[anadoluhaber] NASFET - YENİ YAZI

NASFET 
Mehmed M. KAYA
 
  
31.10.2010 
 
Başbakan olduğunu iddia eden adamın, sözü güvenilir olmalı değil mi?
 
Peki, RTE adlı şahıs, bu ülkeye ABD kumpası ile Başbakan yapılmadan önce ne söz vermişti?
 
Biz hatırlatalım: Bütün dokunulmazlıklar kalkacak, herkes kanunlar önünde hesap verecekti.
 
Nihayetinde bakıyoruz, ülkedeki bütün kurum ve kuruluşlara karşı, adına “operasyon” denilen Amerikancı saldırılar almış başını gidiyor, Başbakan ve etrafındakiler hariç, herkes, güya hukuk önünde Amerika adına hesaba çekiliyor.
 
Bu işlerin Amerika'yla ne alakası var?” demeyin, Ergenekon denilen saldırının terörizmin baş destekçisi Amerika'nın eski başkanı Bush'un direktifiyle başladığı ve yine Amerikan ajanlarının, AKP yargısını brife ederek saldırıları organize ettiği meşhur bir malum değil mi?
 
Bu ülkede Amerika'nın rüzgarına dokunana Ergenekon denilerek saldırmak adet olmuşken, şimdi yeni bir safhaya geçildi, bu seferki mazeret fuhuş ve casusluk. Hedef gene aynı: TSK üzerinden Türkün orducu ruhu, milleti ordusundan ayırma teşebbüsü.
Tabi bu defa işin çinde fuhuş ve casusluk olunca, renk değişiyor.
 
Kafalarda soru işaretlerinin doğmasına yol açmanın yeni yolu bu iddialar. Artık eski iddialarla kimseyi ikna edemeyecekleri ortada.
 
Öyle ya kim ititraz edebilir “casusluk” suçlamasına?
 
Fuhuş çetesi ile casusluk faaliyetinin organize yürütülmesi iddiasına?
 
Gerçekten çok ağır ve müdafaa edilmesi, karşı konulması çok zor bir vaziyet.
 
Casusluk amaçlı fuhuş, yani ihanetin savunulabilir bir tarafı olabilir mi?
 
Elbette olamaz.
 
Ama acaba gaye bir ihanetin önüne geçmek, hukuku hakim kılmak mıdır?
 
Hukukta “nasfet” diye bir terim var, vicdana tekabül eder.
 
Nasfet olmadan hukuk olmaz.
 
Adalet olmaz.
 
“Hukuk”un çoğulu olduğu “hak” tecelli etmez.
 
Çünkü aslolan vicdanların mutmain olmasıdır ki, düşmanın menfaatlerini gözeterek yapılan hiçbir hamle, haklı olamaz.
 
Peki, mevcut durumdaki vicdansızlık nerededir?
 
İşte meselenin bam teli de burası.
 
Asıl vicdansızlığı tespit edebilmek ve yapılan saldırıların “saf adalet” içinde olmayıp, Amerikan emelleri doğrultusunda yapılmakta olan bir saldırının parçası olduğunu görebilmek...
 
Bu çerçevede de Amerika'nın Başbakan yaptığı adama sormak lazım:
 
Hani istisnasız bütün dokunulmazlıkların kalkacağına dair söz vermiştin?
 
Hani milletvekilliği dokunulmazlığı da buna dahildi?
 
Amerika'nın sizin vasıtanızla yürüttüğü saldırılarına maruz kalanlara, “Adalete güvenin!” diyen sen, ne oluyor da kendi dokunulmazlığını kaldırmıyorsun, kaldırmadın?
 
Sen niçin adalete güvenmedin de bizlerden Amerikan terör örgütü elemanlarınca brife edilen sözde adalet mekanizmasına güvenmemizi istemektesin?
 
Sonra da “casusluk ve fuhuş” iddiasıyla yapılan yeni saldırılar...
 
Bu ülkede, casus olduğu için içeri tıkılması, hesap vermesi gereken bir kişi varsa, ilk sırada Amerika'nın kendisine BOP
Eşbaşkanlığı görevini verdiğini defalarca itiraf eden Başbakan olacak şahıs gelir.
 
TSK'ya yapılan bu casusluk operasyonu, asıl olarak TSK'nın berat-ı zimmetidir.
 
Operasyonun BOP Eşbaşkanına yaptırılması, O'nun bu vasfını perdelemek gayretinden başka bir şey değil.
 
Bu ülkede, casusların üzerine gidilecekse, en başta RTE'den başlamak gerekir.
 
Bu saldırının yıpratma, itibarsızlaştırma maksatlı olduğu apaçık. Canını vermek üzere cephede yer alan subay ve asker üzerinde nasıl bir menfi tesir edeceği bilinerek yapılan böylesi saldırılar, düşmana, “çuval geçirdin olmadı, gemisini vurdun olmadı, generalini katlettin gene olmadı, bu orduyu sen teslim alamıyorsun ama ben onu içeriden çökertir, senden daha iyi dize getirebilirim!” demekten başka ne ki?
 
Emperyalizmin işgali ve işbirlikçilerin iktidarı devam ettikçe, hiçbir zaman vicdanlarımız mutmain olmayacak.
 
 
 
Bir Not: Yar-Sav Eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Habertürk televizyonunda katıldığı bir programda, Serap Yazıcı karşısında, AB hukukunu reddettiğini, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin emperyalist tezgahın bir parçası olduğunu, aldığı kararları tanımadığını belirtip “evrensel değerler” diye yurtturulmaya çalışılan bu emperyal düzenin gerçek yüzünü ortaya koyamadı.
 
Böylesi tutuk ve mütereddit bir dille vatan müdafaa edilemez.
 
Ortada, “hukuk” kisvesiyle, “evrensel değerler” denilerek, vatanın emperyalist işgalinin kalıcılaştırılması sözkonusu ki, millî menfaatler aleyhine işleyen bu düzene “hukuk” düzeni denemez.
 
Emperyalizmin menfaatlerine hizmet eden hukuk, hukuk değildir. Gerçek hukuk ortadan kaldırılmışken, kimin, neyin hukukunu kabule zorlandığımız belli değil mi? Millî hukuk düzeni olsa, bu yapılanlardan hesap sormayacak mı? Ve milli hukuk şahıslarla kaim olmayıp, bir nizam meselesidir. Milli menfaatlere aykırı davranışlar elbette cezalandırılmalıdır. Cezalandırılmıyorsa, milli hukuk cari olamıyorsa, bir mani zuhur etmiş demektir. O halde yine bir hukuk ilkesini hatırlamakta fayda var ki, mani zail olduğunda hukuk avdet eder ve süreç yeniden başlar. Emperyalizmin bu topraklardan kovulmasıyla beraber, evrensel dedikleri, emperyalizmin hizmetindeki hukuk da bertaraf edilecek, milli hukukun avdet etmesiyle beraber, BOP Eşbaşkanları, terörist Amerikayla gizli anlaşma yapanlar yaptıklarının hesabını elbette vereceklerdir. Yoksa, Eminağaoğlu gibi, meseleyi, meselenin istediği şuur seviyesinde ve kavgayı, kavganın gerçek zemininde ele alamayanların şahsında, kavga kaybedilmiş görünmeye devam edecektir.

http://www.ordumillet.com/Content.aspx?haberID=731&B=nasfet

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.