30 Aralık 2009

[anadoluhaber:36964] Yeni Yıl Kutlamaları

YENİ YIL KUTLAMALARI

 

 

 

            Ülkemizde bize ait olmayan, Hıristiyan inancını taşıyan yeni yıl kutlamaları halkımızın da bilgisiz olması nedeniyle her yıl kutlanmaya devam edilmektedir. Dini itikat konusunu ilgilendiren bu önemli konunun Diyanet İşleri Başkanlığı’nca da  halka yeterince anlatılmaması nedeniyle de oldukça başıboş kalmış bir durumdadır.

 

            Yılbaşında hindi kesilmesi hiçbir zaman sorun teşkil etmezken, buna mukabil Kurban Bayramında kesilen kurbanlar göze batmaktadır. Halkımızın biraz İlmihal bilgilerini öğrenmek için doğru kaynaklardan dini bilgileri öğrenmesi zaruri bulunmaktadır. Unutmamalıyız ki kutlanan Miladi Takvime göre Hz.İsa (a.s.) ın sözde doğuşunu kutlamış oluyoruz. Ki bu tarih de doğru değildir. Yılbaşı kutlamaları pagan inanışı olan putperest Romalılardan kalmış bir inançtan öte bir şey değildir.

 

            İbn-i Ömer (r.a.) ehl-i küfre benzemek hakkında Peygamber Efendimizin Aleyhissalatu Vesselam şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir: “Bir kimse müşriklerin arzına ev bina edip, onların bayramlarına katılmak suretiyle onlara benzerlerse, o kimse kıyamet günü onlarla beraber haşrolunur.” (Beyhaki, es-Sünenü’l-Kübra)

 

            İmam-ı Rabbani Müceddid-i Elf-i Sani (k.s.) Hazretleri buyuruyor ki;

 

            “İki dini tasdik eden dahi şirk ehlinden sayılır. İslam hükümleri ile küfrü bir araya getirmeye teşebbüs eden dahi müşrikdir. Halbuki küfürden teberri etmek (uzaklaşmak) İslam’ın şartıdır. Şirk şaibesinden sakınmak tevhiddir…”

 

            Hinduların büyük bildikleri günleri tazim, Yahudilerce bilinen adetlere uymak, küfrü icap ettirir. Nitekim ehl-i İslam’ın cahilleri, bilhassa kadınlar, küffarın belli günlerinde küfür merasimini icra etmektedirler. Bunları, kendileri için de bayram kabul edip, kızlarının ve kardeşlerinin evlerine onlar gibi hediyeler yollarlar… Böylelikle o merasime tam manası ile itina ve itibar ederler.” İslam’da bunların hepsi şirk ve küfürdür. (Mektubat-ı İmam-ı Rabbani, 3/41)

 

            Yukarıda yazmış olduklarımızdan da anlaşılacağı gibi kutlanan miladi takvim yılbaşılarının bizim İslami inanç ve dinimizle alakası yoktur. Üstelik inanç akidemizi de ilgilendirdiği için bu tür günleri tazim etmek, kutlamak imani yönden de oldukça tehlikelidir. Müslümanların Hicri yılbaşısı 1 MUHARREM’dir. Bu konuda en büyük görev yine Diyanet İşleri Başkanlığı’na düşmektedir. Müslümanların biraz ehl-i sünnet akidesini ilgilendiren kitapları okuması bu konunun anlaşılmasını sağlayacaktır.

 

Selam, saygı ve dualarımla.

 

Yakup MUSA

 

30.12.2009

 

             

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.