5 Ocak 2010

[anadoluhaber:37159] ETÖ (Kemalist/komünist/Ulusalcı) takımının yıllar önce yaptıkları, iyi okuyunuz!

Aynı süreçte devrim dergisi çevresinde toplanan sol Kemalistler yâda asker aydın sivil zümre “Filipin Demokrasisi” “cici demokrasi” diye eleştirdikleri çok partili sistemi yıkıp, milli demokratik devrimi gerçekleştirmenin tek yolunun sol askeri darbeden geçeceği inancı içerisinde, askeri kışkırtan “Devrimci Ordu Gücü” bildirilerini Devrim Dergisi’nde yayınlıyorlardı. Yani “askere selam” gönderiyorlardı. Bu çevreye göre “iktidar namlunun ucundaydı”. Askerin süngüsüyle kendine iktidar yolunu açmaya heveslenen devrimci darbecilerin o günlerde, “orduyu göreve” çağıran pankartlarından biri olan “iktidar gaflet ve dalalet içindedir” pankartı, Kızılay Meydanı’nı süslüyordu. Mustafa Kemal’in sözünden esinlenen bu pankartın fotoğrafı ertesi gün Sol Kemalist Cumhuriyet Gazetesi’nin manşetine oturmuştu. Askeri biraz daha kışkırtmak için...


Devrim dergisi banka soygunları yapan, sabotaj girişimlerinde bulunan provokatif eylemlerle kaosu derinleştiren devrimci örgütlerin de hamisiydi. Ayrıca askeri kışkırtan, darbe sürecini hızlandıran bazı provokasyonları da sahneye koymak istedi. Örneğin, plan aşamasında kalan, 1971’in başlarında Sıhhiye’deki Ankara ordu evinin önünde patlatılması düşünülen iki bomba ve akabinde orduevinin önünde toplu halde atılacak “ordu gençlik elele, milli cephede” sloganları bunlardan akla ilk gelendi.
Devrim Dergisi’nin bürosu 27 Mayıs’çı askerlerden görevde bulunan üst rütbeli askerlere kadar, asker, sivil bir çok darbe heveslisinin karargahı haline gelmişti. Mümtaz Soysal, İlhan Selçuk, İlhami Soysal, Altan Öymen, Uğur Mumcu, Ali Sirmen, Uluç Gürkan, Hasan Cemal ve daha bir çokları jakoben devrimin kadrolarıydı.


Derin Sol cunta mensupları; Lenin’in Ekim Devrimi’ne giden süreçte yaptığı ajitasyon ve provokasyon derslerini de iyi ezberlemişti. Kaos nasıl derinleştirilir, ihtilal nasıl yapılırdı. Şimdi bu dersi uygulamanın zamanı gelmişti. Önce Deniz Gezmiş’in Sarp Kuray’ın liderliğindeki genç devrimcilere, sağa sola mısır patlatır gibi bomba patlattırdılar. Ardından, bazı Atatürk anıtlarının önüne de dinamit attırdılar. Böylece ordu içindeki darbe yanlısı Sol Kemalist ve bazı Marksist askerleri kışkırtarak devrime hazır olun mesajını veriyorlardı.


DerinSol kitabının önsözünden



--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com
Bu Sitede Yer Almayan İletiler Bana Ait Değildir.
-------------------------------------------------------------------------
Şimşekleri üstüne en çok "oyunları bozanlar" çeker!
Zulüm, kısmak istediği sesi nârâ yapar!
Ve bazı ölüler, yaşayanlardan çok daha yüksek sesle konuşur...
Malcolm X onlardandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.