıktım. Şunlardan haraç alıyordum. Şunlara şu bunlara bu işi yaptım. Doğru yanlış ben kendimi haklı gördüm onlardan aldım siz fukaraya dağıttım. Bunlar hadi sövüp sayıyor beddua ediyor sana ne oluyor da mutlaka gönderdiğim yardımlardan sende aldın sizi dövüp söven adamların ocağını yıktım kimse size dokunamaz oldu. Kime ne kötülük ettimse hepside derebeyi idiler ve sizlerin başının derdi idiler sizlere zulüm eder idiler. Sana ne oluyor da bağırıyor ve beddua ediyorsun demiş. Yaşlı kadın, ne bileyim oğul herkes ediyor bende diyorum diye cevap vermiş. Buna sürüye uymak deniyor. İnsan için yakışıksız bir durumdur.

 

Bu gün bu hükümetin karşısında olan güçler eşkıyalar soyguncular bankaları hortumlayanlar beş katına mal ettikleri gazeteyi beşte bir fiyatına satarken yanında da hediyeler dağıtarak kamuoyunu efsunlayanlar halkı hastahane kuyruklarında aylarca ameliyat için altı ay bekletenler. Yabancıların karşısında süklüm püklüm duranlar dünyada adam yerine bile konulmayanlar. Çankaya da surat asıp oturanlar ve hükümet de yamyamlara para dağıtanlar. Çeteleri ile kendi adamlarını öldürüp halkın üstüne atıp irtica var diye bağırıp halkı korku ve dehşet salarak yönetenler. IMF ile anlaşmayı bir gün geciktirip pazarlık yapmaya kalksalar ülkeyi sallayan dehşet senaryoları ile aç kurtlar gibi mama bekleyen yamyamlar takımı sözde iş adamlarına dağıtanlar. Devletin kurumlarını babalarının çiftliği haline getirenler. Ve onların sahte senaryolarına inandırılmış kitleleri ülkemiz kritik günlerden geçiyor şimdi susun diye sonsuza kadar kritik günler icat etmek için devlet eli ile terör ve eşkıyalık çeteleri kurup işletenler. Ve tüm çeteleri kendileri kurup sonrada o çetelerin dizginlerini dış güçlere kaptıranlar düzeninden bizi çıkarmaya çalışan tarihi bir misyonu üslenmiş bir hükümete sövmeyene hakaret yağdıran sanal ortamlar oluşturanlara rağmen üstelik muhalefet adı altında kriz çıkarmak dışında hiç bir becerileri ve gelecek tasavvuru olmayan kelimenin tam anlamı ile ana babasını dövmekten ve onların kıt kanaat geçindikleri parayı da ellerinden alıp aç bırakmaktan başka elinden bir şey gelmeyen şirret ve çirkef çocuklar gibi davranan muhalefet partilerine ve onların sadece her suçlu gibi yalan haberler ile kendi beş para etmez müptezel değersizliklerini gözlerden saklamaya çalışmalarına rağmen onların safında yer alıp bu hükümete sövebilecek kadar kendimi aşağılık duruma düşünmekten başka bir faydası olamayan utanmazlık durumuna neden düşüreyim.

Dünyada gerçek ise yaramaz ve hain aslında benim diyen bir kişiye rastladınız mı ki bu muhalefet halka hizmet ve daha iyi yönetmeye talip olacak teklifler ile gelmek yerine Asker gelsin ve eski eşkıya düzenini yeniden kursun bizde yamyamlarımızı yeniden besleyelim ve çetelerimize harçlık vermeye devam edelim yoksa ya bizzat bizleri yiyecekler ya da etrafımızdan dağılıp gidecekler diye bu kadar yaygara kopardıklarını anlayamayacak kadar aptal birisi gibimi görünüyorum.

Hayır, ben gerçekten vatanı için ölmeye adanmış bir kişiyim. Kurdun kuşun eşkıyanın çetenin idealleri için değil. Onlar beni öldürseler şehit olurum. Onların yanında yer alıp ölsem Allahın huzuruna ne yüzle giderim. Bunu anlamak çok mu zor geliyor bazılarına. Bu hükümet kurulduğunda ABD bize ne derlerse yapmamız karşılığında bir milyar dolar hibe yada 7,5 milyar dolar borç vermeyi öneriyor, ve bugün hükümete sövüp sayanların basını eğer bu parayı alıp ABD nin dediğini yapmazsak ölürüz biteriz diye yaygaralar koparıyordu. ABD basını da bizi karikatürlerinde dansöz yapıp oynatıyor. Oramıza buramıza para sıkıştırıyordu. Dünyada ekonomik kriz yoktu. Bizim parada fazladan altı sıfır ve açık bütçe vardı. Herkes hükümetin eli bağlı mecbur ne denirse yapacak diyor ve yapmayınca kendilerini ABD nin yerine koyup hükümete saldırıyorlardı. Hükümet o parayı almadı. O krediyi kullanmadı. O para yada kredi karşılığı yapılacak işleri ve verilecek tavizleri vermedi. Orta doğuda uydu devlet olmaktan çıktı. Edilgen değil oyun kuran devlet oldu. ABD nin BOP projesi ve çok sayıda parçalı bohça devletçikler kurma oyunu bozuldu. Bizi dansöz yapan bir milyar doların yerine sadece bir iş adamına üçmilyar dolar ceza kesebilen bir devlet oldu. Dünya krizinde batmadı. Irak’a bombalama ve yön verme hakları elde etti. Dış ticareti geliştirdi. Vatandaşın tümünü hastahanelerden ve ilaçlardan istifade imkanına kavuşturdu.  Ülkeyi anarşi ve terör ile boğarak eski düzeni sürdürmek isteyen iç ve dış mahfilleri devre dışı bırakıp bir sürü terör olayı ile arka arakaya hükümet düşürülmelerini önledi. TC’nin CB.’na ayağa kalkmamayı marifet sanan ve cumhuriyeti tarihi esr kaçakçısı bir rektörle eşitleyip milleti adam yerine koymayan milletin başına tafra ve musibetlik etmekten başka hiçbir hayrı olmayan CHP ye rağmen milli iradeyi ve iç barışı savundu. AB ye satılıyoruz yaygaralarını umursamadan petrol boruları rekabetini Türkiye den iki hat ile birlikte geçirerek hem ABD yi Rusya ile dengeledi hem de AB yi bize mahkum etti. Bunların sonuçlarını yakın zamanda göreceğiz. Ordunun içinden Gladio çetelerini deşifre ederek. Sokakların kana bulanmasını önemli ölçüde durdurup hükümet edilebilir bir ülkeye dönüştürdü. Paranın sıfırlarından ve o sıfırların yanına eklenecek 7 senede en az bir belki iki sıfır daha eklemek den kurtulduk. Deutsche Bank’ın Türkiye 110 milyar dolar borç bulamazsa batar santajını ve statikonun yamyam basınının yaygaralarını umursaman üstelik IMF ede senin keyfine göre anlaşma yok diyerek bu günlere gelmeyi başardı. Tüm bunları dahili ihanet odaklarının, Dış işbirlikçilerinin, Hudson toplantıları ile kurulmaya çalışılan ihtilal gerekçesi sabotajların ve önüne döşenen tüm mayınların üzerinden atlayarak ve vatandaşa AKP iyidir demeyi nerde ise yasaklayarak halkın % 47 sini aşağılayarak saldıranların saldırılarına rağmen şer muhalefet cephesine rağmen yapabildi. Bu ülkede hayırlı bir  iş yapmanın fiilen yasaklanmış hale getirildiği durumdan bizleri çıkarmayı başardı.

Bu durumda ben nasıl yaygaracılar korosunun yalan ve iftira korosuna katılabilirim.

Kimse şaşırmasın çok şükür ben aklımı peynir ekmekle yemiş bir kişi değilim.

Halk da her gün daha da uyanmak da, Muhalefet eğer ülke yönetiminde söz almak istiyorsa vatandaşı bir biri ile çatıştırmaktan vazgeçip iktidar olursa neyi nasıl yapacağını anlatıp ikna etmek zorundadır.

A.D.Şimşek

.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.