[anadoluhaber] FW: Newyorkta BOŞ minare.?!..








SONUNDA DİYALOGCULARIN FİLMİDE OLDU ….
New yorkta beş minare filminin fragmanları veya görüntüleri sizleri kesinlikle aldatmasın. Filmin atraksiyon sahnesi toplasanız 5 dakika sürmüyor. Birisi filmin başında öbürü ortalara doğru, oda sadece araba devrilme ve Namı değer Hacı ( Fethullah Gülen) kaçırma sahnesi.. Şimdi gelelim filmin içine gizlenmiş olan sonlarına doğru açıkça kendini belli eden DİYALOG muhabbetlerine …
Dinler arası diyalog sürecinde nasıl bir din, nasıl bir aile, nasıl bir toplum, nasıl bir devlet meydana getirilmek istendiğini ortaya koyan “çok önemli bir Amerikan projesi” olarak hazırlanmış bir film. 11 Milyon Dolarlık kaynağı da hiç sormuyoruz !!!
Hacı ‘nın Amerikalı oluşu, Türkiye’ye dönme hasreti ve filmin aktörlerinin Hacı hakkındaki diyalogları HACI adlı karakterin FETHULLAH GÜLEN olduğunu ben burdayım gibi belli etmekte.
Bu “örnek hocaefendi” güya insanlığı İslama davet ediyor ama karısını Müslüman yapmak gibi bir derdi yok.  “Neden karın Hristiyan” diye soranlara “nasıl olsa hepimizin tanrısı aynı, ne fark eder ki” diye cevap veriyor.. Senaryo Dinlerarası diyalog hakmış gibi ustalıkla uygulanmış.  Filmin sonlarında Hacı’nın annesinin ” Olsun oda İnsan” gevurda olsa insan kabulumuz sözleri tam can   alıcı yerlerde söylenmiş.
Hacı efendinin mustakbel kızıda annesine tabi olan bir hristiyan olmakla birlikte,  Yine kendi dininden hristiyan biriyle evlilik dışı ilişki yaşamakta.  Filmde Hacı ( kızın babası) buna müsade etmiş.  Dinlerarası diyalog yapacağız diye  Müslüman Hacının kendi dininde haram olan şeyler açıkca önemsiz birşeymiş gibi gösterilmekte..  (Yeterki diyalog olsun!!!)
İslamda Müslüman bir kızın Hristiyan erkekle evlenmesi yasak. (Bakara 221) Bu yasak da  hocaefendinin umurunda değil.
Hocaefendi adeta “yeni bir din, yeni bir inanç ihdas ediyor.” Ama bunu yaparken öyle yedire yedire yapıyor ki, “öyle örnek bir Müslüman olarak yapıyor ki”  ruhunuz bile duymuyor.
Mustakbel damatlarının şu sözü çok manidar “ BABA BİZ ÖNCE KİLİSEDE EVLENECEĞİZ, SONRA İMAM NİKAHIMIZI KIYDIRACAĞIZ. “

Ayasofya sahnesi ise can alıcı nokta ! Hacı ( Fethullah Gülen) ellerini kaldırmış dua etmekte,  Hristiyan olan  karısı ise İstavroz çıkarmakta. Tam istedikleri  Nokta bu aslında..
Daha neler neler ..  Hacının çoğu  diyalogları hristiyan kardeşliği ve kötülük etmiyorum vari hareketleri …
İşin dahada garibi ne olsa dersiniz. !!!  Teröristlerin alayı  Sakallı, sarıklı ve şalvarlı. Bir tane bıyığı olan, sakalını kesmiş vatandaşı terörist olarak bulamazsınız !!! .  Bıyıklı sakalını kesmiş 1 terörist karakter niye oynatılmadı acaba. !!!
Mahsun Bey, Amerika’nın  Irak’ta öldürdüğü, ırzına geçtiği milyonlarca Müslümanın dramını anlatacak yüreğe sahip olmadığı için, tam da Amerika’nın istediği gibi “ortalık katil, kasap, cani  Müslümanlarla kaynıyor” mesajını verecek bir senaryoyu  eklemiş filmine.
Ve bu teröristlerin yuvaları  FİLMDE TÜRKİYE’DE !!! Amerikadaki sahnelerde 1 tane dahi  terörist karakter bulamazsınız. Ne  sakallı ne sakalsız.  Sanki 12 Eylül Türkiye’de olmuş gibi Tüm dehşet verici  sahneler memleketimizde işlenmiş. !!!
Bu teröristlere, bu diyalogcular tarafından PEYGAMBER EFENDİMİZİN ömrü boyunca çıkarmadığı SARIĞINI ve  kesmediği SAKALI niye giydirildi acaba ???
Aklınıza kimleri getirdi bu sakallı sarıklı ve sünnete tam ittiba etmiş cemaat ?   Diyalog meselelerine ayet ve Hadislerle karşı dimdik duran kimin cemaati acaba ? Birde terörist konumuna düşürülmek istenen bu cemaat  kimler olsa gerek ?  Tabiki kimin karalanmak istendiğini biz biliyoruz.
Valakin zaman bunlara göre diyalog zamanı RASULULLAH’A (s.a.v) ittiba değil. Efendimize hakaret eden, Haşa Allah’ın oğlu vardır diyen, Haşa ve kella Meryem validemiz Allah’ın c.c hanımıdır diyen Hristiyanlar sanki bizden daha doğru yolda olduğu bu şekilde anlatılamazdı . Diyalogcu Hainler bundan daha iyi savunulamazdı.
Bu ve Buna benzer  Sünnete ittiba etmiş ve Diyaloğu reddetmiş cemaatler bundan daha iyi karalanamazdı … Bir amerikalı bu filmi izlediğinde ne düşünür acaba  ? Tüm sarıklı sakallılar terörist, sakalsız bıyıklılar iyi adam…  Bu filmi  çevirerek  Fethullah Güleni iyi göstereceğiz diye Müslümanları bu kadar aşağlayamazlardı…
Mesajlar veriyor, dini bilgileri saptırıyor, saptırmadığını varsayarsak “en basit dini bilgilerde bile” büyük cehalet gösteriyor.
Ortaya “Newyork’ta beş minare çıkıyor.”
Bu minarenin tepesi boş!
Bizim dinin minaresi değil. Hemde Asla Değil !!! Bu Fethullah’ın kendine özgü dini olmuş
İmamı yok, müezzini yok, hocası bizden değil”
Beş minare değil, boş minare.
Endülüs,  işte tam da Mahsun Bey’in filmde vermeye çalıştığı misyona inanan Müslümanlar yüzünden battı gitti.
Şimdi bir Müslümanın çıkıp Endülüs filmini çekmesi gerekmez mi?
Bunların yapdığı bu alçaklığı Teraziler tartamaz …  Yazıklar olsun demekten,  Ehli Sünnet Müslümanlardan Dua etmeleri ve Ehli Sünnet oldukları için ise Mevlamıza Sabahlara kadar şükretmemizden başka elimizden bişey gelmez.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.