T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36280] İstanbul Barosu Ergenekon Borusu

"Adalet 0,3 ile çarpıldı" eylemi
Danıştay'ın katsayı kararına tepki gösteren Genç Siviller ve Eğitim-Bir-Sen baro önünde “İstanbul Barosu Ergenekon Borusu” dövizleri aç arak protesto etti.
Daha önce yapılan düzenlemenin İstanbul Barosu tarafından Danıştay"a taşınmasının ardından Danıştay 8. Dairesi, YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini oy birliği ile durdurdu. Karara tepki gösteren Genç Siviller ve Eğitim-Bir-Sen baro önünde “İstanbul Barosu Ergenekon Borusu” dövizleri aç arak protesto etti.

İstanbul Barosu önünde bir araya gelerek “Adalet 0,3 ile çarpıldı” yazılı dövizler açan Genç Siviller, Danıştay ve Baro"yu protesto etti. Grup adına yaptığı açıklamada Baro"nun girişimi ve Danıştay"ın kararı ile üniversite hayali kuran yüz binlerce öğrencinin hayatının alt üst olduğunu ifade eden Tansel Parlak, “Bu karar sadece meslek liseleri, imam hatip liselileri değil bu yıl ÖSS"ye girecek her vicdan sahibi öğrenciyi yaraladı. Bu gün Çevik Bir yok, ancak bu gün Muammer Aydın var” şeklinde konuştu.

28 şubatın bin yıl sürmesini kendine meslek edinmiş adamlar olduğunu ifade eden Parlak, “Bunlar haklarımızın savunucusu, adaletin dağıtıcısı olması gereken hukukçulardır. Kümesin tilkiye emanet edildiği, hukukun İstanbul Barosu"na emanet edildiği bir çarpık düzende yaşıyoruz” diye konuştu.

Genç Siviller"in ardından Baro önünde toplanarak, “İstanbul Barosu cuntanın barosu” , “Millet sizi kafese tıkayacak” ve “Kafesli eğitim istemiyoruz” şeklinde slogan atan ve “Darbeci Baro”, “İstanbul Barosu Ergenekon Borusu” ve “Baro sen kimin avukatısın” yazılı dövizler taşıyan Eğitim-Bir-Sen üyeleri de baroya tepki gösteri.

Sendikacılar adına yaptığı konuşmada Türkiye"de hukukun hiç bu kadar ayaklar altına alınmadığını ve Danıştay"ın bu kararla hukukun üstünlüğünü zedelediğini dile getiren Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Emrullah Aydın, baronun da kararı Danıştay"a taşıyarak suça ortak olduğunu söyledi.

Sözkonusu kararın "tuzun kokması" anlamına geldiğini sözlerine ekleyen Aydın, “Adı hukuktan çok darbecilerle anılan İstanbul Barosu"nun bu durum karşısında hareket geçmesi milletimizi şaşırtmamıştır” dedi. Grup açıklamanın ardından dağıldı.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.