T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Erdoğan'ın Tunus'a 'Akdeniz çıkarması' yaptığı günde tuhaf buluşma!

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos DendiasFener Rum Patrikhanesi'ndeki Noel ayinine katıldı. Fener Rum Patrikhanesinin bahçesindeki kilisede düzenlenen ayin, Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti.Yunan Bakan Dendias, daha sonra  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ile görüştü. 
Ayine katılan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias,yeni yılın barış getirmesini dileyerek, Hristiyan dünyasının Noelini kutladı.
İMAMOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ
Türkiye ile Libya Arasında Akdeniz'de Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası ile ilgili soruları yanıtlamayan Bakan Dendias, daha sonra Fener Rum Patriği Bartholomeos, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükür Genç ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ile görüştü. 
Görüşmeye ev sahipliği yapan Bartholomeos, Yunan Bakan ve belediye başkanlarına eski Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun gönderdiği çikolataları ikram etti.
Bakanın ayine katılmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Bartholomeos, "Bakanın böyle bir günde bizi yalnız bırakmayıp ayinimize katıldığı için çok teşekkür ediyoruz. Yeni yılınızı kutluyor, yeni yılın size, ailenize, memleketinize ve bütün dünyaya hayırlı olmasını diliyorum. Bakanın ziyareti resmi bir ziyaret değil özel bir ziyarettir." diye konuştu.
Bakan Dendias'a belediye başkanlarıyla ilgili bilgi aktardığını kaydeden Bartholomeos, şöyle konuştu:
"Bakan Bey'e belediye başkanlarının bize çok yakın olduklarını anlattım. Görüyorsunuz bizi şahsen ziyarete geldiler, çiçek gönderiler. Belediye başkanlarımız azınlıklara karşı istisnasız ayrıcalık yapmadan davranıyor. Kendilerine herkesin huzurunda teşekkür etmeyi bir borç biliyoruz. Sizleri kıymetli bir dost olarak görüyor ve davranıyoruz."
Bakan Dendias ve belediye başkanları görüşmelerin ardından Patrikhaneden ayrıldı.
LİBYA'DA TÜRKİYE'Yİ TEHDİT EDEN HAFTER'LE BULUŞMUŞTU
Geçtiğimiz günlerde Libya basını Dendias'ın, Bingazi kentine ziyaret gerçekleştirdiğini yazmıştı.
Haberde, Dendias'ın ülkenin doğusundaki darbeci milis lideri Halife Hafter'in yanı sıra sözde yönetim yetkilileri Abdullah es-Sinni ve Abdulhadi el-Havic ile görüştüğü aktarılmıştı.
"MUTABAKAT ZAPTI İMZALAMA HAKKI YOK"
Dendias'ın buradaki görüşmesinde, Libya'nın Birleşmiş Milletler tarafından tanınan meşru hükümeti UMH'nin Türkiye ile "mutabakat zaptı imzalama hakkı olmadığını" öne sürdüğü bölge basınında yer almıştı.
İMAMOĞLU'NUN SİYASİ KARİYERİNDE KARA BİR LEKE OLARAK KAYITLARA GEÇECEK.
 Yaşanan gelişmelerin üzerine bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz'deki enerji satrancında önemli bir hamle gerçekleştirerek Tunus'a sürpriz bir ziyaret yaptı.
Erdoğan, Libya konusunda önemli mesajlar verdi ve ülkeye Türk askeri gönderilebileceğini bir kez daha vurguladı.
Böyle bir kritik süreçte Mehmetçik'in Libya'da Hafter güçleriyle karşı karşıya gelme ihtimali oldukça güçlüyken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Libya'da Hafter güçlerine destek veren ve Türkiye'ye Doğu Akdeniz'de tuzaklar kuran Yunanistan'ın Dışişleri Bakanı ile bir araya gelmesi siyasi açıdan oldukça tuhaf karşılandı.
Bu görüntü uzun süre tartışılacak ve İmamoğlu'nun siyasi kariyerinde kara bir leke olarak kayıtlara geçecek.
Super Haber

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.