T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36685] CHP, 60 darbesinde nerede ise, şimdi de orada! - Ali Karahasanoğlu - Vakit

Ali Karahasanoğlu - Vakit
akarahasanoglu@vakit.com.tr
2009-12-21

CHP, 60 darbesinde nerede ise, şimdi de orada!
 
1960 darbesinin arkasında CHPGenel Başkanı İsmet İnönü’nün olduğunu söylerler..
CHP’liler, bu iddiayı şiddetle reddederler.
Haydi 49 yıl önceki darbeyi bir kenara bırakalım.
Varsın CHP, o darbenin arkasında olmasın.
Peki 2009’da, CHP darbe hazırlıklarının neresinde?..
CHP’nin darbe ile ilişkisi, ne oranda?..
Somut veriler üzerinden gidelim..
CHPMilletvekili ŞahinMengü, darbe hazırlığı suçunu yargılayan Silivri’deki mahkemede, hemen her duruşmaya katılıp, gövde gösterisi yapıyor.
Mengü’nün bürosunda, yanında çalışan avukatların birçoğu, darbe ile suçlananların avukatlıklarını yapıyorlar.
Böyle bir durum tesadüf mü?..
Olabilir..
Gerçekten de, Şahin Mengü’nün müvekkil portföyündeki bazı isimler, darbe ile suçlanmış olurlar, “Ne yani, yıllardır avukatlıklarını yaptıkları kişiler, darbe ile suçlandılar diye avukatlıklarından istifa mı etsinler” diyebilirsiniz.
O zaman buyurun, CHPİzmir Milletvekili Ahmet Ersin’in, Erzurum’a kadar gidip, darbecilere verdiği desteğin bilgilerini birlikte okuyalım..
Dün, Erzurum Cezaevi’ne gidip darbe suçlaması ile ilgili olarak tutuklanan üç MİTmensubundan ikisi ile görüşme yapan Ersin, çıkışta da şu açıklamayı yapmış: “MİT personeli hakkında soruşturma, tutuklama gibi işlemler yapılacaksa, mutlaka Başbakan’ın onayı gerekir. Maalesef, Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı, bu gerekleri yerine getirmeden, paldır küldür baskın yapıyor ve MİT Başkanı ile 2 personelinin önce gözaltına alınıp sonra da tutuklanmasını sağlıyor.”
Savcılığın, gariban birisi hakkında bir işlemi olur.. “Milletvekili sıfatı ile dikkat çekmiş, vatandaşın haklarına sahip çıkmış” dersiniz.
Ama mağdur olduğu söylenen kişiler, öyle gariban, haklarını bilmeyen sıradan insanlar değil. MİT mensubu olduklarna göre; haklarını da, kanundaki hak arama yollarını da gayet iyi bilen insanlar olmalılar.
Üstelik tutuklamalar; sadece savcılık kararı ile değil. Savcının talebi ve hakimin kararı ile verilmiş bu kararlar..
Ama CHP milletvekili, sanki idari bir karar ile MİT mensupları cezaevine konulmuş gibi eleştiriler getirip, cezaevindeki darbe ile suçlanan kişilere destek veriyor..
Şimdi hatırlayın, İsmet İnönü de, 1960 darbesine dışarıdan destek vermiş miydi, vermemiş miydi?..
Siz hatırlamaya çalışırken, Ersin’in diğer sözlerini de hatırlatalım: “Uyduruk birtakım itirafçı ve gizli tanıklarla, toplumun en dürüst, namuslu insanları, Ergenekon suçlamalarıyla cezaevlerinde çürümeye terk ediliyorlar.”
Yorumları görüyor musunuz?.. Dersiniz ki, İzmir Milletvekili Ersin, Erzincan’daki 3 MİTmensubu ile yıllardır beraber çalışıyor...
Kimbilir, belki de öyledir. Belki de, darbe hazırlıklarını birlikte yapıyorlardır. Öyledir ki, bu kadar referans veriyor, “en dürüst, en namuslu insanlar” diyor!
Üstelik, daha kimse, çürüyecek kadar bir süre cezaevinde de tutulmuş değil. 1 ay bile olmamış daha tutuklama kararı verileli!
Ama CHP, darbeye destek verecek ya.. Dışarıdaki darbecilere mesaj veriyorlar: “Arkanızdayız. Haydi.. Ha gayret. Yapın bir darbe, biz yönetime gelelim.. Sizleri ve arkadaşlarınızı cezaevinden çıkartarak, önemli mevkilere getirelim” diyorlar..
Ahmet Bey diyecek ki, “Ben öyle bir mesaj vermedim!”
O zaman buyurun izah edin.. Taa Erzurum’a gidip, hakim kararı ile tutuklanan kişilerin suçsuz olduklarını, iftiraya maruz kaldıklarını, suçlarının olmadığını, milletvekili sıfatı ile nasıl söyleyebiliyorsunuz?..
Sizin bildiğinizi, oradaki savcı bilmiyor mu? Oradaki hakim bilmiyor mu? Tutuklamaya itiraz edildiğinde, dosyayı inceleyen 3 kişilik mahkeme heyeti bilmiyor mu?
Hukukçu kökenli olduğuna göre, tüm bunları bilmen gerekir, değil mi Sayın Ersin?..
Buyur söyle, “Bir savcı, bir hakim uyduruk iddialarla, MİTmensubu 3 kişiyi birden nasıl tutuklar?”
Ve bir soru daha Ersin’e: “Türkiye’nin cezaevlerinde, 100 bini aşkın tutuklu ve mahkûm var. Bunların içinde, Egenekon davası sanıkları dışında, kaç tutukluyu ziyaret ettin, söyler misin?..”
Söyleyemezsin.. Çünkü ziyaret etmedin! Etmen de doğru değil zaten.. Siz milletvekilisiniz! Sanık vekili değil!


--
Dr. Tarık Ziya

Toplumsal Onarım ve Siyasal Rehabilitasyon

Ana Bilim Dalı Başkanı Yardımcısı

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.