Türkiye'nin Operasyon restine Rusya'dan cevap: Şu an çok şaşkınız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Suriye'nin kuzeyinde ABD ve Rusya'nın verdiği sözleri tutmadığı için Türkiye'nin yeni bir operasyon yapabileceği yönündeki açıklamalarına Moskova'dan son dakika yanıt geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Suriye'nin kuzeyine yeni operasyon yapılabileceği yönündeki son dakika açıklamalarına cevap verdi.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI: ÇOK ŞAŞIRDIK

RIA Novosti haber ajansına konuşan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Rusya'yı 'sözlerini tutmamakla' suçlaması ve Suriye'nin kuzeyinde yeni bir operasyon düzenleme sözlerine çok şaşırdık. Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yeni bir operasyon başlatması durumu daha da kötüleştirebilir" dedi.

ÇAVUŞOĞLU NE DEMİŞTİ?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD ve Rusya'nın Suriye'nin kuzeyi için imzalanan mutabakatlara uymadığını belirterek, "Eğer buralar temizlenmezse harekatı başlatacağız" demişti.

RUSYA İLE YPG ARASINDA "BAYRAK DEĞİŞİMİ"

Rusya geçtiğimiz günlerde, ABD'nin Suriye'de Fırat Nehri üzerindeki Tişrin Barajı'nda boşalttığı üsse yerleşmişti. Bir Rus komutanın, terör örgütü YPG/PKK mensubu Şervan Derviş ile yan yana konuşma yapmasının ardından üssün devir teslimi gerçekleştirilmişti. Bu esnada, Rus komutan ve söz konusu teröristin, Rusya bayrağı ve örgüt flamasını değiş tokuş etmesi dikkati çekti.

KAYNAK: AJANSLAR

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.