[anadoluhaber] NUKLEER'e EVET, AKKUYU'ya KAYIR

DOĞRU YOL PARTİSİ

Genel Merkezi

Hanımeli sok.No:47 Sıhhiye.Ankara
0 312 2310720 – 2310722

 

GENEL MERKEZ
BASIN BÜLTENİ :                                                                                                    25.07.2010

 

 

         Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz’ün “Türkiye ile Rusya arasında yapılan Akkuyu Nükleer Santrali antlaşması” hakkında yapmış olduğu basın açıklaması :

 

         “NÜKLEER’e EVET, AMA AKKUYU ANTLAŞMASINA HAYIR”

 

         “DYP nükleer enerjinin çağın bir gereği olduğuna inanmaktadır. Dünyada 40 yıllık petrol, 60 yıllık doğalgaz rezervi kalmıştır. 255’i Avrupa’da olmak üzere 450 nükleer santral mevcuttur. Teknolojilerinin eskimesi sebebiyle şu anda dünyada 438 nükleer santral çalışmaktadır.

         ABD’de 99 tane nükleer santral faaliyettedir. Bir tane de inşa halinde olup yakında faaliyete geçecektir. Fransa’da 69, İngiltere’de 18, Almanya’da 16 Nükleer santral faaliyette olup bu ülkelerin ekonomilerine büyük katkıda bulunmaktadır.

         Hatta komşumuz Bulgaristan ve Ermenistan’da nükleer santraller faaliyettedir. Çağın ve kalkınmanın gereği olarak Nükleer santralleri destekliyoruz. Ancak Rusya ile bu konuda yapılan antlaşmanın Türkiye’ye fazla bir yararı olduğunu söylemek mümkün değildir. Çünkü Akkuyu santrali 15 yıl sonra kazancının % 20 sini Türkiye’ye verecek, işletmeye başladıktan itibaren 15 yıl süresince piyasa fiyatından kullanacağımız bu enerjinin ülkemizin kalkınmasına çok fayda sağlayacağını düşünmek safdillik olacaktır.

         Yatırımını 6 yılda amorti eden böyle nükleer enerji yatırımlarını Türkiye kendisi yapmalı ve kendisi işletmelidir”

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.