7 Kasım 2014

İsrail, Anadolu Ajansı’nı ‘tahrik etmekle’ suçladı

Tansiyonun yükseldiği Kudüs’te ultra-Ortodoks Yahudiler gösteri yapacaklarını duyururken, Arap mahallelerinde isyan çıktı. Geçtiğimiz günlerde Filistinliler ve ultra-Ortodokslar arasında Mescid-i Aksa’nın içine kadar uzanan çatışmalar yaşanmış, İşgalci İsrail polisi postalları ile camiye girmişti.

Filistinli sürücü İbrahim el-Akari’nin (38) önceki gün tren istasyonuna yaptığı saldırıda 1 İsraillinin ölmesi gerilimi artırmıştı.

Şehid Akari’nin yaşadığı Şuafat mülteci kampı ile İssaviye ve Silvan mahallelerinde dün polisle çatışma yaşandı.
İsrail hükümeti Basın Ofisi ise, ‘tahrik edici’ tweet atıldığı gerekçesi ile Anadolu Ajansı’nın büro şefini çağırdı. AA’nın daha sonra sildiği tweet’te ‘İsrail polisi bir Filistinliyi öldürdü’ yazıyor, ancak bu kişinin saldırı düzenlediği için öldürüldüğü belirtilmiyor. Basın Ofisi’nden yapılan açıklamada, “Tahrik ve yanıltıcı bilgi yayan gazeteciler, tehlikeye attıkları hayatlardan sorumludur ve akreditasyon kartları geri alınabilir” denildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.