18 Kasım 2009

[anadoluhaber:36123] TSK istedi Uğur Dündar haber yaptı

36471

 

Uğur Dündar, "Cuma’ya giden öğrenciler" haberini TSK istedi diye yapmış..

 

Demokrasiye Müdahale Eylem Planı’nı ile ortaya çıkan ‘TSK içindeki cunta’ yapılanmasının ‘kara propaganda’ faliyetleri kapsamında hazırladığı iddia edilen Eylül 2007 tarihli Bilgi Destek Planı’nda servis edilmesi istenen haberlerin tamamının yandaş medyada manşet olduğu ortaya çıktı. “Kamuoyu yaratmak” isimli ‘power point’ sunumunda, medyanın manşetleri, haberleri, okur köşelerinden yayınlatılacak, sonucu önceden belli anket sonuçlarına kadar her alanda kullanılarak toplumun yönlendirilmesi isteniyordu.

İŞTE O HABERLERDEN BİR KAÇI


Şeyhin lüks hayatı


• (Hürriyet-24 Nisan 2008):
İsmailağa Cemaati’nin lideri Mahmut Hoca da, Beykoz’a bağlı Çavuşbaşı Beldesi’nde iki villa aldı. İkiz villaları ‘hocaları’ için beğenen müritler, önce mahallenin ‘çağdaş imamı’nı tayin ettirip camiyi ‘ele geçirdi’. Camiye tarikattan biri atandı, villalar alındı ve mahalle cüppeli, kara çarşaflı müritlere kaldı.

1.20091117135818.

Servis edilecek haberler arasında en ilginci Hürriyet’in cinsel içerikli soruları yanıtlayan Güzin Abla köşesine türbanlı kızların dramıyla ilgili sorular göndermek. Sorular gitmiş ve Güzin Abla da soruları yanıtlamış. Planda “Güzin Abla’ya türbanlı kızların dramı sorulsun”  denmiş. Kısa süre sonra Güzin Abla 3 türbanlı kız sorusu cevaplamış

2.20091117135923.

Güzin Abla niye türbanı yazmıyorsun?


• HÜRRİYET (25 Şubat 2008):
Sevgili Güzin Abla, uzun süre başörtüsü ya da türban konusunda bir şeyler yazarsınız diye bekledim, ama hayal kırıklığına uğradım. Ben 32 yaşında, kapalı bir bayanım. Ama artık başörtüsünü taşımak istemiyorum. Taşıması zor bu örtüyü kullanmama kararı aldım. Eşim de bu kararıma saygı gösterdi. Fakat çevrenin baskısı ve olmadık laflarından, hatta iftiralarından korktuğumuz için bir türlü tamamen çıkaramadım. Rumuz: Çözüm arıyoruz.

UĞUR DÜNDAR’DA YAPTI


• Star TV Ana Haber (24 Ekim 2009):
Uğur Dündar yönetimindeki Star TV Ana Haber Bülteni’nde  “Okuldan Cumaya” başlıklı haber yayınlandı. Öğrencilerin ailelerinin yazılı izniyle cumaya gitmeleri suç gibi gösterildi.

• Radikal (21.01.2008): Erkan Avcı Anadolu Teknik Lisesi’nin zemin katındaki oda, mescit olarak kullanılıyor. Öğretmenler ve öğrenciler birlikte namaz kılıyor.

• Hürriyet (24.04.2008): Kartal Atatürk İlköğretim Okulu’ndaki   23 Nisan gösterilerinde, okul müdürü dans eden kız öğrencilerin gösteride giydikleri kıyafetleri açık diye gösterilere son verdi.

TÜRKİYE ARAPLAŞIYOR

Servis haberlerden birisinin de “Türkiye hızla dinci bir toplum haline geliyor, Arap ülkelerine daha fazla benzemeye başladı…” olması isteniyordu. İşte medyadaki o döneme ait bir haber:

• Cumhuriyet (23 Aralık 2007): Doç. Filiz, Vahabi anlayışının dini temele dayanan siyasete de yansıdığını söyledi. Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şahin Filiz, Arap mikromilliyetçiliğinin ideolojisi olan Vahabiliğin ulus devleti parçalamayı amaçladığını belirterek Türkiye’yi bekleyen asıl tehlikenin dindarlaşma değil, “Araplaşma” olduğunu vurguladı.  (Star)


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.