31 Aralık 2009

[anadoluhaber:37011] Genelkurmay'dan savcıya skandal Baransu talimatı. Sebep Kafes'in deşifre edilmesi.

BARANSU'YU TIKIN TALİMATI
Genelkurmay'dan savcıya skandal Baransu talimatı. Sebep Kafes'in deşifre edilmesi.

Genelkurmay, Kafes Eylem Planı’nı ortaya çıkaran Taraf muhabiri Mehmet Baransu için savcılardan ‘etkili ve caydırıcı işlem’ istemiş.

MAHKEMEYE SEVK EDİLMİŞTİ

İstanbul Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Dursun Yılmaz tarafından geçen hafta tutuklanması amacıyla mahkemeye sevk edilen Mehmet Baransu için Genelkurmay Başkanlığı’nın devreye girdiği ortaya çıktı.

TUĞGENERAL ÇUBUKLU İMZALI

Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu tarafından Adalet Bakanlığı’na gönderilen “gizli” yazıda, savcılardan Baransu hakkında “yeterli, etkili ve caydırıcı” işlem yapmaları istendi.

BARANSU’YU TUTUKLAYIN TALİMATI GENELKURMAY’DAN

Genelkurmay Adli Müşaviri Çubuklu’nun gayri Müslimlere yönelik suikast planlarının yer aldığı ‘Kafes Eylem Planı’nı ortaya çıkaran muhabirimiz Mehmet Baransu’yu tutuklatmak için yaptığı suç duyurusunda talimat gibi ifadeler kullandığı ortaya çıktı. Genelkurmay’ın yasal olmayan bir şekilde savcılardan Baransu’ya “yeterli, etkili ve caydırıcı işlem yapılması’nı istemiş.

ADALET BAKANLIĞI’NA GÖNDERİLDİ

Muhabirimiz Baransu’nun Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Dursun Yılmaz tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmesi ve daha sonra serbest bırakılmasının detayları ortaya çıktı. Baransu’nun tutuklanması talebinin arkasında Genelkurmay’ın olduğu anlaşıldı. Bu gerçek ise “Kafes Eylem Planı” 20 Kasım 2009’da Taraf’ta yayınlanması üzerine Genelkurmay’ın Baransu hakkında Adalet Bakanlığı’na yaptığı suç duyurusu dilekçesinde ortaya çıktı.  Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu imzalı dilekçede, ‘Soruşturmanın gizliliği ilkesine, bu bağlamda özellikle masumiyet karinesine saygı gösterilmesi hukuki bir zorunluluktur. Bunların ihlal edilmesi durumunda sorumlular (ilgili basın kuruluşları, bilgi ve belge sızdıran kamu görevlileri gibi) hakkında yeterli, etkili ve caydırıcı işlem yapılması gerekmektedir’ ifadeleri yer alıyor. Dilekçede, Adalet Bakanlığı’na gönderilmiş. Bakanlık adına da Genel Müdür Yardımcısı Muharrem Akkaya, dilekçeyi Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndermiş. Bunun üzerine savcı Yılmaz, ifadesini aldıktan sonra Baransu’yu tutuklama talebiyle Kadıköy 5. Asliye Ceza Mahkemesi’ne sevk etmişti. Ancak mahkeme Baransu’yu serbest bırakmıştı.

SAVCI İKİ KERE İTİRAZ ETTİ

Savcı Dursun Yılmaz ise karara Kadıköy 5. Sulh Ceza Mahkemesi’ne itiraz etmişti. Baransu hakkında daha önce açılan soruşturma ve davaların bir dökümünü de çıkartan savcının ‘Şüpheli mahkeme tarafından verilen kısıtlama kararlarına aykırı davranmayı alışkanlık haline getirdiği ve suç işleme kastının bulunduğu’ gibi bir gerekçeyi göstermesi de dikkat çekiyor. İtirazı reddedilen savcı Yılmaz, bu kez 1. Asliye Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulundu. Ancak bu son talep de 28 Kasım’da mahkemece reddedildi.

"GENELKURMAY YARGIYI ETKİLEMEYE ÇALIŞMIŞTIR"

Dilekçeyi değerlendiren avukat Ergin Cinmen, Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu'nun 'yeterli, etkili ve caydırıcı işlem yapılması gerekmektedir' diyerek kamu görevlisine baskı yapmak istediğini belirtti. Kanunda, 'yeterli, etkili, caydın' diye bir şeyin olmadığını belirten Cinmen, "Böyle bir ifade hukuk dışıdır. Kanun ne diyorsa o yapılır. Genelkurmay Anayasa'nın 28. Maddesi'ni içine sindirememiştir" diye konuştu. Bakanlığın, hukuka aykırı bir belgeyi alıp bir tarafa koyması gerektiğini belirten Avukat Cinmen, şöyle konuştu: "Değerlendirmeye alınacak bir durum yoktu. Böyle yapmadı. İkinci vahamet yaşandı. Savcının, bu dilekçeyle CMK'da hiçbir şekilde yer almayacak şekilde tutuklama istemesi ise üçüncü vahamettir. Baştan aşağı hukuka aykırıdır. Bu, basın özgürlüğüne baskıdır. Genelkurmay doğrudan Adalet Bakanlığı ile beraber adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmiştir. Yargılamayı etkilemeye çalışmışlardır. Bununla, hiçbir şekilde koşullan oluşmayan tutuklama kurumunu işletmek istemişlerdir. Yargıçlarımız bunun dışında kalmışlardır."

BARANSU SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Muhabirimiz Mehmet Baransu da Genelkurmay Adli Müşavirliği, Adalet Bakanlığı ve tutuklanmasını talep eden Savcı Dursun Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.