T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36762] Fwd: [baldakituzum] Re: AÇILIM SÜRSÜN.

amin.

---------- Forwarded message ----------
From: nazli@gmail.com <turan.nazli@gmail.com>
Date: 2009/12/21
Subject: Re: [baldakituzum] Re: AÇILIM SÜRSÜN.
To: baldakituzum@yahoogroups.co.uk


 

Turklerin tum sabrına ve hosgorusune karsın bu ulkede Kurt-Turk ic savası cıkarılırsa
bu sureci tahrik eden hicbir ulkenin yanına kar kalmamalı.
Once Iran daki butun nukleer baslıklar Israil e cevrilmeli
Eş zamanlı olarak ta Avrupa da tüm muslumanların ayaklanması saglanmalı
iste o zaman kanın ve gozyasının bedeli gercek sahiplerine odetilmis olur...
Bu Ordu-Millet-Siyasi otorite birlikteligi ile mumkun olur.
AKP bunu yapacaksa Ordu desteklemeli.... 
ABD ile Rusya bu duruma destek bile verebilir. Avrupa ve Israil gozden cıkarılmıstır zaten...
 
 
 
 

2009/12/20 nazli@gmail.com <turan.nazli@gmail.com>

Bence ABD nin pozisyonu cok acık Aydogan bey. ABD bunu 1929 bunalımında da yapmıstı. Avrupa ulkelerini birbiri ile catıstırırken kendisi bu suracten super guc olarak cıkmıstı. Simdi de aynı seyi yapıyor, Avrupa yı gozden cıkardı onun yerine kendi kontrolunde Cin in, Rusya nın, Brezilya nın  ve Turkiye nin buyumesine izin veriyor. Bu izni verirken de elbette bu bolgelerde Turkiye gibi imparatorluk gecmisi olan guclu ordusu olan bir ülkenin kendi kontolu dısına cıkarak kendi cıkarları dogrultusunda hareket etmesini engellemeye calısıyor. Bence bu bir fırsattır. Turkiye bolgede liderlik konumunu kabul etmezse bu gorev muhtemelen Kurt-Israil isbirligine devredilecek. Bu durumda Turkiyenin butun kurumlarının mutabakat icerisinde olması gerekiyor, kurumlararası catısma Almanya, Rusya, Ingiltere gibi ulkeler tarafından surekli korukleniyor. Kurtlerin bu konuda cok ciddi hataları var. 1000 yıldır birlikte yasamanın, kader birligi etmenin hic bir onemi yoksa AB nin provokasyonları ile bu birligi bozacaklarsa bu durumda kan, gozyası kacınılmaz olur. Bu surecin iyi yonetilmesi gerek. Herbirimiz, siyasi gorusumuz ne olursa olsun gecmisi  unutarak bu kritik surecte ordu ya destek mesajları vermeliyiz. AKP yi parti icerisindeki kurtculerin etkisinde kalarak yanlıs karar almaktan ve orduyu darbe yapmaya zorlamaktan alıkoymanın tek yolu bu. Kurtlerin unutmaması gereken de  ABD nin ve AB nin daha once verdigi sozlerin ne kadarını tutabilmis olduklarını hatırlamalarıdır. ABD nin Turk ordusunu karsısına almaya cesaret edebilecegini hic sanmam, etmesin de zaten, AKP de oyle, Kurtculerde...Yoksa bu topraklarda akacak kanın hesabı olmaz, bundan itina ile kacınmak gerek size katılıyorum. Ancak caresiz kaldıgımızda celikten bir millet oldugumuzu da hic kimse unutmamalıdır. Ortadoguyu Kürt-Israil  ikilisine teslim etmektense ABD yi ikna etmeli diye dusunuyorum. ABD makuldur, laf dinler...

 
2009/12/17 Aydogan Kekevi <dog.kekevi@t-online.de>

 

Sayın NAZLI Merhaba !
Yazdıklarınıza benim şahsen itirazım yok fakat sizce "farklı" olanın ne olduğunu sökemedim.
Ben sadece  kendi ülkesinin çıkarları uğruna "kana, gözyaşına aldırmadan açılıma devam" diyen BOP'cu zatın sorumsuzluğuna,  hangi görüşte olunursa olunulsun bunların peşinden gidilmemesi gerektiğine vs. dikkati çekmek istedim. 
Sanırım bu konuda siz de aynı görüştesinizdir.
Esenlik dileklerimle selamlar
Aydoğan
 
 
----- Original Message -----
Sent: Thursday, December 17, 2009 8:09 PM
Subject: Re: [baldakituzum] AÇILIM SÜRSÜN.

 

Sayın Kekevi,

Yazılarınızı zevkle okuyorum ve iyi niyetinizden hiç bir kuşkum yok. Ancak sizden farklı düşündüğümü ifade etmeme izin verin lütfen.

Ben bir milletin geleceğinin üç beş yaşlı ideolog un teorik saplantılarına, üç beş kırtasiyeci bürokratın subjektif değer yargılarına göre şekillendirilmesini doğru bulmuyorum.  Başarısızlığı 80 yılda  80 kez teyid edilmiş ideologların kaprisleri için bir milletin geleceğini riske atamam.

Bu mentalitenin  80 yılda ülkeyi getirdiği nokta ortadadır.  Avrupa ve Israil ipoteğinde, her 10 yılda bir iç savaşa evlatlarını kurban veren, iç güvenliğini sağlamaktan aciz, her türlü yabancı etki ajanının elini kolunu sallayarak ortada dolaştığı, gelirinin büyük bir kısmını en zengine ve yabancıya faiz olarak ödeyen,  zavallı, fakir bir ülke.  Hani tam bağımsızlık? Tam bağımsızlık ezbere olmuyor!!! Yolsuzlukta dünya dördüncüsü, eğitim de Mısır ve Yemen ile aynı kategoride. Bu mudur  aydınlanma? Sorumlu kim? Yetkili kim ise sorumlu odur.

Bu ülke 1930larda yaşayan ve artık yaş haddinden emekli olması gereken 70 lik militanların kaprisleri ile uğraşmak zorundamıdır?

Herşey çok açık ortada değil mi? Avrupa batıyor, yerin dibine batsın, çok uzun sure çok fazla milletin kanını sömürerek haketmedikleri refah düzeyinde yaşadılar. Şimdi bedel ödemelerinin zamanı. ABD nin ise en fazla 10-15 yıllık ömrü kaldı. Bu nedenle  Türkiye ye tutunmaktan başka seçeneği de yok zaten. Üzerimizdeki  Avrupa ve Zion ipoteğini kaldırmak için bundan daha iyi desteği nereden bulacaksın? Çin ABD nin sunduğu fırsatı kullanıyor, Rusya da b u fırsatı kullanıyor, biz neden kullanmayalım? 10-15 yıl sonra ortada ABD mi kalacak ? Hem tam bağımsızlığı  başka nasıl kazanacağız  ki? 19 yüzyıl bunalım felsefeleri okumaktan başka bir vasfı olmayan, ayakları yere basmayan, dünyanın nasıl döndüğünden habersiz uçuk kaçık idologlarla mı yoksa  kırtasiyeci bürokratlarla mı veya olmayan nano teknolojimizle mi, nasıl?

Açıkça ifade edeyim ben Türk milletinin birinci ligde olma kapasitesinin ezberci kollektivist teori dışında  hiç bir düşünce geliştirememiş  düşünme özürlülerle  üçüncü liğde tutulmasından  çok sıkıldım, bu kafa yapısına küçük bir sempatim bile yoktur.

Kısaca demem odur ki, bu yüzyıl Türk yüzyılı olacak, artık süründüğümüz yeter !!! Bu benim için kutsal bir hedeftir, bu hedefin önünde duran her  felsefe, birey, siyasi organizasyon,  ülke, grup benim için bir hiçtir. Bu kutsal bir görevdir ve hiç bir vatan sevdalısının böyle kritik bir süreçte  ideolojik takıntı lüksü yoktur, olmamalıdır. Bu ideolojik takıntılar devletimin damarlarına işlemiş olsa bile....
Bilmenizi istedim, saygılar…

 





__._,_.___
^^

Ekim ayindan itibaren, http://uk.groups.yahoo.com/group/mayadagdankalkankazlar/ `da olacagiz. Uyeliklerinizi hemen tamamlarsaniz sevinirim.


^^

Bugün hava güzel,
Bugün icim icime sigmiyor,
Annemden mektup aldim,
Memlekette gibiyim.
             
          Cahit Sitki Taranci


^^



Artik MESAJ GELMESiN diyorsaniz; baldakituz@gmail.com adresine bildirebilirsiniz.
.

__,_._,___



--
Dr. Tarık Ziya

Toplumsal Onarım ve Siyasal Rehabilitasyon

Ana Bilim Dalı Başkanı Yardımcısı

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.