T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Eski hakim Aynur Gökmen: Erkek ikinci sınıf vatandaş yapıldı!

Geçtiğimiz yıl Bakırköy'de araç içinde bir kadını dövüp, vatandaşların üzerine aracını sürmesiyle gündeme gelen Görkem Sertaç Göçmen'in annesi eski hakim Aynur Göçmen, sosyal medyada paylaştığı bir videoda yasalar önünde erkeklerin ikinci sınıf insan olduğunu vurgulayarak bu duruma tepki gösterdi. Hakime hanım ''dert başa gelince'' kadına yönelik pozitif ayrımcılık dahil bir çok konuda erkeklerin nasıl mağdur edildiğini ''oğlu üzerinden'' yaşadığı tecrübelerle aktardı! Durum vahim dedirtecek detaylar...

Son günlerde Türkiye'nin en büyük tartışma konularının başında gelen İstanbul Sözleşmesi ve kadınlara tanınan pozitif ayrımcılığın abartılması gibi konular hakkında açıklamada bulunan eski hakim Aynur Gökmen dikkat çeken açıklamalarda bulundu.



OĞLUNU SAVUNMAK İÇİN HAKİMLİĞİ BIRAKMIŞTI

3 Ekim 2018'de Bakırköy'de bulunduğu araç içinde kız arkadaşını döven Görkem Sertaç Göçmen, kendisini uyaralanlarla girdiği tartışmanın ardından aracını vatandaşların üzerine sürerek 6 kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Daha önce de 9 farklı suça karışmış olan Göçmen 14 aydır cezaevinde yatıyor. Oğlunun avukatlığını yapmak için hakimlikten istifa eden Aynur Göçmen, sosyal medyadan da açıklamalarda bulunmaya devam ediyor.

ERKEK İKİNCİ SINIF VATANDAŞ OLARAK TESCİLLENDİ

İstanbul Sözleşmesi, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesi Kanun ve Aile İçi Şiddet Büroları'nın erkeği toplumda ikinci sınıf vatandaş konumuna düşürdüğünü belirten Göçmen, ''15 yıl İstanbul'da 3 farklı adliyede görev yaptım. İstanbul'daki kadın profili mağdur edebiyatı yapan, tüm maddi yükünü kocasına taşıtan ve bir de üstüne erkeği aşağılayarak psikolojik şiddet uygulamaktan kaçınmıyor. Erkeklerin yasalar ve adli merciler önünde ikinci sınıf varandaş konumuna düşürdüğünü gördüm. Hep kadının beyanı esas alınırken erkeğinin ne dediği kimsenin umrunda olmadı'' ifadelerini kullandı.

ERKEĞE PSİKOLOJİK ŞİDDETE SON...

Son olarak oğlu üzerinden yaıptılmaya çalışıldığını vurgulayan Göçmen, kadınlara tarafından erkeğe karşı uygulanan psikolojik şiddete karşı mücadele etmeye devam edeceğini vurguladı.

Habervakti

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.