27 Şubat 2014

Necmettin Erbakan anılıyor

Vefatının 3. sene-i devriyesi olan merhum Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN, ‘Erbakan Haftası' olarak ilan edilen 24 Şubat-02 Mart tarihleri arasında anılıyorMillî Görüş lideri Merhum Prof. Dr. Necmeddin Erbakan, vefat yıldönümünde rahmetle anılıyor. Türkiye’deki İslamî hareketin en önemli öncül isimlerinden eski Başbakanlardan merhum Necmeddin Erbakan, vefatının 3’üncü yıl dönümünde bugün hasretle yâd ediliyor. Ülke genelindeki ilk anma etkinliği Erbakan Vakfı tarafından düzenlenirken, Erbakan Hoca bugün de İstanbul Merkez Efendi’deki kabri başında anılacak.


İSLÂM’A HİZMETLE GEÇEN BİR ÖMÜR


29 Ekim 1926’da Sinop’ta doğan ve 27 Şubat 2011’de Ankara’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Necmeddin Erbakan’ın ömrü siyaset arenasında İslam’a hizmetle geçti. Son derece başarılı bir eğitim hayatından sonra üniversitede kalarak akademik çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Necmettin Erbakan, 1969 yılında Konya’dan bağımsız milletvekili oldu. Bağımsızlar Grubu olarak Meclis’e girdikten sonra 17 arkadaşıyla Milli Nizam Partisi’ni kuran Erbakan, İslam’dan bahsetmenin zor olduğu yıllarda Müslümanların hakkını Meclis kürsüsünden haykırdı.

4 PARTİSİ ZORBACA KAPATILDI

Türkiye’de dinsiz laisizmin en etkin olduğu yıllarda kurduğu partilerle mazlum Müslümanların Meclis kürsüsündeki sesi olan Erbakan’ın kurduğu partilerin tamamı hiçbir hukuksuzluğa ve şiddet eylemine bulaşmamasına rağmen yargı kararlarıyla zorbaca kapatıldı. 1970’te kurduğu Milli Nizam Partisi’nin kısa bir süre sonra kapatılmasının ardından Milli Selamet Partisi’ni kuran Erbakan’ın bu partisi de 12 Eylül darbesi ile kapatıldı. 12 Eylül darbesiyle tutuklanan Erbakan Hoca, siyasi yasağının kalkmasının ardından ise Refah Partisi’ni kurdu. Refah Partisi’nin 28 Şubat sürecinde irticaî eylemlerin odağında olduğu gerekçesiyle kapatılmasıyla beraber Fazilet Partisi’ni kurdurdu. Fazilet Partisi’nin dönemin Yargıtay Başsavcısı Vural Savaş’ın açtığı dava sonucu kapatılması üzerine de aynı çizgide Saadet Partisi (SP) kuruldu. Erbakan vefat ettiği tarihte SP Genel Başkanlığı görevini sürdürüyordu.

28 ŞUBAT’IN SAVUNAN ADAMI OLDU

Vefat yıldönümünde bugün hasretle anılan Erbakan Hoca’nın hayatındaki en zor günleri ise Müslümanlara zulmün doruk noktada yaşandığı 28 Şubat süreci oldu. 24 Aralık 1995 seçimlerinden zaferle çıkan ve Tansu Çiller ile birlikte Refah-Yol iktidarını kuran Necmeddin Erbakan ülkeyi kısa bir sürede kalkındırdı. Ağır sanayi hamleleriyle ülke genelinde fabrikalar açan Erbakan, 11 ay gibi kısa bir sürede Türkiye’yi kalkındırdı. Yabancı güçler tarafından maşa gibi kullanılan asker, medya, Fethullah Gülen Cemaati ve Amerika ile İsrail’in ülkeyi gerginleştirdiği bir ortamda geçen 28 Şubat Milli Güvenlik Kurulu sonrası hükümet istifasını Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e vermek zorunda kaldı. Erbakan, askerin dayatmalarına karşı MGK kararlarını imzalamayarak tarihe ‘Savunan Adam’ olarak geçti.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Genel Başkan Prof. Dr. Mustafa Kamalak'ın da katılımıyla Milli Görüş Lideri ve Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı vefatının 3'ncü yıl dönümünde çeşitli etkinliklerle anılacak.

Kabir Programı:

Yer: Merkez Efendi Kabristanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kabri

Tarih: 27.02.2014 Perşembe

Saat: 10.30

Kuran Ziyafeti ve Hatim Programı

Yer: Fatih Camii

Tarih: 27.02.2014 Perşembe

Saat: Yatsı namazı sonrası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.