T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Trump'tan geri vites: Suriyeden hemen çekilceğimizi söylemedim!

ABD Başkanı Trump, Suriye'den Amerikan askerlerinin çekileceğini ancak bunun çabuk olacağı yönünde bir açıklamayı asla yapmadığını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'den Amerikan askerlerinin çekileceğini ancak bunun çabuk olacağı yönünde bir açıklamayı asla yapmadığını söyledi.

ABD heyetinin yarın Ankara'ya yapacağı ziyaret öncesi Trump ve Ulusal Danışmanı John Bolton'dan art arda açıklamalar geldi.

Trump, Suriye'den ABD askerlerinin çekilmesine ilişkin, "Askerlerimiz Suriye'den çekiliyor ama bunun çabuk olacağını asla söylemedim" ifadelerini kullandı.

Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Boltonise, "Bizimle tam koordinasyon olmadan Türkiye'nin Suriye'de operasyon düzenlemesini istemiyoruz" demişti. Her sözünde terör örgütü PKK/YPG'yi savunan Bolton, "Kuzey Suriye'den çekilmek için bir takvim yok. Çekilmenin gerçekleşmesi, DAEŞ'in kalıntılarının temizlenmesi ve Türkiye'nin ABD'nin müttefiki Kürt savaşçıların can güvenliğini garanti etmesine bağlıdır" ifadelerini kullanmıştı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.