19 Aralık 2019

BATI TRAKYA'DA SEÇİLMİŞ MÜFTÜDEN YUNAN KUKLASI MÜFTÜLERE: YUNAN DEVLETİNİN SARIKLI ASKERLERİ!

İskeçe’de yaşayan Batı Trakya Türklerinin meşru gördüğü seçilmiş Müftü Ahmet Mete, devletin ikili ve uluslararası anlaşmalara aykırı olarak devlet erkini kullanarak gayrımeşru bir şekilde atadığı/dayattığı sözde müftü naiplerinin İslam dışı sözde fetvaları hakkında açıklama gerçekleştirdi.

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, devletin azınlığa dayattığı müftülerin askerliğini yaptığı sırada vefat eden bir Müslümanın naaşının üzerine Yunan bayrağı konulmasını meşru gören fetvalarıyla ilgili konuyu açıklığa kavuşturdu. Kukla müftünün “Yunan bayrağı naaşın üstüne konulabilir” fetvasına Müftü Mete şu cevabı verdi:

“Öncelikle bayraklara herkesin saygıda kusur etmemesi gerekir. İkinci olarak; bayraklar dinlerin simgesini taşıyorsa, durumu güzel anlayıp ona göre değerlendirmek lazımdır. Bayrak cenaze töreninde taşınabilir. Aynı dinin mensubu vatandaşların naaşı üzerine bayraklarını koymalarında bir sorun yoktur. Fakat Müslüman bir askerin naaşı üzerine Hristiyanlığın simgesini taşıyan bir bayrak veya farklı bir bezin konulması doğru değildir. Verdikleri bu fetva aileleri mecbur edecek ve ailelere sorulmadan dini hassasiyetlerine dikkat edilmeden sıkıntılar ortaya çıkacaktır.”



“MÜFTÜLER YUNAN BAYRAĞINA SARILARAK TOPRAĞA VERİLSİN”
Müftü Mete iki önerisinin olduğunu belirterek şu ifadelerde bulundu:

“Hristiyan din adamlarına, papazlara sorulsun: Suudi Arabistan’da veya Irak’ta Hristiyan Ortodoks bir asker ölse, naaşı üzerine Suudi Arabistan veya Irak bayrağı ile örtülebilir mi, bu caiz midir? Bunun cevabını bekliyoruz. Tayinli müftü diye gezen kişiler öldüklerinde haç işaretli bayrağa sarılmalarını öneriyoruz. Çünkü bu beyler zaten Yunan devletinin cübbeli sarıklı askerleridir. Asker olarak öleceklerine göre, Yunan makamları lütfen onları Yunan bayrağına sararak toprağa versinler.

Şunu vurgulayarak son vermek istiyorum: Bizim Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak bayraklara karşı saygımız hep olmuştur. Olması da gerekir. Ancak dini simgeler üzerinde iyi düşünülmeli ve kimseye dayatılmamalı bu yöndeki hassasiyetlere saygı gösterilmelidir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.