9 Nisan 2011

[anadoluhaber] Sürekli kerhen mi oy kullanıyoruz?

Sürekli kerhen mi oy kullanıyoruz?

Bir sayın yazar şöyle bir soru sormakta ve çözüm arayışlarının önünü açmaya çalışmaktadır.

Neden Hep Kerhen Oy veriyoruz?

Bülent ESİNOĞLU

Geçmiş seçimlerde yaşanmışlıkları şöyle bir düşünürsek. Her seçmen, en az iki farklı partiye oy vermiştir.

Türkiye’de hiç kimse yoktur ki, 60 yıldır aynı partiye oy vermiş olsun.

Önümüze halkın sorunlarını çözecek diye konulan partiler, neden kısa sürede itibar kaybediyor, ya da küçülüp eriyorlar?

Bu hususun, çok önemli bir siyasi ve sosyolojik araştırma konusu olduğunu biliyorum.

Bu kerhen oy verme konusunun, Türkiye’nin istikrarsız yaşamının esası olduğunu düşünürüm.

Kerhen, yani istemeye istemeye oy vermek.

Sayın Yazar

Türkiye gerçek anlamı ile istiklalini kazanamamış kazandığı vehmi verilerek halkı bir birine tokatlatarak yönetip asla batıya yeniden rakip olmasına izin verilmeyecek bir ülke olarak kurulmuş ve ana yasasına batıların istediği şekilde yorumlanmak üzere değiştirilemez maddeler konarak iyi görünen kelimelerin arasına müdahaleye açık mayınlar yerleştirilip yönetilememesi için kurulmuş bir ülkedir.Hele ordusu NATO ya bağlı ve bağımlı hale getirilmesi sonucu artık işgal içeriden sürdürülmüştür.Gereğinde her ihtilal de ülkemiz yeniden batı için masrafsızca kendi ordumuzca NATO adına işgal edilip elimizi kolumuzu bağlayan ipler yeniden sıkılanmıştır.

Ne partilerde nede devlet de nede mecliste gerçek demokrasinin tecellisine imkan verilmemiş. Ordumuz NATO Gladiosu tarafından kontrol altına alınırken partilerde batılılar tarafından seçilen bir kaç seçilmişin kontrolünde zaptu rapt altına alınmıştır.

Düşünenlerin varacağı son nokta İstiklal savaşının kazanılamadığı ve düşmanın alacağını alıp yerleştireceği düzeni kurduktan sonra çekildiği ama kalıcı olarak işgali sürdürecek olan değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez bazı gizli yasaları adına kurucu devrim yasaları adı verilerek mahkumiyetimiz perçinlenmiştir.

İşte halkımızın sürekli kerhen oy kullanmasının sebebi kendilerini ifade edebilecekleri partilerin kurulmasına asla izin verilmemesinden ve Türkiye'deki kurulu görünenin dışında kurulmuş asli yapı olan gizli bir devlet yapısının bulunmasındandır.

Üzerinde düşünülmesi çalışılması gereken asıl konu her maddesi tek tek açıkça tartışılıp üzerinde konsensüs sağlanarak halk oyuna sunularak yapılan bir anayasal ortak sözleşmenin yapılabilmesinin yolununda açılacağı bir anayasa yapısına derhal kapı açılıp geçici bir süre bu geçiş anayasası ile yönetilmek ve katılımı sağlayacak seçim kanunları ile seçilecek TBMM si dışında ve ayrıca çalışacak bir kurucu meclisin yapısı sağlanarak on yıl kadar çalışmasının ve en uzlaşmacı yapının yapılmasına çalışılarak sonuç alınmaya çalışılmasıdır diye düşünüyorum. 

A.D.Şimşek 

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.