FETÖ'cülerin lüks yaşamı ABD 'lilerin tepkisini çekiyor..

Yiyor içiyor, pahalı mülklerde yaşıyor, marka araçlarla geziyorlar... ABD'nin beslediği FETÖ üyeleri lüks yaşamları ile dikkat çekiyor.ABD'de FETÖ okulu açmaya hazırlanan Soner Tarım'ın sürdüğü lüks yaşamı öne çıkaran Önde gelen Amerikan gazeteleri FETÖ'cülerin sürdüğü yaşama tepkiyi satırlarına taşıdı.

FETÖ'cülerin lüks yaşamı ABD basınında tepkilere neden oldu
Yiyor içiyor, pahalı mülklerde yaşıyor, marka araçlarla geziyorlar... ABD'nin beslediği FETÖ üyeleri lüks yaşamları ile dikkat çekiyor.


FETÖ okullarının sözde yöneticilerinden Soner Tarım'ın Alabama eyaletinde açacağı okul ve alacağı maaş de tepki uyandırdı. Teksas'taki FETÖ okullarının da yöneticisi olan Tarım'ın, yeni okuldan yüzde 15 pay alacağı ortaya çıktı.

"Astronotların maaşı 144 bin dolar, Tarım'ın maaşı 300 bin dolar"

Maaşı ve yüz binlerce dolar değerindeki evi, yerel basının yanı sıra, Washington Post gibi ulusal yayın organlarına da konu oldu. Haberlerde, NASA astronotlarının bile yıllık sadece 144 bin 566 dolar maaş alabilirken, FETÖ'cü Tarım'ın 300 bin dolar maaş alacağı belirtildi. Haberlerde 6 odalı, 650 bin dolarlık lüks evinin fotoğrafları da yer aldı.

Washington Post: Alabama'daki FETÖ okulu tartışmalara yol açıyor

Washington Post gazetesi, Alabama'daki sözde FETÖ okulunun tartışmalara yol açtığını makalesine taşıdı. Belediye başkanının, okulun konumunu tasvip etmediğine yer verdi. Sözde okulun, eğitim ve bazı standartları karşılamadığına değindi. Soner Tarım'ın da FETÖ ile bağlantıları nedeniyle, tartışmalı bir kişilik olduğuna dikkat çekildi.

Los Angeles Times: FETÖ okulu kurucusu 3,2 milyon dolar hortumladı

Los Angeles Times gazetesi ise, Los Angeles'taki FETÖ okullarını konu aldı. Kurucu Vielka McFarlane'in, kamu fonlarından 3 milyon 200 bin dolar hortumladığını, 30 ay hapis cezasına çarptırıldığını yazdı.

McFarlane'nin, sözleşmeli okulların kredi kartlarını, pahalı elbise, lüks otel ve business class uçuş biletleri almak için kullandığı ortaya çıkmıştı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.