18 Kasım 2009

[anadoluhaber:36128] Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a GNH soruları

Prof. Nevzat Tarhan, Genelkurmay Başkanına. Gayri Nizami Harp kadrolarına dair sorular sordu ve Sabih Kanadoğlu ile Abdurrahman Yalçınkaya’nın GNH kadrolusu olup olmadığını merak ettiğini belirtti.

 

Birinci sorum, Albay Çicek’in sembolize ettiği devletin içinde bir yapılanma var mı? Varsa bu yapılanmanın demokrasiye müdahale planları yaptığı iddia ediliyor. Kuvvetli şüpheler mevcut, henüz hukuken kanıtlanmadığı için sadece iddia olarak düşünmek gerekir.

Bu yapılanma iddiası Kuleli Askeri Lisesi mezunlarının değilde İmam-Hatip Lisesi mezunlarının yaptığı bir yapılanma iddiası olsa ne yapardınız?

İkinci sorum, şu anda Ergenekon sanığı olan Doğu Perincek 1997’li yıllarda Genelkurmaya elini kolunu sallayarak çok rahat giriyordu. Özel Kuvvetler Komutanlığı’na çok rahat giren bir sivil idi. O’nun Apo ile çekilmiş resimlerine rağmen kozmik şubelerde rahatça dolaşmasının gerekçelerini öğrenmek istiyorum?

Üçüncü sorum, 1987’de ANAP’ın Çankırı Milletvekili olarak Kenan Evren’in kontenjanından TBMM’ye girmiş bir milletvekili vardı. Adı bende saklı.

Bu vekilimiz emekli bir subaydı ve aynı zamanda Gayri Nizami Harp (GNH), yeni tabirle asimetrik psikolojik savaş kadrolusu idi. 1988’da Başbakan Turgut Özal’a kongre esnasında suikast yapıldığında yakalanan Kartal Demirağ’ı salona sokan bu sayın vekilimiz idi. Bu ilişki rastlantı mı idi?

Dördüncü sorum GNH yönetmeliğine göre örgütlendirilmiş ve sürekli GNK ile irtibat halinde olan kadrolu siviller belirlenir. Bu kadrolarda kadrolu öğretim üyeleri, kadrolu işadamları, kadrolu yargıçlar, kadrolu gazeteciler, kadrolu siyasiler ve milletvekilleri, kadrolu din adamları vardır.

Asimetrik darbenin eylemleri

 

GNH yönetmeliğine göre bu yetki işgal durumunda iç düşmana karşı kullanılması gerekir. Böyle iken bu gün bu yetki düşman kabul edilen meşru bir hükümete ve yasalara uygun çalıştığı halde dernek ve cemaatlere karşı kullanılıyor mu? Kullanılıyorsa bu duruma asimetrik güçlerin yaptığı asimetrik bir darbe eylemleri denilemez mi?

GNH kadrolarına derin devlet kadroları denilebilir mi?

 

  • TBMM’de GNH kadrosundan milletvekilleri kimler?
  • Basında GNH kadrosunda olan gazeteciler kimler?
  • İş dünyasında GNH kadrosunda olan iş adamları kimler?
  • Üniversitelerde GNH kadrosunda olan öğretim üyeleri kimler?
  • Yargıda GNH kadrosunda olan yargıçlar kimler?
  • Diyanet teşkilatındaki GNH kadrolu imamlar kimlerdir?

Bugün yargıya intikal etmiş ETÖ davası ile ilgili adı geçen kişilerden ve mahkemelerde yargıç savcı olan veya sanık olan kişilerden kaç tanesi kadrolu GNH elemanıdır?

367 krizinin aktörü Sayın Sabih Kanadoğlu ve AKP’yi kapatmak için formül arayan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Abdurrahman Yalçınkaya GNH kadrosunda mı?

Şayet…

Bu kadrolar kendilerinde suç işleme özgürlüğü görüyorlarsa ve ‘Devletin yüce menfaati için hukuk rafa kaldırılabilir’ diyorlarsa ve yazılı olmayan gizli bir hukuku savunuyorlarsa GNH kadrolarına derin devlet kadroları denilebilir mi?

Sayın Genelkurmay Başkanım, bu sorulara cevabı ancak siz verebilirsiniz. Siz şerefli bir Türk subayısınız. Artık Türkiye’nin önünü açmalısınız. Cevabınızı bana değil ama siyasete, yargıya ve kamuoyuna vermek zorundasınız.

Cevap vermek yerine bu kadroları tasfiye etmeniz tarihe geçmenizi sağlamaz mı? Bugün cevap vermezseniz yarın tarihe hesap vermek zorunda kalırsınız.

TSK 27 Mayıs travması ile yüzleşmedi

 

TSK yeni bir 27 Mayıs çılgınlığı yaşamamalı. İstiklal madalyalı generallerin tekmelendiği ve Yassıada da işkence gördüğü, general ve subay kadrosunun yarısının tasfiye edildiği 27 Mayıs TSK’nın yüz karasıdır.

Kendi adıma darbeciliğin,cuntacılığın, militarizmin normal kabul edildiği bir ülkede yaşamak istemiyorum.

Generallerden emir alan siyaset, yargı ve sivil bürokrasi istemiyorum.

Hem bir vatandaş hem de emekli bir TSK mensubu olarak cevabınızı bekliyorum. Saygılarımla…

Prof. Nevzat Tarhan – Haber 7
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.