T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36250] 14-24.Kasım.2009 Kafkasya Bölgesi Haber Özetleri

Çeçenya: Shali de, Avtury ve Serzhen-Yurt Bölgelerinde Mücahid Operasyonları
Shamilonline'nin İmarat Kavkaz Çeçenya sektörü haber kaynaklarından aldığı verilere göre dün (22.Kasım Pazar) Çeçenya'nın Shali bölgesi, Avtury ve Serzhen-Yurt yerleşim birimleri yakınlarında Mücahidler ile bir grup yerel mürtedlerden oluşan güvenlik timleri arasında çatışma yaşandı.

 haberin devamı... www.shamilonline.org

****
Yeni Nesil Cihadı Seçiyor !
Yeni idealarla ve düşüncelerle kafirler insanları orta sınıf tüketici nesil yetiştirmeye çalışıyorlar. Her zaman yetiştirilecek olan nesilleri sadece Coca cola ve Pepsi arasındaki seçimde kalıyorlar. Gençleri Allahın yolundan çevirip TAGUT ve hayattaki boş harcamalara bağlamaya çalışıyorlar.
Evet aramızda öyle insanlar var ki hayatının anlamı « Fransız Manikürü, Telefonlar, Güzel elbiseler ve Arabalar» oldu maalesef.

 haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Cemaat el-Garip'ten Adigey müslümanlarına çağrı

Kavkaz Center editörü Cemaat El-Garip adına Adigey Müslümanlarına Çağrı isimli bir mektup aldı. Kavkaz Center kısaltmaksızın mektubu aynen yayınlıyor.

Esirgeyen ve Bağışlayan Allah'ın adıyla!

Hamd âlemlerin Rabbi Allah'a aittir. Allah'ın Salât ve selamı Elçisi (sav), O'nun ailesine, ashabına ve Kıyamet Gününe kadar O'nun izleyecek olanlar üzerine olsun!

 haberin devamı... www.shamilonline.org
****
 
Yaha Osayeva: ''babamı Kadırov öldürttü''

Babası Zeytinburnu'nda uğradığı suikast sonucu öldürülen Çeçen komutan Ali Osayev'in kızı Yaha Osayeva ilk kez konuştu. İşte çarpıcı röportajın ayrıntıları...

Son bir yılda dünyanın pek çok yerinde direnişçi Çeçen komutanlar uğradıkları suikastlar sonucu öldürüldü. Londra, Katar ve Avusturya'nın başkenti Viyana, Çeçen suikastlarına tanık oldu. Geçen yıldan beri Türkiye'de de üç Çeçen komutan suikasta kurban gitti. Rus gizli servisi ile ilişkilendirilen İstanbul`daki ilk Çeçen cinayeti 18 Eylül 2008`de Başakşehir`de işlendi

 haberin devamı... www.shamilonline.org
****
 
Kadirov Neden Bir Mürteddir?

Bismillahirrahmanirrahim

Hamd, alemlerin rabbi olan Allah’a… Salat ve selam, Hz. Muhammed(s.a.s)’e, aline, ashabına ve O’nu ihsan ile takip edenlerin üzerine olsun!

Es selamu aleyküm ve rahmatullahi ve berekatühü

Son zamanlarda, bidatçı kişiler arasında-mürcie-,Lülü (Ramzan) Kafirov (Kadirov)’un durumu hakkında bazı konuşmalar ortaya çıktı. Ve mürcie, O’nun durumu hakkında ikiye ayrıldı:

 haberin devamı... www.shamilonline.org
****
Dağıstan JamaatShariat'in Bildirisi

MÜCAHİD, HAPİSHANE BATAĞI İÇİN FİRDEVS CENNETLERİNDEN VAZGEÇMEZ

Rus kafirlerin devletinde, anayasa bir fahişedir. Gücün kontrol ettiği insanlar, kendilerini havyarlı bir somun ekmeğe satan fahişelerdir. İnsanlar, artık bazı “kanunlar” ve “af”tan söz etmeye çalışıyorlar.
Kafir Krilov’un masalında geçtiği gibi; “Bizler, onların yemek istedikleri suçlularız.”

haberin devamı... www.shamilonline.org
****
 
Türkiye gözüyle Çeçenistan; başka değişle Kadırov'un Çeçenistanı..

Türkiye özellikle son birkaç yıldır Çeçenistan gerçeğinden oldukça uzaklaşmış durumda.1994-1996 yıllarında ana haber bültenlerinde ilk haber olarak verilen Çeçenistan (Çeçen mücadelesi) son yıllarda bırakın Türk haber kanallarını, reytingi en düşük tv kanallarında dahi yer almaz oldu. Bunun nedenlerini şöyle sıralamak mümkün:

 
haberin devamı... www.shamilonline.org
****
 
İsa Yamadayev ölmek istemediğini söyleyerek Medvedev'den Kadirov'un suikastçılarından kendisini korumasını istedi (Video)

Moskovsky Komsomolest gazetesi, İsa Yamadayev'in resmi Kremlin çete başı Medvedev'e yaptığı çağrısını içeren açık bir mektubu yayınladı.

Yamadayev mektubunda Kadirov'un kendisini öldürmek istediğinden bahsederek Medvedev'den yardım ve koruma talep ediyor

 

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

FSB Rusya'da Mücahidlere karşı sempati duyanları açığa çıkarmak için bir bilgi-casusluğu operasyonu başlattı

"Segodnya (Bugün)" dan bir habere göre, Rus terörist çetesi FSB (Federal Güvenlik Servisi) "Yermolov" kod isimli özel bir operasyon başlattı. Operasyonun amacı Kafkasya'da ki Cihada sempati duyan Rusları ve etnik grupların temsilcilerini ortaya çıkarmak ve bu kişilerin isimlerini Lyubyanka caddesindeki kitaba gizlice kayıt etmek.

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Avustralya polisi Kadırov'un akladığı yarım milyon doları Kadırov'dan almak istiyor

Avustralya gazetesi Herald Sun Avustralya polisinin Kadırov'un Melbourne yarışında akladığı yarım milyon doları Kadırov'dan geri almak için planları olduğunu bildirdi. Gazete şunları yazdı:

 

 

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

İnguşetya , Nazran'da Polis Aracına Saldırı, 2 Mürted Polis Ağır Yaralı, 1 Ölü

Shamilonline'nin İmarat Kavkaz İnguşetya sektörü haber kaynaklarından aldıgı bilgilere göre dün (20.Kasım. Cuma ) öğleden sonra, yerel saat ile 15:15 sıraları Mücahidlerin mobil timi Nazran'da mürted polislerin VAZ.2110 tipi aracına bir operasyon düzenledi. İnguşetya MVD sözcsünün açıklamasına göre olayda 2 mürted trafik polisi ağır yaralandı ve kimliğin Magomed-Beşir Shauhalov olduğu açıklanan, polis müfettişi hastaneye kaldırılırken öldü.

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Avrasya Gemisi Eylemcisi Çeçen Ölü Bulundu

Avrasya Feribotu'nu kaçıran Çeçenlerden biri olan Viskhan Abdurrahmanov Bakü'de öldürüldü. Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bir sokakta cesedi bulunan Abdurrahmanov, (1967 doğumlu Abhaz) iki haftadır kayıptı. Abdurrahmanov'un öldürülmesi sonrası, gözler, muhalifleri için ölüm timi kurduğu iddia edilen Ramzan Kadirov'a çevrildi. Geçtiğimiz aylarda, İstanbul'daki iki Çeçen komutanın öldürülmesi sonrasında, Çeçen kaynaklar, Rusçu Çeçenistan devlet başkanı Kadirov'un altı kişilik bir tim kurduğunu ve ölüm emrini de Kadirov'un verdiğini iddia etmişti.

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

İşgalci Medya: KBK, Elbrus bölgesinde HES Sabotajı Önlendi

Shamilonline'nin İmarat Kavkaz haber kaynaklarından edindiği bilgilere göre, İşgalcilerin medya kaynakları; İmarat Kavkaz Kabardey-Balkar-Karaçay (KBK) sektörlerinde, Mücahidlerin Elbrus bölgesindeki enerji trafolarına yaptıkları sabotaj operasyonlarını önlediklerini iddia etti.

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Dağıstan, Gubden Bölgesinde Mücahid Yakınlarının Evleri Yakılıyor

Shamilonline'nin İmarat Kavkaz haber kaynaklarından aldığı habere göre, Dağıstan'nın Gubden yerleşim bölgesinde, mücahid yakınlarının evleri yerel mürtedlerce yakılıyor. Geçtiğimiz 17 Kasım Salı günü, yakılan 2 evden biri, Amir Seyfullah'ın ailesine aitti.

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Dağıstan;Kızılyurt Eski Miatly Köyünde Molla Abakarov Öldürüldü

Shamilonline'nin İmarat Kavkaz haber kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Dağıstan'nın Kızılyurt eski Miatly köyünde,yerel bir camiide görevli molla İbragim Abakarov'a yerel saat ile 20:35 te evinin bahçesinde saldırı yapıldı.

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Dağıstan, Hapishanelerde Tutuklulara Cemaatle Sabah Namazı Yasağı

Shamilonline'nin Kavkaz Knot haber sitesinden aldığı verilere göre, Dağıstan'daki  hapishanelerde tutuklu Müslümanlara cemaatle sabah namazı yasaklandı. Dağıstan Federal Ceza İdaresi, ibadetin hapishanenin iç düzeninin bozmadığı sürece yasak olmadığını açıklarken Dağıstan'da yayınlanan haftalık Chernovik (Taslak) gazetesinden Magomed Magomedov aksini söyledi.

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Kadirov Türkiye’ye gelmek istiyor

Shamilonline'nin Türkiye'de yayın yapan site Ajanskafkas'tan aldığı habere göre, Rusya'nın işbirlikçisi mürted Kadirovsky, Türkiye’ye gelmek istiyor. sitenin verdiği haber şöyle;

Meşruiyet arayışına girişip Türkiye’den ikinci bir grubu Çeçenya’da ağırlayan Moskova güdümlü Çeçen başkan Ramzan Kadirov, Çeçenya’nın geldiği noktaya dair olumlu tablo çizen mesajlar verirken Türkiye’ye gelmek istediğini de söyledi.

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Adigey, Maikop'taki Bir Parkta İmarat Kavkaz Destekli Sloganlar

Shamilonline'nin İmarat Kavkaz Adigey sektörü haber kaynaklarından edindiği bilgilere göre,Adigey'in Maikop kenti güney kesimindeki, ormanlık Podlesniy Parkta, İmarat Kavkaz Cihadını ve Abu Usman Doku Umarov'u destekleyen sloganlara rastlandı.

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Çeçenistan Şehidleri Fatih'te anıldı

Çeçenistan'da 15 yıldır süren cihad esnasında şehid olan Türkiyeli mücahidler ve diğer şehidler Fatih'te düzenlenen bir programla anıldı.

Gençlik Kültür Merkezinde bir grup duyarlı Müslümanın düzenlediği geceye İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk ÜNSAL, MAZLUMDER İstanbul Şube Başkanı Av. Cihat Gökdemir ve AGD İstanbul eski il başkanı Dr Abdullah Sevim de katıldı.

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Katil Kadırov'un lobisi olmayın!

Çeçenistan'ın Moskova'dan müseccel "cumhurbaşkanı" Ramazan Kadırov, Doğulu ve Batılı insan hakları örgütlerinin raporlarında sayısız cinayet, adam kaçırma ve işkence olayıyla birlikte anılıyor. Rusya'nın insan hakları savunucuları da Kadırov'un Çeçenistan'da kurduğu terör rejimine dikkat çekiyorlar.

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Mısır’da bir İnguş kaçırıldı

Çeçen Ulusal Kurtuluş Komitesi Başkanı Ruslan Badalov; "MASHR" isimli İnguş insan hakları örgütünün Başkanı Magomed Mutsolgov; İnsan Hakları Merkezi "Memorial"in İnguşetya ofisi Başkanı Tamerlan Akiyev; İnguşetya İnsan Hakları Bürosu Başkanı Azamat Nalgiyeva; ve İnguşetya sakini Musa Mankiyev, yayınladıkları bir açıklama ile Musa Mankiyev'in 1977 doğumlu kardeşi Ibragim Mankiyev'in Mısır'da kaçırıldığını bildirdi.

 

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

'Temizlik': Son 10 gün içinde Kadırov'un emriyle 30 mürted öldürüldü

Kafkas Emirliği, Nohçiyçö (İçkerya/Çeçenistan) vilayetindeki kaynaklarına göre; son 10 gün içinde, kukla çete başı Kadırov'un emriyle, dürüstlüğünden şüphelenilen 30'dan fazla mürtedin öldürüldüğünü açıkladı. Ayrıca, Argun şehrinde, 12'ye yakın mürted tutuklandı ve bir kısmı da öldürüldü. Başka kaynakların haberine göre, Argun şehrinde 20'den fazla mürted öldürüldü. Birkaç kişi de Hosi-Yurt ve başka köylerde kurşuna dizildi.

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Türkiye'deki STK'lar uyarıda bulundu: ''Çeçenistan'daki durum insan hayatı için tehlikeli''

TGTV, Mazlumder, Özgür-Der ve İHH tarafından 13 Kasım 2009 Perşembe günü edilen ortak basın toplantısında Çeçenya'da yaşanan insani durum düzenlemek Rakamlarla ortaya konuldu. Kremlin destekli kukla Kadırov yönetiminin davetiyle Çeçenya'ya gidecek olan bir grup Akademisyen, aktivist, yazar ve kanaat önderine de "gitmeyin" uyarısı yapıldı.

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Maqdisi’nin Son Beyanatı:HAMAS ile Aynı Menheç Üzere Değiliz!

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Hamd Allah’a mahsustur. Salat ve selam, Allah’ın resulü, ailesi, ashabı ve onu veli edinenler üzerine olsun…

El-Cezire kanalının, mücahid kardeş Mustafa Ebu Yezid (Allah onu korusunun) ile yaptığı röportajı izledim ve mücahid kardeşin bazı açıklamaları dikkatimi çekti. Tam olarak bu; gazeteci Ahmed Zeydan’ın şu sorusuna vermiş olduğu cevabıdır:

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Arştı yerleşimi yakınında Mücahidlerden büyük bir operasyon

Kafkasya Emirliği Sunja Sektöründe bulunan bir haber kaynağının Kavkaz Center'a bildirdiğine göre Pazar günü sabahın erken saatlerinde Arştı köyü yakınında Mücahidler tarafından başarılı bir operasyon yapıldı.

KE Silahlı Kuvvetler Sunja Sektörü komutan yardımcısı Emir Arbi'nin bildirdiğine göre saat sabah 04:30 da bir Mücahid birimi Arştı köyü yakınında bulunan bir Rus kâfir üssüne saldırdı. Kâfir üssü güdümlü roketler, makineli silahlar ve yarı otomatik tüfeklerle vuruldu.

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Rusya'da cephanelik depoları patlamalarla sarsıldı, onlarca ölü ve yaralı var ( Video )

Atölyelerde ne yapıldığı sorusu hakkında bilgiler net değil. Bu arada patlama cephanelik depolarının yoğun olarak bulunduğu iyi bilinen askeri kasabada meydana geldi.

Yetkililer Ulyanovsk daki askeri cephaneliğin patlamasıyla meydana gelen güçlü yangın yüzünden askeri cephaneliğe komşu bölgelerden sivil halk arasında yaklaşık 3000 kişinin tahliye edildiğini bildirdi.

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

İmarat Kavkaz; Amir İslam ve Beraberinde 8 Mücahid Şehid (İnsh'Allah) Edildi.

Shamilonline'nin İmarat Kavkaz haber kaynaklarından edindiği bilgilere göre, İmarat Kavkaz Silahlı Kuvvetler Güneybatı sektörü, 13.Kasım da Çeçenya'nın Shalazhi bölgesinde mürtedlerin yaptığı helikopterli saldırıda aralarında Amir İslam Uspahadzhiev'in de bulunduğu 9 Mücahidin Şehadetini doğruladı.

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

İşgalci Medya: Doku Umarov Şehid Edildi

Shamilonline'nin İmarat Kavkaz haber kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Mürtedlerin yandaş medyası, Kafirov Kadirov'un, 13.Kasım (dün) Çeçenya'nın Shalazhi bölgesinde ormanlık alandaki Mücahid üslerine yapılan helikopterli operasyonlarda, İmarat Kavkaz Emiri Doku Umarov'un da Şehid edildiğini iddia etti.

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Stavropol Bölgesinde'ki muhtemelen dünyanın en büyük gaz depolama tesisi tahrip edildi

Kafkasya Emirliği'nin Nogay stepleri Vilayetinden gelen resmi olmayan bilgilere göre, Ulyanovsk da bulunan 2 askeri tesisin eş zamanlı olarak yıkılmasından sonra, buna ilaveten Kafkasya Emirliği (bundan böyle KE olarak kullanılacak) bölgesinde bulunan bir Yeraltı Gaz Depolama Tesisi de ayrıca tahrip edildi. Bu tesisin dünyadaki en büyük tesis olduğu bildirildi.

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

İnguşetya , Nazran'da GOVD Polis Departmanına Roketli Saldırı, 3 Mürted Polis Ağır Yaralı

Shamilonline'nin İmarata Kavkaz İnguşetya sektörü haber kaynaklarından aldığı habere göre, bugün (14.Kasım) yerel saat ile 09:00 sıraları, İnguşetya Nazran bölgesinde 105 nolu GOVD Polis Departmanı binasına roketli saldırı yapıldı. Saldırıda 5 roket atışı yapıldı. İlk 3 atış GOVD Polis departmanının 2 katına isabet ederken 2 roket atışıda, binanın 2. kat seviyesine isabet etti.

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

 
 

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.