[anadoluhaber:38197] ASA-YI MUSA DERSLARİ-13-Ecnebi(yabancı) dinsizleri gibi de olamazsın. Çünkü onlar bir peygamberi inkâr etse, diğerlerine inanabilirler.

 

Asa-yı Musa

Birinci Kısım

Meyve Risalesi

 

                                   Üçüncü Mesele-7

 

 

Yine o mütemerrid şahıs döndü, dedi:

“Hiç olmazsa ecnebî(yabancı)  dinsizleri gibi yaşarız.”

Cevaben dedim:

Ecnebi(yabancı) dinsizleri gibi de olamazsın. Çünkü onlar bir peygamberi inkâr etse, diğerlerine inanabilirler. Peygamberleri bilmese de, Allah’a inanabilir. Bunu da bilmezse, kemâlâta(mükemmelliğe,kusursuzluğa) medar bazı seciyeleri(üstün özellik karakter) bulunabilir. Fakat bir Müslüman, en âhir ve en büyük ve dini ve dâveti umumî(genel) olan Âhirzaman Peygamberi Aleyhissalâtü Vesselâmı(Allah’ın salat ve selamı üzerine olsun) inkâr etse ve zincirinden çıksa, daha hiçbir peygamberi, hattâ Allah’ı kabul etmez. Çünkü bütün peygamberleri ve Allah’ı ve kemâlâtı onunla bilmiş. Onlar onsuz kalbinde kalmaz. Bunun içindir ki, eskiden beri her dinden İslâmiyete giriyorlar; ve hiçbir Müslüman, hakiki Yahudi veya Mecusi(ateş perest,ateşe tapan) veya Nasranî(Hıristiyanlık dinine mensup olan kimse) olmaz. Belki dinsiz olur; seciyeleri(üstün özellik, karakter) bozulur, vatana, millete muzır bir hâlete(durum,hal) girer. İspat ettim. O muannid(İnatçı,inanmamakta direnen) ve mütemerrid(inatçı,inançsızlıkta direnen) şahsın daha tutunacak bir yeri kalmadı. Kayboldu, Cehenneme gitti.

 

 

 

 

 

 



Yahoo! Türkiye açıldı!
Haber, Ekonomi, Videolar, Oyunlar hepsi Yahoo! Türkiye'de!
www.yahoo.com.tr

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.