22 Kasım 2009

[anadoluhaber:36216] DYP Ankara İl Teskilati

DOĞRU YOL PARTİSİ
GENEL MERKEZİ
 
        Ankara İl Başkanı Turgut Lenk, tüm Ankara il yönetimi ile birlikte Genel Merkezi ziyaretinde yapılan toplantıda, İl Yönetim Kurulu üyelerinin Genel Başkan Çetin Özaçıkgöz’e İç ve Dış politika hakkında sordukları soruları ve Genel Başkanın cevapları :
 
Soru : Sayın genel Başkanım, Ak Parti iktidarıyla Türkiye’nin dış politikasında sapmalar göze çarpmaktadır. Yabancı ülkelerden talimat alma görüntüleri ortaya çıkmaktadır. Diğer taraftan batıdan uzaklaşma ve doğuya dönük politikalardan bahsedilmektedir. Bu konuda partimizin genel görüşü acaba nedir ?
 
Genel Başkan : Türkiye Cumhuriyetinin, kuruluşundan beri ortaya koymuş olduğu politikada bir devamlılık vardır. Bu politika, Türkiye’nin milli dış politikasıdır, devlet politikasıdır. Ak Parti iktidarına kadar gelen-giden iktidarlar dış politikamızda değişiklik yapmamışlardır. Fakat son zamanlarda dış politikada Türkiye’nin yanlış şeyler yaptığı apaçık ortadadır. Hiç gereksiz yere Ermenistan’ı memnun edeceğiz diye, Azerbaycan’ı incitmek, kırmak hatta karşımıza almak son derece yanlıştır. Kıbrıs politikasında bu iktidar geleneksel politikamızdan vazgeçerek Kıbrıs’ı gözden çıkarmıştır. Terör örgütü olduğu bütün dünyaca kabul edilen Hamas’ı savunma pahasına İsrail’i karşımıza alan Başbakanın tutumu, dış politikamızdaki büyük kırıklığı göstermektedir. Davos’daki açık oturumda kızarak hem açık oturumu terk eden hem de bundan sonra Davos’a gelmeyeceğini söyleyen Başbakan, yurt içinde o anlık heyecanla biraz prim yapmıştır. Ama Türkiye’nin uluslar arası platformda ne kazandığı ne kaybettiği tartışma konusudur. Oysa Türkiye’nin böyle platformlarda kızıp açık oturumu terk eden değil, rakibini terk ettiren Başbakanlara ihtiyacı vardır. DYP açısından Türkiye’nin 3 prensibi vardır.
1)     Türkiye projesi.
2)     Avrupa Birliği projesi
3)     Avrasya projesi.
     Türkiye bu 3 projeyi birlikte yürütmelidir.
 
Soru : Sayın Genel Başkanım. AB Başkanlığı’na seçilen Hollanda Başbakanı Türkiye’nin AB’ye girmesine karşı. Bu durum Türkiye’nin AB’ye giriş sürecini nasıl etkileyecektir. AB’ye bakışımız nasıldır?
 
Genel Başkan : Biz 5000 yıl evvel batıya yönelmiş bir milletiz. MÖ 3000 tarihinde Orta Asya’daki gölün kuruması ile Türkler batıya göç etmeye başlamışlardır. Doğuya değil daima batıya dönük olmuşuz. 1839 ve 1856 Tanzimat ve Islahat Fermanlarıyla batılılaşma hareketleri hız kazanmış ve nihayet Atatürk, Cumhuriyet’in ilanı ile birlikte Avrupa Hukukunu alarak bugünkü Avrupa Birliği’ne girme mücadelemizi son derece kolaylaştırmıştır. 1957 de 6 ülke tarafından kurulan ve 1958’de “Ortak Pazar” adıyla yürürlüğe giren antlaşmaya, Türkiye 1963 Ankara Antlaşması ile ilk adımını atmıştır. 1970’de Sayın Demirel’in imzaladığı Katma Protokol ile süreç hızlanmıştır. 12 ve 22 yıllık periyodlara bağlanan süreçte 1999’da Helsinki’de Türkiye adaylığa kabul edilmiş ve 2004 ‘de müzakerelerin başlanmasına karar verilmiştir. İngiltere’nin üyelik müracaatı AB tarafından 2 kere reddedilmiştir. Aslında Türkiye fiilen AB’ye girmiştir. Avrupa Konseyi’nin kurucu üyesiyiz. İşçimizle, işverenlerimizle, sporcumuzla, sanatımızla, ihracatımızla AB’ye girmiş durumdayız. AB ülkelerinin birkaç tanesinin dışında hepsi Türkiye’nin AB’ye girişini destekliyor. Fransa Cumhurbaşkanı Türkiye’nin Akdeniz Birliği’ne üye olmasını isteyen söylemlerinden vazgeçmiş gözüküyor. Başta Dış İşleri Bakanı olmak üzere 6 Fransız Bakan Türkiye’yi desteklemektedir. Seçimlerden sonra Almanya’da yeniden hükümeti kuran Başbakan Merkel ve koalisyon ortağı ile birlikte 1 ay önce Türkiye’nin AB’ye girişine karşı olmadıklarını açıklamıştır. AB Başkanlığına seçilen Hollanda Başbakanı ise ilk demecinde “kişisel düşüncelerini bu işe karıştırmayacağını” ifade etmiştir. 2015-2017 tarihlerinde Türkiye’nin AB’ye giriş işlemlerinin bitmiş olacağına inanıyorum.
 
Soru : DYP’nin ekonomi politikaları ne olacaktır ?
 
Genel Başkan : DYP, Adnan Menderes ile başlayan Süleyman Demirel ile devam eden sosyoekonomik ve sosyopolitik faaliyetlerini, görüş ve düşüncelerini devam ettirecektir. 1946’da kurulan partimiz 63 yıldan beri, iktidar dönemlerinde Merkez Sağ politikayı uygulamış, muhalefetinde de aynı fikriyatı savunmuştur. Yıllar evvel bize karşı mücadele edenler, Merkez Sağa karşı mücadele ediyorlardı. Biz hür teşebbüsle ülkelerin kalkınacağını savunduğumuz zaman, “siz devlet eliyle fertleri zengin edeceksiniz” diye karşı çıkanlar ve yine yabancı sermayenin ülkeye gelmesini savunduğumuz zaman “Türkiye’yi sömürteceksiniz” diyenler şu anda hür teşebbüse karşı değiller, kalıcı ve faydalı yabancı sermayeye karşı değiller, yani Merkez Sağda yer almanın gayreti ve telaşı içindeler. Keza bugünkü Ak Parti iktidarı daha evvel başka siyasi parti isimleri altında bizim politikamıza karşı çıkıyorlardı. AB’ye karşı idiler. AB’ye girip de “Türk Milletini Hristiyan mı yapacaksınız” diyenler, iktidar olduktan sonra AB’ye girme çabası içindeler. Gerek dünyanın ve gerekse Türkiye’nin geldiği nokrada 60 yıldan beri sürdürdüğümüz Merkez Sağ politikanın ne kadar doğru ve haklı olduğu ortaya çıkmıştır. Çünkü seçimle iktidarların tayin edildiği ülkelerde, Latin Amerika’daki ülkelerin haricinde hep Merkez Sağ politikaları uygulamışlardır. DYP aynı politikada siyasi mücadelesini sürdürerek iktidara talip olduğunu ortaya koyacaktır.

Genel başkan Çetin Özaçıkgöz, Ankara İl Başkanı ve il yönetimini kabulünden sonra, Teşkilat Başkan Yardımcısı Ülker Zaim’in ödül aldığı TÜTAP (Türkiye Tanıtma Platformu) ‘ın kokteyline katılmak üzere Rixos Otel’e gitti.

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

2 yorum:

  1. Turkiye nezaman bir hukuk dunzası olacak?

    YanıtlaSil
  2. Ben zekiye .Turkize nezaman bir hukuk dunyası olacak

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.