15 Ağustos 2018

CNN :“Türkiye ile girilen ticaret savaşı Abd piyasalarını batırdı”

Amerikan emperyalizminin sembolü durumunda olan CNN kanalı bugün kü ekonomi haberlerinde “Türkiye ile girilen ticaret savaşı ABD piyasalarını batırdı” şeklinde haber yaparak yenilgiyi de itiraf etti.

ABD borsaları Dow Jones ve S%P 500 son 2 ayın en kötü performansını ortaya koydu. S&P 500 endeksi son 6 seansta üst üste düşmeye devam etti.

Dow Jones 300 puan, yani %1 değer kaybetti.

CNN bu yayınıyla Türkiye'ye yönelik ekonomik saldırı gerçekleştiren Amerika Başkanı Trump'a sert tepki gösterdi. Trump'ın ek vergileri karşısında Türkiye'nin misillemeleriyle Amerikan borsalarında iki gündür sert düşüşler yaşanıyor.

Bugün de Amerikan borsaları güne 300 puanlık düşüşle başladı.
Bugünkü veriler 11 Temmuz'dan bugüne en sert düşüş olarak kayıtlara geçti.

Katar'ın 15 Milyar Dolarlık yatırımı da bunda etkili oldu...

ABD ve Türkiye arasında ekonomik mücadele başladığından beri neredeyse tüm dünyadaki gelişmekte olan ve gelişmiş ekonomi borsalarında endişe var.

Öte yandan, Washington'daki Uluslararası Finans Enstitüsü'nden (IIF), Türk Lirası'nın "adil değerinin altında" olduğu bildirildi.

IIF'in yayınladığı "Ekonomik Görüşler: Türkiye'nin Bilanço Dengesi Görünümü" başlıklı raporda, "Türk Lirası şu anda adil değer tahminimizin önemli derecede altında." ifadesine yer verildi.

Raporda, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun kararlı ve iyi ayarlanmış politikalarla yönetilebileceğinin kaydedildiği raporda, bunlar arasında uygun mali düzenlemeler ve ABD ile yaşanan gerginliğin yatıştırılmasına işaret edildi.

Ayrıca raporda, Türk Lirası'ndaki değer kaybıyla ihracattaki artış ve ithalattaki sıkılaşma aracılığıyla Türkiye'nin cari açığının azalacağının altı çizildi.



Anadolu Haber Günlüğü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.