T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Başkan Erdoğan : Rejim Güçlerini heryerde vuracağız !

Mehmetçiklerin kanının döküldüğü bir yerde, kendini ne kadar büyük görürse görsün, hiç kimsenin güvende olamayacağını da açıkça söylüyorum" “Bugünden itibaren askerlerimize bir saldırı gelirse rejim güçlerini her yerde vuracağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün katıldığı "Yaşayan İnsan Hazineleri Ödül Töreni", AK Parti Grup toplantısında İdlib'deki saldırı sonrası atılacak adımları açıklayacaklarını bildirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında birazdan çok önemli açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında kameralar karşısına geçti.

İdlib konusunda yaşanan gelişmeleri değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esad rejimine şubat ayına kadar verdiği süreyi yineledi.

TÜRK ASKERİNE SALDIRI OLURSA..
Verilen sözlerin tutulmadığını, yapılan anlaşmalara uyulmadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk askerine bir saldırı daha yapılması durumunda Esad rejiminin her yerde vurulacağını söyledi.

KARADA VE HAVADA...
Erdoğan, "Şubat sonun kadar rejimi gözlem noktalarımızın dışına çıkartmakta kararlıyız. Karada ve havada hiçbir oyalamaya meydan vermeden bunu yapacağız. Askerlerimize saldırılırsa Soçi mutabakatı dışında da olsa rejim güçlerini her yerde vuracağız." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Bugüne kadar İdlib'de verdiğimiz şehit sayısı 14'ü buldu.

İdlib'de rejim ve onlarla birlikte hareket eden Rus güçleriyle birlikte İran milisleri sürekli kan döküyor, katliam yapıyor.

Herkes gözünü kapatsa da Türkiye bu duruma seyirci kalmayacaktır.

Bize verilen sözler yerine getirilmediği gibi anlaşmalara da uyulmuyor.

Bu saldırılar doğrudan Türkiye'yi hedef almaya başladı.

HAVADA VE KARADA NE GEREKİYORSA...
Madem durum bu biz de sahadaki duruma bakarak hareket edeceğiz. Şubat sonun kadar rejimi gözlem noktalarımızın dışına çıkartmakta kararlıyız. Karada ve havada hiçbir oyalamaya meydan vermeden bunu yapacağız.

ASKERLERİMİZE SALDIRILIRSA REJİM GÜÇLERİNİ HER YERDE VURACAĞIZ

Bu amaçla son günlerde İdlib’deki askeri gücümüzü tahkim ettik. Geldiğimizi, noktada artık kimsenin provokasyonlarına göz yumacak değiliz.

Askerlerimize saldırılırsa Soçi mutabakatı dışında da olsa rejim güçlerini her yerde vuracağız.

 Şimdiye kadar süreci yönetmeye çalıştık. Anlaşmalara riayet edilmedi ve verilen sözler yerini tutmadı. O halde bizde sahaya göre konuşacağız. Ay sonuna kadar Soçi'ye mutabık kalacağız. Havada, karada gereken tedbiri alacağız. İdlib'deki askeri gücümüzü tahkim ettik. Geldiğimiz noktada kimsenin bağnazlığına göz yummayacağız. Bizimle beraber hareket eden kardeşlerimiz harekete geçtiler. Karada rejim güçlerini belirlediğimiz yere kadar kovalayacağız. Bundan sonra rejim güçlerini her yerde vuracağız. Bire 10 misliyle karşılık vereceğiz. Şehitlerimizin bir tek damla kanını tüm rejime değişmeyiz. Suriye halkının ayakta kalma, onurunu koruması için elimizden geleni yapacağız. Mehmetçiklerin kanının döküldüğü yerde kim kendini ne kadar büyük görürse görsün kimse güvende değildir.  Eğer Suriye terör örgütlerinin, kukla rejimlerin elinde kalırsa biz de rahat edemeyiz. Türkiye'nin Suriye'de ne işi var diyenlerin kim olduğunu biliyorsunuz. Milletimden bu gözle bakmasını söylüyorum.



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.