T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:37049] Genelkurmay, kargaları bile güldürdü - Nevzat TARHAN / Haber 7

Genelkurmay, kargaları bile güldürdü

Genelkurmay'ın, kozmik odayı inceleyen hakimi takip eden askerlerin yakalanması üzerine verdiği cevap, kimseyi inandırmadı. 30 yıl askeriyenin farklı kademelerinde yer alan Prof. Nevzat Tarhan, "güldüren" cevabı irdeledi.

TSK'DA İDEOLOJİK SAPLANTILAR VE ÖKK

Özel Kuvvetler Komutanlığını araştıran hakimin arabasını izleme şüphesi ile bir günde iki araç durduruluyor. İkisinde de sivil giyimli Deniz Kuvvetleri bağlantılı askeri şahıslar çıkıyor. Genelkurmay'ın açıklaması çok gülünç� Soğan patates almaya  giden askeri personel gerekçesi!!!

Ben 30 yıl her kademede TSK'da görev yaptım levazım görevinin sivil araç, sivil kıyafetle ve plansız 4-5 kişi ile yapıldığını ne duydum ne gördüm. Olasılık hesaplarına göre imkansız rastlantılar, hem de denizciler ve iki aramadan da askerlerin çıkması çok anlamlıdır.

Ayrıca sıkıyönetim komutanlığı yetkisini taşıyacak generalin bizzat olay yerine gelmesi anlaşılmaya muhtaçtır. Polis askere güveniyor yakalananları merkez komutanlığına teslim ediyor. Asker polise ve hakime güvenmiyor generalini gönderiyor. Korgeneralin olduğu yerde savcı nasıl görevini yapsın? Bilgi saklanıyor kuşkusu daha da pekişti.

Sayın Başbuğ 'Ailenin namusunu kurtarmaya çalışan baba' gibi çırpınıyor ama nafile. Bu kılıf bu minareye uymadı.

Ordu yıpranmasın Türkiye yıpransın diyemeyiz

Ordumuz yeni yılda yeni sorulara eski cevapları vermeye devam edecek gibi gözüküyor. Yeni sorulara yeni cevaplar verememesinin nedeni ideolojik önyargıların varlığıdır. TSK'daki ideolojik önyargılar maalesef Türkiye'yi geri bırakıyor.

İdeolojik önyargılar sosyal zekayı çalışamaz yapar. İdeolojik önyargılar akıl gözünü kör eder, karanlık alanlar oluşturur, yanlış karar ve tercihlere neden olur. Sonuçta kişiyi geri bırakır.

Aile şirketlerinde şirketi kuran birinci kuşak tutucu ise kendini güncelleyememiş ise nasıl şirket uzun ömürlü olmazsa ideolojiler için de  bu geçerlidir.

Sadece dinler değişmez ve din yanlışsa zaten taraftarı azalır, sadece kültür olarak kalır ve kısmen devam eder ve marjinal kalır.

Önyargılar eğitim sistemi ve korku etkisi ile otomatikleşir. Bir örnek vermek gerekirse; ABD'de uzun süre yaşamış felsefe profesörü bir dostumun yaşadığı canlı örnek.

Hocamız ablası ile pazara gidiyor. Ablası limon alacak kibarca indirim istiyor. Pazarcı çocuk "Olmaz abla" diyor. Abla ısrar ediyor çocuk olmazlara devam ediyor. Abla sert ve kararlı bir ifadeyle "çabuk bana bunu bu fiyata ver" diyor. O direnen çocuk birden bire "Peki abla" diyor.

Bu çocuk otorite figurüne karşı otomatik şartlanmış 'Sert olan emirlere itaat etmek zorundayım" otomatik önyargısı ile evet cevabı vermişti.

TSK'nın bazı otomatik önyargıları

1-Atatürk'ü Hazret-i Atatürk olarak görmek.
Tanrısal alanlar oluştuğu için gerçek Atatürk'ü değil hipotetik (muhayyel) bir Atatürk'ü sevme sonucunu doğurur. 'Benim manevi mirasım akıl ve bilimdir' diyen Atatürk'e bu dogmatik bağlılık devam ederse kurucu liderimiz Atatürk'e olan sevgi ve bağlılık zamanla azalır ve marjinal kalır böylece Kemalistler korktukları şeyi kendileri gerçekleştirmiş olurlar.

2- En büyük vatansever biziz önyargısı. Bu önyargı işgalci kişilik özelliklerini geliştirir. Kimseye güvenmeme ve her şeyi kontrol etme biçimindeki aşırı sorumluluk ortaya çıkar. Harp Okullarında öğrencilerin 'Siz olmazsanız vatan gider' şartlandırılması bu kapsamdadır.

Özel ve gizli alanlar kutsallaştırılır. Birilerinin daha vatanseverce bir şeyler yapması ezberleri bozar. Birilerinin yanlışlara haklı ve mantıklı gerekçelerle karşı çıkması ezberleri bozar ve kutsallık alanları zedelendiği için eğer samimi iseler değişmek zorunda kaldıklarını düşünürler. Samimi değillerse çıkarlarını kutsallaştırmışlarsa saldırganlaşırlar.

Bugün TSK'nın kutsal alanı olan Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu'na (STK) girilmesi TSK ideologları arasında şok etkisi yapmıştır. Bu şok etki iyi niyetli komutanların önyargılarını değiştirmeleri için bir fırsattır. Ama çıkarını vatanından daha çok sevenlerin yeni saldırgan planlar peşinde koşmaları beklenir.

Ankara'da STK'da arama yapan hakimi takip eden subaylar ve bağlantıları üzerine daha fazla gidilemezse kutsalına dokunulmuşların çılgınlıklarını beklemek gerekir.

3. Bir diğer önyargı "Benim gibi düşünmeyen tehlikelidir" saplantısıdır.
Kendisi gibi düşünmeyen ve yaşamayanı potansiyel düşman görme algısı insanları kategorize ettirir. Dost unsurlar ve düşman unsurlar ayırımı yaparak bütün enerjisini ve yatırımını güvenlik ve savunma konularına yapar. Her olayı ilkel birincil insani savunma alanı olan 'tehdit altında olup olmama' ikilemi içinde değerlendirir. 'Tehdit esas güven istisna' algısı silaha ilgiyi artırır. Yalnızlaşmaya iter. Bütün totaliter yönetimlerin yok olması bu özgüven eksikliğinin önyargısı nedeniyle olmuştur.

Özel Kuvvetlerde kadrolaşma

Bu önyargı nedeniyle askerlik bilimini iyi bilenler değil  'Doğu Perinçek' gibi sadık gördükleri kişilerin adamlarının Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda kadrolaşmasına izin verilmiştir. Kendi personelini fişleyen ÖKK'nın savunulacak bir tarafı kalmamıştır.

Özel Kuvvetler Komutanlığı ideoelojik önyargılıların kutsal alanı idi. hsyk hakim O alana dokulması travmatik yaşantı oluşturdu. Travmatik yaşantıların önyargıları değiştirici etkisinin devam etmesi için açık net ve dürüst, hukuka uygun operasyonlar devam etmeli.

Hakimlerimiz tarihi görev icra ediyorlar. HSYK Başkanı gibi 'İyi çocuk hakimler' değil hikmetli hakimler tarihi sorumluk altındalar. Kesinlikle hileye hile ile karşılık verilmemelidir.

Gerçeklerin ortaya çıkmasının hile bozucu etkisi kadar güçlü bir silah yoktur.

İyi niyetli ve güzel gayretli komutanlarımızı istisna tutarak söylüyorum, TSK yönetiminin  Türkiyemizi geri bırakmaya hakkı ve haddi yoktur. Genelkurmay  "Ne hale geldik" derken "Bizim sorumluluğumuz yok mu?" da diyebilmeliydi.


Nevzat TARHAN / Haber 7

--
Dr. Tarık Ziya

Toplumsal Onarım ve Siyasal Rehabilitasyon

Ana Bilim Dalı Başkanı Yardımcısı

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.