T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36183] Soru: Sevgili Sivilay Abla, şehir hayatı içinde ihtiyarlardan çok tırsıyorum.

Soru: Sevgili Sivilay Abla, şehir hayatı içinde ihtiyarlardan çok tırsıyorum. Özellikle de sinekkaydı tıraşlı, bıyıksız yaşlı amcalar ile fönlü sarı saçlı seksenine merdiven dayamış teyzeler çok gergin ve çatışmaya hazır. Hele bir de Taraf filan okuduğunu görürlerse otobüste, trende en azından nefret dolu bakışlarıyla taciz ediyorlar. Bu tip durumlarda soğukkanlılığımı koruyabilmek ve empati yapabilmek için bir kaç tiyo verebilir misin? (Bahadır Selimoğlu)

Cevap:
Sevgili Bahadır, insan hayatını en güzel özetleyen şey bir uçağın uçuş evreleridir. Bir insanın doğuşu ve emeklemesi uçağın apronda hareket ettiği süredir. Uçağın piste çıkıp hızlanması çocukluk dönemini sembolize eder. Uçağın diklenmesi, kalkışa geçmesi gençliktir. Havada tırmanma süresi ise erken orta yaşları anlatır. Havada düz olarak gittiği süre ise olgun güzel yaşlardır. Bundan sonra olan olur. Çünkü uçak inişe geçmez irtifa kaybetmeye başlar. İşte bu yaşlılıktır. Uçağa bindiğin anda öğrendiğin ama bir türlü aklına getirmediğin acı gerçekle yüzleşme vakti gelmiştir. Hayatın doğası gereği uçak yere çakılacaktır. İşte etrafında gördüğün yaşlı insanlardaki gergin yüz ifadelerinin anlamı, uçak yere çakılana kadar yolcuların ‘aaaaaa!’ diye çığlık atmasıdır. Bir kısım yolcu kelime-i şahadet getirebilir. Bir kısmı ise kafayı bulup ‘aman sende babamın uçağı mı?’ umursamazlığı ayağına yatmayı tercih edebilir. Ancak ekseriyet hep bir ağızdan bağırmaktadır.

Sorunun tam cevabı olmadı ama biz yaşlıların bu halini anlarsanız, daha kolay tahammül gösterirsiniz herhalde.

Not:
Genç ölümlerini soracak olursanız, onlar kazadır.

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.