12 Ocak 2019

ABD yanlısı muhalefetten Maduro’nun devrilmesi için orduya çağrı

Venezula’da, ABD yanlısı muhaletin kontrolünde bulunan Milli Meclis'in Başkanı Juan Guaido, Başkan Nicolas Maduro’nun devrilmesi ve geçici bir hükumet kurulması için ordudan destek istedi

Venezula’da, ABD yanlısı muhaletin kontrolünde bulunan Milli Meclis’in Başkanı Juan Guaido, Başkan Nicolas Maduro’nun devrilmesi ve geçici bir hükumet kurulması için ordudan destek istedi.

Mayıs ayında muhalefetin boykot ettiği seçimle ikinci defa başkan seçilen Venezuela Devlet Başkanı Maduro geçen perşembe günü Milli Meclis’e alternatif olarak kurulan mecliste yemin ederek ikinci dönem başkanlık görevine başladı. ABD, Avrupa Birliği ve Amerika Devletler Teşkilatı seçimin hileli olduğunu ileri sürerek yenilenmesini istedi.

ABD yanlısı Milli Meclis Başkanı Juan Guaido, Maduro’yu “Gaspçı” olarak niteledi. Guaido, anayasanın meclise geçici bir hükumet kurma yetkisi verdiğini ancak bunun için ordunun destek vermesini, halkın değişiklik istemek için sokağa dökülmesini istedi.

‘KÜÇÜK ÇOCUKLAR’
Venezuela’nın Başkenti Karakas’ta bin kişilik bir topluluğa hitap eden 35 yaşındaki Meclis Başkanı Juan Guaido, “Bir diktatörlükte anayasa dayanmak kafi değil mi? Hayır, İktidarı ele geçirmemiz için halka, askere ve uluslararası topluma ihtiyaç var” dedi.

Twitter’den yayınladığı bir mesajla Guaido’ya cevap veren Hapishane Bakanı Iris Varela, “Onun için bir hücre hazır” dedi. Başkan Maduro ise muhalefeti “Küçük çocuklar “ olarak nitelendirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.