T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:37103] Ergenekoncular onu tercih ediyor!


Ergenekoncular onu tercih ediyor!

HABER ONAY

Hürriyet Gazetesi yazarı Saygı Öztürk, terör örgütü yöneticisi ve üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan sanıklar ile verdiği kararla tartışılan hakimlerle yaptığı görüşmelerle anılıyor.

" Cevabı çok basit ;
Çünkü saygı öztürkün kardeşi onur öztürk genelkurmay karargahında çalışan personelci bir albay " Haber Onay

KENAN KIRAN'IN HABERİ...

Hürriyet Gazetesi yazarı Saygı Öztürk, terör örgütü yöneticisi ve üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan sanıklar ile verdiği kararla tartışılan hakimlerle yaptığı görüşmelerle anılıyor.

KÜÇÜK, ÇİÇEK, ARSLAN VE KARADENİZ; SAYGI ÖZTÜRK'Ü TERCİH ETTİ!
Saygı Öztürk, Danıştay saldırısından 6 gün sonra Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile röportaj yapmıştı. Veli Küçük, Saygı Öztürk dışında hiçbir gazeteci ile görüşmedi. Saygı Öztürk, “İrtica ile Mücadele ve Eylem Planı” adlı belgede imzası bulunan ve söz konusu imza Adli Tıp Kurumu tarafından belgelenen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'le görüşen tek gazeteci…

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, cezaevine girmeden önce sadece Saygı Öztürk'e konuştu. Danıştay saldırısı davasında, "Ergenekon ile bağı yok" diyerek şüpheliler hakkında karar veren dönemin Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Emekli Hakim Orhan Karadeniz de, eleştiriler üzerine açıklama yaptı. Orhan Karadeniz'in de tercih ettiği isim Saygı Öztürk oldu.

1- DANIŞTAY SALDIRISINDAN 6 GÜN SONRA VELİ KÜÇÜK'LE RÖPORTAJ
Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi baskınlarının kilit ismi olmakla suçlanan Muzaffer Tekin'i Süleyman olarak tanıdığını söyledi.

23 Mayıs 2006 tarihinde Gözcü Gazetesi'nde çalışan Saygı Öztürk'e konuşan Veli Küçük, 'deli' olduğunu düşündüğü tetikçi Alparslan Arslan'la görüşüp görüşmediğini hatırlamadığını belirtirken emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin'i Süleyman olarak tanıdığını anlattı. Eski subay olduğunu sonradan öğrendiği ve Süleyman olarak bildiği Muzaffer Tekin'i yakından tanımadığını anlatan Veli Küçük, "Adam ellerinde, konuşturursun, neyin ne kadar doğru olduğunu araştırırsın. At izi it izine karışmış. Bu izleri ayırmak lazım" dedi. Veli Küçük ayrıca, Muzaffer Tekin'in intihar girişimiyle ilgili olarak da "Böyle harakiri gibi intihar olur mu" diye sordu. Saygı Öztürk'ün röportajı, birinci Ergenekon iddianamesinde yer alıyor. Veli Küçük, Ergenekon Terör Örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla tutuklu bulunuyor.

2- ERGENEKON ŞÜPHELİSİ MUAZZAF ASKER SAYGI ÖZTÜRK'E KONUŞTU!
Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, altında imzası bulunduğu iddia edilen ‘İrticayla Mücadele Eylem Planı' belgesiyle ilgili Saygı Öztürk'e konuşmuş.

Dursun Çiçek, 10 Kasım 2009 tarihinde Hürriyet Gazetesi'nde yer alan açıklamasında, Adli Tıp Kurumu'nun, “Belgenin altındaki ıslak imzanın Çiçek'in el ürünü olduğu kanaatine varılmıştır” raporuna rağmen, “İmza benim değil” dedi.

GAZETECİ OLARAK ARAMIŞ DA, BULMUŞ!...
CNN Türk'te yayınlanan Medya Mahallesi programında Ayşenur Aslan'a, Albay Çiçek'e nasıl ulaştığını anlatan Saygı Öztürk, “Ben de her gazeteci gibi ona ulaşmak istiyordum, ama bugüne kadar mümkün olmuyordu. Çünkü ne doğru düzgün telefonunu biliyoruz, ne aradığımız zaman Genelkurmaydaki numarasına cevap veren vardı. Ama gazeteci olarak aradım, buldum ve bugün Hürriyet gazetesine yansıyan haberi yaptık” iddiasında bulundu.

DURSUN ÇİÇEK'E E-MAİLLE ULAŞMIŞ!
Hürriyet Gazetesi'nden Eyüp Can, Saygı Öztürk'ün Dursun Çiçek'e nasıl ulaştığını şöyle anlattı: “(…) Ankara bürodan Saygı Öztürk, Dursun Çiçek'in kendisine e-mail yoluyla ulaştığını ve hakkındaki iddiaları direkt cevaplamak istediğini söyledi. Ve hakikaten Çiçek'in kendi ağzından iddialarla ilgili cevaplarını haberleştirdi.

Ertuğrul Özkök yazıişleri toplantısında Saygı Öztürk'ü bizzat aradı: “Saygı, cevapların direkt Dursun Çiçek'ten geldiğine eminsin değil mi?”

“Evet” yanıtını alınca “Objektif bir biçimde Çiçek'in savunması olarak haberi verelim” dedi.

Çiçek'in iddiaları yalanlayan “İlahlar kurban istiyor” mesajı verdiği haber 10 Kasım'da Hürriyet'te yayınlandı. Ertesi gün Çiçek Ergenekon savcıları tarafından sorgulandı ve tutuklu yargılanmak üzere Hasdal Cezaevi'ne gönderildi. (…)”

Dursun Çiçek, söz konusu haberin ardından Ergenekon savcılarına ifade verdi. Dursun Çiçek'in adı, üçüncü “Ergenekon Terör Örgütü” iddianamesinde de hakkındaki soruşturma devam eden şüpheliler arasında yer alıyor.

3- EMİN ARSLAN, TUTUKLANACAĞINI SAYGI ÖZTÜRK'TEN ÖĞRENDİ
Son yılların en büyük uyuşturucu operasyonunda ‘çete lideri'ni koruduğu ve çeteye yardım ettiği öne sürülen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan hakkında tutuklama kararı çıktı. Emin Arslan, 25 Eylül 2009 tarihinde cezaevi yolunda “hurriyet.com.tr”ye konuştu. Saygı Öztürk'e konuşan Emin Arslan, “Tutuklanacağımı sizden öğrendim” dedi.

4- ORHAN KARADENİZ DE SAYGI ÖZTÜRK'E KONUŞTU!
Danıştay davasına bakan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Orhan Karadeniz, onlarca delile rağmen Danıştay saldırısının Ergenekon'la bir bağlantısının olmadığına karar vermişti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Danıştay davasının Ergenekon davasıyla birleşmesi yönünde görüş bildirmesi ve kararın gerekçesinde ‘sanıklar ve suçlar yönünden şahsî, fiilî ve hukukî irtibat bulunduğu' vurgulaması üzerine Orhan Karadeniz açıklamada bulundu. Saygı Öztürk'e konuşan Orhan Karadeniz, “Belge yoktu Danıştay kararını verdim” dedi.

ÖZTÜRK'E SORU SORDUK, PANİKLEDİ VE TELEFONU KAPADI
Saygı Öztürk, gazetemize konuşmaktan kaçındı. Öztürk, “Çeteden yargılanan sanıklar neden Saygı Öztürk'e konuşuyor? Orhan Karadeniz konuşmak için neden sadece Saygı Öztürk'ü tercih ediyor?” sorusuna, “Konuşmak istemiyorum. Her gazeteci nasıl ulaşıyorsa…” dedikten sonra telefonunu panikle kapadı..

“EMREDİN KOMUTANIM”

Saygı Öztürk'ün, Ergenekon sanıklarıyla görüşmeleri Ergenekon iddianamesinde yer alıyor.

Saygı Öztürk, Mazlum- Der'in, emekli general Şener Eruygur hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından Şener Eruygur'u aramış ve kendisine “Emredin komutanım” demiş. İşte o konuşmalar:

Şener Eruygur: Efendim

Saygı Öztürk: Şener paşam saygılar sunarım.. Saygı Öztürk ben..

Şener Eruygur: Ha buyrun sayın Öztürk.” (…)

Saygı Öztürk: Şimdi bugün gördüm. Az önce bi gazetede gördüm. Yine işte Mazlum Der, sizinle ilgili olarak yine şikayette bulunuyorlar falan. Komutanım niye, nedir. Bunu neye bağlıyorsunuz? Hani nedir bu işler. Komutanım?

Şener Eruygur: Bu derneğe yönelik bir olay.. Atatürkçü Düşünce Derneği'ne yönelik bir olay..

Saygı Öztürk: Anlayamadım komutanım..” (…)

Şener Eruygur: Şimdi Saygı beycim..

Saygı Öztürk: "Emredin komutanım.”

VAKİT

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.