[anadoluhaber] HSYK'na Gül'ün seçtiği aday

Bir Arkadaş HSYK üyelerinden bir kısmı da CB. Abdullah Gülün seçtiğine dair bir listeye takılmış ve nasıl oluyor da bunları Abdullah gül seçtiği halde bu yargı çatışması devam ediyor gibi hayretini belirten bir yazı yazmış. Bende kendisine nasıl olduğunu dilimin döndüğü aklımın erdiği kadarı ile açıklamaya çalıştım. O açıklamayı sizlerle de paylaşmak istiyorum.

Sayın Zafer Bey

Aşağıdaki yazıda doğru ama eksik bilgi ile kandırmaca ahlaksız bir çarpıtma var.

Bir kere aşağıdaki isimlerden hepsi HSYK asil üyeleri değil sadece beş tanesi asil üyedir. Bunlardan üç HSYK üyesini Gül seçti deniliyor. Önce üç asil üye setçimi bunu kesin bilmiyorum ama seçmiş olsa dahi bu nasıl bir seçim olurdu. Tıpkı eskiden generallerin terfilerindeki gibi bir onmadan ibaret olacaktı. Çünkü adayların seçileceği kaynak belli adayları seçenler belli. Ayrı bir kaynaktan seçme ve başka seçmenlere seçtirme imkânı da yok. Üstelik üç aday toplu bir listeden seçilip aldıkları oya göre de sıralanmış da değildir.  

Nasıl seçti ve seçmeyebilir miydi? Hayır. Çünkü gerek Danıştay gerekse Yargıtay üç aday belirleyip birini CB. Gül’e seç diyor. Bu ise tam bir üçkağıtçılık işi. Üç papaz iskambil kartını sunuyor. Ve ister karo ister maça ister sinek papazını seç diyor. Gül de birini seçmek zorunda ama hepsi aynı zihniyetteki üç kişiden biraz daha az kötüsünü ya da karanlık işlere daha az bulaşmış olanını seçmek zorunda kalıyor.

Neden. Üç adayı 12 bin yargıç ve savcı değil de sadece HSYK tarafından kimseye danışılmadan kafadan atanmış yandaşları olan üç yüz kişilik Yargıtay seçiyor. Zaten adalete hizmet etmiş temiz ve hayırlı hizmetler vermiş olduğu için değil HSYK üyelerine yandaş olduğu için seçilmiş, ya sol kafalı ya çok Atatürkçü vs oldukları için yada kendilerini öyle pazarladıkları için seçilmiş üç yüz kişilik Yargıtay ve aynı durumda iki yüz kişilik milli irade ile asla barışmaya niyeti olmayan CHP’lilerden oluşuyor.  Yargıtay ve Danıştay bir aday için üçer kişi seçiyor. Ama bunları bir defada seçmiyor. Her adayı ayrı seferde oylayarak seçiyor sonrada üçünü Gül e gönderiyor. Bunu anlatabilmek için mecliste aynı durum olsa nasıl olurdu diye örnek vereyim. Mecliste bir başkan ve üç bazen de dört yardımcısı meclis tarafından aynı şekilde seçilseydi, komisyonlara üyeler de dahil her birisi tek olarak seçilecek sadece birinci gelen seçilip ikinci tura geçilecek gene en çok oy alan seçilip yeni tura geçilecek ve yine birinci gelen seçilmesi diğerlerinin diğer tura kalması gerekecekti. Bu durumda meclisteki başkan, başkan vekilleri, delegasyonların ve komisyonların üyeleri çoğunluk AKP de olduğu için sadece AKP’den seçilebilirdi. Ama bu haksızlık olacağından böyle olmuyor. Fakat ihtilalciler sonsuza kadar kendi cinayetlerini iç savaşlarda öldürdüklerini öldürttüklerini gerekirse Milli gelirleri yağmalattırdıklarını kimse sorgulayamasın. Hatta ileride vatanı satarlarsa onları da korumak için ilk tayin ettikleri kendileri gibi ABD çocukları mı desem hukuksuzlar mı desem acımasızlar mı millet düşmanları mı desen din düşmanı azınlık ve devşirmeler mi desem, Batının oğlanlarımı desem ne iseler.  Bu düzenin Adalet hukuk ve insan hakkı diye bir şey tanımayan duyarsızları adalet yoksunu zalimleri sürekli bir birlerini seçtikleri bu mevcut ihtilal düzeninde Yargıtay ve Danıştay mensuplarını onlar yani HSYK seçiyor. O seçilenlerde üyesi eksildiğinde HSYK’na kendi aralarından (12 bin hakim ve savcıdan değil) üç aday seçip iskambil oynar gibi çek birini diye CB. Gül’e uzatıp papazlardan papaz beğen ve seç diyor. Kısaca tam bir sen ben bizim oğlan düzeni yargıyı işgal altında tuttuğu için bu memleket durmadan kokuşuyor çürüyor. Yeni anayasa bu durumu değiştiriyor. Bu durumda ise eskiden işlenmiş cinayetler iç savaşlar, çocuk katilleri, organ ve uyuşturucu mafyalarına bulaşmış kişi varsa ya da onların hizmetinde bulunmuş olanlar. PKK ya çalışan devlet görevlileri, vs. ortaya çıkarılıp yargılanmasının yolu açılıyor ve bir daha tekrarı önlenmiş oluyor. Bu yüzden bu gibiler kendileri de yakalanıp yargılanmaktan korkuyorlar ve vatan elden gidiyor diye feryat ederek halkı kandırıp kurtulmaya çalışırken bir de AKP yüce divandan kaçmak için yapıyor diye ortalığı bulandırıyorlar. Durum bundan ibarettir. Saygı ve Selamlarımla.

A.D.Şimşek

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.