30 Aralık 2010

[anadoluhaber] Kürt Meselesine güncel bakış

Aşağıdaki yazı, Oral çalışların Radikal gazetesinde 25-12-2010 tarihinde çıkan Kürtler sussun Partiler birleşti başlıklı yazısını birlikte yazıştığımız gruba göndermesi üzerine yazının kendisine ait olduğu zannı ile yazılmıştır.cevap olarak yazılmıştır.

Sayın İrfan Bey Kardeş

Oral çalışlar bu işlerin neresinde durmaktadır bilmiyorum. Gladio, Balyoz, Ergenekon, Derin devlet, BDP  diğerleri vs. Elbet de doğru söyleyerek haklının yanında durduğu şeklinde bir görüntü vermektedir. Ben bundan pek emin olamadığım için yinede doğru söylemekte ama farkında olarak yada olmadan yangına körükle üflemektedir. Aşağı yazıyı sizin zannettiğim için cevabı da size hitaben yazmıştım. Şimdi yazının sizin olmadığını fark ettim.

Siyaset kristal ve camlarla dolu çuvalı içindekilerden hiç birini kırmadan taşıyıp içindekileri yerli yerine yerleştirme sanatıdır.

Benim gerek eve dönüş olayında gerekse anayasanın mecliste ve halk oyunda  oylamalarında, pati kapatma maddesine dahi ret anlamına gelen katılamayışlarında ve yeni anayasa çalışmaları için yeni seçime giderken, henüz balyoz ve Ergenekon davlarının bıçak sırtında yürütüldüğü her an Türkiye gemisinin alabora olabileceği ve biranda hem ülkemizin hem de bölgenin kan gölüne döneceği mevcut ortamda BDP nin davranışlarını gözlemlerimden vardığım sonuçlar. BDP’nin kesinlikle Kürtlerin çıkar ve özgürlükleri için çalışmayan başka bir yapılanmanın kontrolünde olduklarıdır. Eğer böyle değillerse tümünün dangalak olmaları gerekir. ki bir kısmı böyle olsalar da yöneticilerinden ipi ellerinde tutanlar değildir. Öfkeli kalabalıkları kışkırtarak olayları siyaseten çözme yolunu tıkamak ve yeniden ille de kan dökülsün biz kandan başkasına razı değiliz diyerek tepinmek hangi akla uygundur. Bu demokrasi açılımını sabote ederek süreci tıkama gayretidir. O halde Halkın oy vermesini bile tehditle önleyen bu yapı kime hizmet etmektedir diye de düşünmek gerekir. Bir hakkın elde edilmesinin yolu açıldığı ve süreç devam etmeye başladığı anda ben hemen şimdi istiyorum dangalaklığı süreci tıkamak için kullanıldıklarının kuşkusuz ve kesin delilidir.

Ya bunlar adam olmayacak demek isteyenlerin alın size bir kaç vilayet gidin kuzey Irak'a ve Türkiye'nin her yerindeki Tüm Kürtlerinde aynı bölgeye sürgün edilmesi gibi bir projeyi geri dönüşü imkânsız kılacak şekilde projelendirenler varsa diye düşünülmemektedir. AB projesinde en büyük engel nüfusudur. Ayranı kabarmış Kürtlerin haklarını savunur gibi görünen Avrupa aslında Kürtleri Türklerin onda biri kadar bile istememektedir. Gizli mahfillerde Kürtler den kurtulun da öyle gelin denilmektedir.

İsrail o bölgeyi kendi hakimiyetinde kurtarılmış ve kendisine minnettar bir bölge olarak emrine almak istemektedir ve piyade savaşçılar gibi kullanmak isteyen doğurgan Kürtleri boğaz tokluğuna Araplara ve Türklere karşı piyade askeri olarak kullanmak ve bölgeyi bir birine kırdırıp tüketerek insandan arındırıp Amerika dan ve dünyadan gelecek tüm Yahudiler ile Falanjist Siyonist Hıristiyanlara yerleşim alanı yapmak sonrada O bölge insanlarını Kızılderililer gibi imha etmek ve seyreltmek istemektedir. Bunun içinde orada geçinemeyecek kadar kalabalığın toplanıp ekmek için İsrail’in savaşçıları olarak çalışmak mecburiyetinde bırakılması bunun içinde Türkiye’den kovulacak milyonlarca Kürdün de oraya yaşam şarlarının düşürülerek sürülmesi gerekmektedir.  ABD'nin işin başından beri üzerinde uğraştığı proje de zaten budur.

İşin en kötüsü BDP ülkemizde yeni yeni iş başı yapmaya başlayan ve henüz çözümler üretebilecek kadar güçlü olmayan gerçek siyaset kurumundan hala kurtulmak çabası içinde olan köşeye sıkışmış olanların ortağı şeklinde davranmaktadır. Halkımıza bir gün bile huzur vermemiş ihtilalci İsrail Siyon işgalcilerin yerli ortakları da aynı dangalaklık’taki bazı Türkçü grupları harekete geçirerek Siyaset kurumunu yeni bir ihtilal ile yeniden yok etme çabalarını sürdürmektedir. Görünen o ki bazı Türkçü gruplar  BDP den daha fazla işin farkına varmış ve kısmen şamatayı kesmiş racon kesmeyi bırakmış görünmektedir. Türkçü grupların işi rolantiye alması kışkırtıcı odakları bu işte BDP yi daha sertleştirerek sürdürmeye yöneltmiştir.  BDP de tıpkı 1980 öncesindeki sağcı solcu savaşlarının bir tarafı olarak kullanılmaktadır. İşleri bitince Ülkücülerin akıbetine uğratılacaklardır. Bunu BDP içindeki kişilerden ve Hapiste sanki devlet den bağımsız tek kelime edebilirmiş gibi zannedilen Apo ya da Artin hangisi doğru ise oda bilmektedir. İçlerindeki haklı öfkeyi dışarı çıkarmaları için yarası gerçekten acıyanlar öne çıkarılıp kullanılmaktadır. Nedense Müslüman Kürtler sindirilip imamlar dahi öldürülmektedir. Kürt Hizbullah’ı BDP ye zarar vermesin diye uykuya yatırılmıştır.

BDP yöneticilerinden en azından ipleri elinde tutan birkaç kişi bilerek ve iç savaş çıkarmakta ve Kürtlerin hayallerini çok uzak başka zamanlara erteleyecek başka projeleri hayata geçirmek de kullanıldıklarını da bilmektedirler. Kürt vatandaşlarımızın büyük ekseriyetinin sağ duyusu bunu bilmese de fark ve his etmektedir. Ama bu bölgede sessiz çoğunluk azgın ve hergele azınlık tarafından onlar bilmez onlar bidon kafalıdır diye devre dışı bırakılmaktadır. O bölgelerde BDP Bir zamanlar İngilizleri kurtarıcılar zannettiren ama kendi çıkarları için İngilizler ile işbirliğine girip Osmanlıyı yıkıp bu günkü Filistinlere sebep olan ve İsrail’i bölgeye bela eden Arap şeylerinin durumdadır ve bilerek Kürtleri pazarlamaktadır.  ABD kuzey Amerika kıtasında sadece Kızıl derilerden kurtulmuş olma deneyimini, artık orayı mevcut karma karışık ırklara bırakıp gelip Yahudilerin başlangıç noktasına dünyanın asıl insan merkezine yerleşmek istemektedir. 

Hem de Tüm savaş gemilerini uçak gemileri ve uçaklarını savaş makinelerini uyduların mutlak kontrolünü ve hazinelerini alarak kaçmak sureti ile ABD li Yahudiler ve ABD elitlerini toplayıp kaçmayı gelip buraya yerleşmeyi düşünmektedir.

Son kriz ile buharlaşan ABD zenginlikleri ve dövizler bir yerlerde buhar halinde sonra yağdırılacakları bölgenin tarlalarının sürülmesini ekime hazırlanmasını ve ekimin o yağış zamanına uygun vaktini beklemektedir.

Keşke imkanım olsa da daha geniş anlatabilsem. Sadece şu kadar söyleyeyim. Yemek pişerken ben şimdi yiyeceğim diye tencereyi tekmeleyip deviren çakalar dan himmet beklemek abesle iştigal ve sonunda daha da aç ve sefil olarak daha zalim efendilerin kapısına düşmektir. Kürtlerin içinde yeteri kadar aklı başında değerli insanlarda aşiretlerde vardır. Tüm Sünni ve alevi Kürtlerin Yezidi kürlerin köle tacirliğinde pazara sürülme oyununu inşallah bozcaklardır.

Şunu da belirtmek isterim Hak sahiplerinin öfkesini kullanmak isteyenler zaten haksızlıkta aşırı gidenler ve o öfkeyi kullanmak isteyenler ile birliktedir.

Öfkenin aklı izale ettiği nokta oltanın yutulduğu yerdir. BDP, CHP nin, Kürt versiyonu olarak halk için kılını kıpırdatmadan kendi kapışacaklarını zannettikleri makamların hayali ile sarhoş edilmiş kişiler ile içlerindeki asıl yönlendirici kripto Levantenlerdir.  Peki, Müslüman Kürtlerin de AKP’de aklıselimin yanında bulunmasını da değerlendirmek gerekmez mi? Neden Kürtler sadece Laikçi ve İslam karşıtı kesimlerce temsil ediliyormuş gibi gösterilmektedir.  Aslında Türkiye de Laikliği tehdit eden Türklerden daha çok Kürtlerin Müslüman kesimleridir. Devletin resmi dil literatürün de milleti savunmak kelimesi yoktur. Rejimi korumak vardır ve rejim millet den korunmaktadır. Bölücü hareketler dikkat ederseniz sürekli Laikliği korumak isteyenler ile temas halindedir ve ortak hareket etmektedir. Kürtlerin ırki sebepler ile öne çıkarılıp dini özgürlük talepleri sindirilmektedir. Çünkü Dini özgürlükler Kürtlerin zaten dil sorunu gibi meşru ve haklı sorunlarını eskiden nasıl halediyor idi ise yine halledecek ve iç barışı tahkim edecek kudrettedir.

Sorunlar artık bir hilal uğruna güneşlerin battığı İstiklal mücadelesinden değil bir türlü söndürülemeyen İslam dininin dünya egemenlerini rahatsız etmelerinden kaynaklanmaktadır.

Selamlar

A.D.Şimşek

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.