T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36163] Edmund Burke ve Muhafazakarlik

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.

Edmund Burke ve Muhafazakarlik
Yazan Hande Nur Gunes (Konuk)   

1765te kraliyet hukumeti Amerikan somurgelerini isteklerine aykiri olarak vergiye baglayinca Burke, kralin keyfi idaresi karsisinda Ingilizlerin sahip olduklari ozgurluklerden somurge halklarinin da yararlanmasi gerektigini savundu. 1782de yasa tasarisini kabul ettirerek bircok memurun dokunulmazliklarini kaldirtmayi basardi ve boylelikle Ingiliz siyasetinin genis bir olcude istikrara kavusmasini sagladi. Burke ayni zamanda Hindistan sorunlariyla da ilgilenmistir. Hindistan hukumetinin sorunlarinin cozumunde buyuk katkilari olmustur. 1781de arkadasi P. Francisin de etkisiyle Hindistan siyasetinin yeterince titiz bulmadigi Hastingse saldirdi ve onun hakkinda sorusturma actirtmayi basardi. Basindan itibaren Fransiz Ihtilaline karsi cikti ve Reflections on the Revolution in France (Fransadaki Devrim Uzerine Dusunceler) adli yapitinda halk ayaklanmasini siddetle yerdi ve bu dusunceleri icin en yakin dostlari ile partisinin birligini bozma pahasina savasti.

Bu yaziya ilk yorumu yazin

Devamini oku...