T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:37092] Uluslar arası Filistin konvoyu gemide - FOTO


Uluslar arası Filistin konvoyu gemide - FOTO

HABER ONAY

Günlerdir Lazkiye ' de bekletilen Filistin Konvoyu, Ulusoy 6 gemisi ile Mısır ' ın El Ariş kentine gidiyor.

Filistin'e Özgürlük Konvoyu'nda bulunan 200 araç dün akşam Suriye'nin Lazikiye limanından Mısır'ın Ariş limanına doğru yola çıktı. Geminin bu akşam Mısır'a ulaşması bekleniyor. 

Konvoyda bulunan 380 kişi ise uçakla Mısır'a geçmeyi bekliyor.Konvoy ekibi uçakla ilgili gerekli prodesedürlerin tamamlanmasından sonra yarın uçakla Mısır'ın Ariş kentine geçecek.



Yolcular gemiyle gelen araçlarını alarak bir saatlik kara yolculuğundan sonra 
Refah Sınır Kapısı'na girecek. Burada da gerekli işlemler tamamlandıktan sonra Gazze'ye girilecek.



Gazze'de Mısır'ın vereceği izne göre 24 saat veya 48 saat kalınacak. 43 ülkeden 400 aktivistin katıldığı konvoy, Mısır'ın engellemesi sebebiyle Ürdün Akabe'de 5 gün bekledi. Konvoy daha sonra sonra yeniden Suriye güzergahına dönmek zorunda kalmıştı. 

Konvoy Kızıldeniz üzerinden 2 saatte ulaşacağı Mısır'a, Akdenik üzerinden bir hafta gecikmeli girecek.



Konvoyun Gazze'ye ulaşması için Türkiye ve Suriye diplomasisi yoğun çaba harcadı. Yapılan ikili görüşmelerden sonra Mısır ikna edildi. 

Mısır hükümeti, konvoyun Suriye'nin Lazikiye güzergahını kullanarak ülkesine girişine izin verdi.



16 Aralık tarihinde İstanbul'dan yola çıkan konvoy 18 gündür yollarda, Gazze'ye ulaşmaya çalışıyor. Konvoy Suriye'nin Lazikiye İzci Kampı'nda bekliyor.Gemiye ve uçağı bir iş adamı sponsor oldu 

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, "Konvoy araçlarını Mısır'a taşıyan Ulusoy 6 gemisinin ve konvoy yolcularını taşıyacak uçağın masraflarını körfez ülkelerinden hayırsever bir iş adamının karşıladığını" belirtti. 

Yıldırım, bu iş adamının ismini açıklamak istemediğini sözlerine ekledi. 
Filistin konusunda herkesin seferber olduğunu kaybeden Yıldırım, "Bu konu bütün siyasi partileri ve ideolojileri aşan, herkesi bir noktada buluşturan bir konu" dedi. 
Dünya Bülteni

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.