T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:37048] Habertürk Olayı Böyle Çarpıttı

http://www.haberonay.com/haber/1675-savasterorizm-haberturk-olayi-boyle-carpitti.htmlHabertürk Olayı Böyle Çarpıttı HABER ONAY

Habertürk Gazetesi 'nin bugünkü manşetinde Özel Kuvvetlerde yapılan araştırma ile alakalı ilginç iddiaları gündeme getirdi. Peki olay Habertürk 'ün dediği gibi mi?

Bugünkü Habertürk Gazetesi'nde Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda yapılan arama çalışmalarıyla ilgili ilginç bir haber var.

Haberde alttan alta devlet sırlarının ifşa edildiği, Türkiye'nin sır bilgilerinin ulaşılarbilir hale getirilmeye çalışıldığı, devlet sırlarının emniyetin eline geçirilmeye çalışıldığı vurgusu yapılarak bu arama çalışmalarının bir an önce bitirilmesi gerektiği vurgulanıyor...

İşte Habertürk'ün o haberinden bazı bölümler:

Devlet Sırlarını Kopyalattırmadılar

Ankara Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda Cuma akşamı 19:30'da başlayan aramaların sabah kesintiye uğramasının ardından cumartesi akşamı yeniden başlaması TSK'nın çok gizli bilgilerinin bulunduğu tesiste yürütülen faaliyeti daha da gizemli hale getirdi.

Seferberlik Bölge Başkanlığı'nın tüm bilgisayar ve dökümanları CMK 125. madde kapsamında "devlet sırrı" ayrımı gözetilmeksizin incelemeye alındı.




Çok Gizli Bilgiler Var
Görevi Türkiye'nin işgaline yönelik olarak seferberlik ilan edilmesi durumunda yapılacakları önceden planlayıp bu koşulları hazırlamak olan Seferberlik Bölge Başkanlığı'nın cuma akşamından itibaren "çok gizli" dökümanları arasında komşu ülkelerin Türkiye'yi hedef alan planlarına yönelik istihbarat bilgileri, terör örgütlerinin faliyetlerine ilişkin raporlar, gayri nizami harp koşullarına yönelik eğitim planları yer alıyor.

Yetki Aşımı Yapıldı
Asker kökenli avukat Vedat Gülşen, Karargahtaki aramayla ilgili olarak, mahkemenin tahkikat dışı belgeleri de inceleyerek yetki aşımı yaptığını öne sürdü.

Bilgi sızdırılırsa Tahkikat Açılır
Mahkemenin elde edeceği bilgilerin kendi tahkikatının içeriğiyle sınırlı olması gerekir. Ancak mahkemenin burda diğer bilgileri de kopyalamak istediği iddia ediliyor. Bu Türkiye'nin güvenliğini tehlikeye atmaktır.


Habertürk Gazetesi'nin bugünkü haberi özetle bu şekilde. Haberde devlet sırlarına ulaşılmaya çalışıldığı, savcıların yetkilerini aştıkları, devlet sırlarının ifşa edildiği iddia ediliyor. Hatta bir adım daha öteye giderek bu sırların sızdırılma ihtimali üzerinde durularak emniyet ve savcılar hedef tahtasına oturtulmaya çalışılıyor.

Oysaki bu gazete de biliyor ki savcıların devlet sırlarına ulaşmak gibi bir niyetleri yok. Arama çalışmalarına savcılar katılmadı bile. Sadece 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Kadir Kayan katıldı. Buradaki amaç devlet içindeki bozulmuş olan çarkı ortaya çıkarıp, onları tasfiye etmek olduğunu Fatih Altaylı'nın başında bulunduğu Habertürk Gazatesi de çok iyi biliyor.  

Peki Habertürk'ün bu şekilde gördüğü haberi diğer gazeteler nasıl gördüler:

VE MÜHÜRLER AÇILDI



Polisler Dışarda Bekledi

Dün gün boyu devam eden aramada Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Hakim Kadir Kayan ve özel yetkili Cumhuriyet Savcıları Mustafa Bilgili ve Şemsettin Özcan, askeri savcı ile askeri personel bulundu.

 Aramada polisler içeri alınmadı.
Savcılığın soruşturmayı “suikast” iddiasıyla değil “Arınç ve bazı hükümet üyelerine yönelik planlar olup olmadığının” ve “askeri personelin Arınç’ın evinin bölgesinde ne yaptığına, kimi neden izlediğine” ilişkin açtığı ifade edildi. Seferberlik Bölge Başkanlığı’ndaki arama için “genel nitelikli arama” kararı alındığı, bu arama kapsamında gizli odadaki belgelerin de incelendiği ifade edildi. (Akşam)

DELİLLERİ YAKIYORUZ

Ankara Bölge Başkanlığı'nda er olarak görev yapan S. T.'nin babası ile yaptığı "delillerin yok edildiğine" ilişkin konuşma dinlemeye takıldı. Polis, dinleme kayıtlarını soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgin'e iletti. Savcı Bilgin hemen 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak delillerin karartılmasını önlemek için Seferberlik Tetkik Kurulu'nda genel arama yapılması için karar çıkarttı. (Bugün)

BİR HAKİM BİNLERCE BELGE

ARAMAYI HAKİM KADİR KAYAN YAPTI

CMK 125’inci maddesine göre ‘devlet sırrı’ kapsamındaki belgeler mahkemelere karşı gizli tutulamıyor. Bu nedenle de bu belgeler üzerindeki inceleme, mahkeme hakimi veya heyeti tarafından yapılıyor. Önceki gün sabah 06.00 sularında “devlet sırrı niteliğinde belgeler olduğu” için savcılar ve hakimler içeri alınmadığı için kapı ve pencereleri mühürlenen odanın mühürleri önceki akşam saat 21.30 sularında söküldü ve hakim tarafından arama başladı. (Star)

GLADİO ARŞİVİ MERCEKTE

Savcılar Özek Kuvvetler Karşısında Karargah Kurdu, Polise Yine İzin Yok

Özel Kuvvetlerde ikinci kez yapılan aramayı Hakim Kadir Kayan gerçekleştirdi. Polislerin içeri girmesine yine izin verilmedi. (Radikal)

MÜHÜRLÜ ODANIN SIRRI

KOZMİK ODANIN SIRRI

Odaya Sadece Hakim Girdi

Kozmik odadaki belgeler devlet sırrı olduğu için CMK 125'e göre sadece Hakim Kadir Kayan tarafından inceleniyor, savcılar odaya giremiyor. (Vatan)

KOZMİK ODADA EN UZUN GÜN

 M.A. / Aktifhaber

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.