T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:37018] Son sözü makul çoğunluk söyler!

Son sözü makul çoğunluk söyler!
Mazhar Arslanoğlu
Mazhar Arslanoğlu

Yeryüzüne fitne/fesat tohumlarını ekenlerin elleri, bazen birinci elden bazen de kırma taşeronları aracılığı ile bu topraklarda da hep olmuştur.

Bunu, Afrika kıtasından dünyaya yayılan şu cümle çok net ifade eder.

"Batılılar geldiklerinde ellerinde incil, bizim elimizde topraklarımız vardı. Bize, gözlerimizi kapayarak dua etmesini öğrettiler. Gözümüzü açtığımızda ise bizim elimizde İncil, onların elinde topraklarımız vardı."

Osmanlı Devletini bin bir desise ve katakulli ile dünya siyasetinden el çektiren zihniyet, Kurtuluş Savaşı ve sonrasında da bu misyonunu devam ettirdi.

Aslında bu coğrafyada, birlikte yaşama sanatının kitabı çoktan yazılmış duvara asılmış ve dünya üniversitelerinde şimdi ders kitabı olarak okutuluyor.

Kaydetmeden geçmeyelim.

Hümanist nutuklarla dünyaya adalet getireceklerini ilan eden Batılı’nın eserleri şimdi ortada.

Akan kan ve gözyaşı…
***
Bu topraklardaki emellerinden vazgeçmeyen dost/düşman ve müttefiklerimiz hep oldu.

Bu gayet normal.

Normal olmayan ise kimisinin ‘vaat edilmiş topraklar’a sahip olma arzusu, kimisinin de bölgedeki enerji kaynakları üzerinden bizden uzak durmamalarıydı.

Acaba dostça mıydı?

İsmail Çolak, Nesil yayınlarından çıkan ‘Kürt Meselesi’nin Açılımı’ adlı kitabında;
İngilizlerin Mütareke ve işgal dönemindeki diplomatik müzakereler sırasındaki politikalarını, İngiliz gizli belgeleri ışığında Kürt vatandaşlarımız üzerinden çevirdikleri fitne/fesat planlarını net şekilde deşifre ediyor.

“27 Ağustos, Mr. Hahler'den, Mr Kerr'e;

''Kürtlerin ve Ermenilerin durumu beni hiç ilgilendirmez. Kürt meselesine verdiğimiz ehemmiyet Mezopotamya bakımındandır''

28 Kasım 1919, Mr Kitson'dan Sir E.Crowe'a,

'' Kürtlere her ne kadar inanmasak ta onları kullanmamız, menfaatimiz icabıdır. Doğu vilayetlerine gelince; Türklerle harp etmeden o bölgeleri, Ermenistan ve Kürdistan diye bölemeyiz.

'' 4 Aralık 1919, Mr. Rhyan raporu.''

Gerçi majestenin hükümetinin, Kürt meselesinde büyük menfaati olduğu doğrudur. Fakat bu sadece Mezopotamya ilgiliydi ve sırf orayı korumak içindir.''

Amiral Sir F de Robeck'ten Lord Curzon'a 26 Mart 1920 İstanbul;
' Kürdistan... Türkiye’ den tamamen ayrılıp bağımsız olmalıdır. Ermenilerle Kürtlerin çıkarlarını bağdaştırabiliriz.''

23 Aralık 1919'daki müzakerelerden hemen sonra İngiltere’ nin İstanbul büyük elçisi dış işleri bakanlığına gönderdiği telgrafta şöyle demiştir;

'' Tarih Kürtlerin güvenilmez olduğunu göstermiştir... Hükümetimizin niyeti, Türkleri ne olursa olsun zayıf düşürmek ise; Kürtleri onlardan ayırmak hiçte fena fikir değildir ve bu mümkündür. Ancak, bunun çok dikkatli yapılması gerekir''

Anlaşılan o ki! Günümüz Türkiye’sinde darbelere temel oluşturan olaylara baktığımızda bu ellerin varlığı göz ardı edilmeyecek kadar net duruyor.

Sağ-Sol, Alevi-Sünni, Laik-İslamcı çatışmasının arkasından şimdi de Kürt-Türk cepheleşmesini körükleyen yeni olmayan tiyatral bir oyun var sahnede.

Et-tırnak olmuş iki milletin arasına nifak sokmak için ellerinden geleni arkasına koymayan bu zihniyet, bugün yeni planların peşinde görünüyor.

Et-tırnak şekline bürünmüş bu iki milletin uzuvlarını keserek bölgedeki emellerine ulaşmak isteyenler bunun mümkün olmadığını kurtuluş savaşında anladıkları içindir ki şimdi;

‘bırakın kol-bacak onlarda kalsın nasılsa bize ait değil, acıyı hissedecek değiliz, tırnağı etten kerpetenle çekelim” gerisi gelir mantığı ile hareket ediyorlar.

Ama unuttukları bir gerçek var. Biz hatırlatalım.

Hain emeller kursaklarında, hain planlar ellerinde kalacak.

Çünkü hedefe aldıkları iki millet (Türkler ve Kürtler) bu haince planların üstesinden sessizce ve de Makul Çoğunlukla her zaman gelmişlerdir.

Ve yine öyle olacak. Son sözü makul çoğunluk söyleyecek.

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.