11 Şubat 2020

İdlib şehitlerinin isimleri belli oldu! 5 şehidin memleketine ateş düştü

SURİYE'nin İdlib kentinde Esad güçlerinin topçu atışı sonucu 5 asker şehit oldu, 5 asker de yaralandı. Şehit olan 5 kahraman askerimizin kimlikleri belli oldu


 TÜRKİYE İdlib'den gelen şehit haberi ile kahroldu. Geçen hafta verilen 7 şehitin ardından Esed ordusunun saldırısında 5 askerimiz daha şehit düştü. Şehitlerin kimlikleri belli oldu. İdlib'de rejim güçlerinin topçu ateşinde şehit olanlardan biri Piyade Uzman Onbaşı Fatih Saylak oldu. Kahramanmaraşlı olan Fatih Saylak henüz 26 yaşındaydı.


Merkez Onikişubat ilçesinin kırsalındaki Kale Mahallesi'nde yaşayan Nigar ve Ömer Saylak çiftine acı haberi yetkililer verdi. Şehidin anne ve babası ile kardeşleri şehadet haberiyle gözyaşlarına boğuldu.



4 kardeşi olan Fatih Saylak'ın şehit haberini alan ailenin yakınları ile komşuları eve taziyeye geldi. Eve ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehit Fatih Saylak'ın Kübra Saylak'la evli olduğu öğrenildi. Şehit Saylak Kahramanmaraş'ta toprağa verilecek.



Gaziantep / Şehit Halil Açıkgöz
İdlib şehitlerinden Piyade Uzman Onbaşı İbrahim Halil Açıkgöz 22 yaşındaydı. Şehidin Gaziantepli olduğu öğrenildi. Selahattin Eyyubi Mahallesinde yaşayan Süreyya - Hasan Açıkgöz çiftine acı haberi askeri yetkililer, sağlık ekibi ile birlikte verdi. Oğullarının şehadet haberiyle üzüntü yaşayan çift, gözyaşlarına boğuldu. Bekar olduğu öğrenilen Şehit İbrahim Halil Açıkgöz’ün cenazesi, Gaziantep’te düzenlenecek törenin ardından defnedilecek. 



Niğde/ Şehit Enes Alper

Saldırıda şehit olan Uzman Onbaşı Enes Alper 23 yaşındaydı. Niğde'nin merkez Yıldıztepe Beldesi'nde oturan Keban - Mehmet Emin Alper çiftine çocuklarının şehadet haberi, Niğde Vali Yardımcısı Cemil Kılıç ile beraberindeki heyet tarafından verildi. 1 ay önce İstanbul'da nişanlandığı belirtilen şehit Uzman Onbaşı Enes Alper Yıldıztepe Beldesi'nde toprağa verilecek.


Kırıkkale / Şehit Davut Özcan

Şehit Piyade Uzman Çavuş Davut Özcan 25 yaşındaydı. Kırıkkale'nin Balışehy ilçesine bağlı Aydınşeyh köyünde oturan Sultan - Bünyamin Özcan çiftine çocuklarının şehadet haberi, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yetkilileri tarafından verildi. Üç çocuklarından birini kaybeden Özcan çifti, acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Şehit Piyade Uzman Çavuş Davut Özcan'ın, 2018 yılında göreve başladığı ve geçici görevle İdlib'de olduğu kaydedildi. Bekar olan şehit Piyade Uzman Çavuş Davut Özcan, Kırıkkale Şehitliği'nde toprağa verilecek


Şehidin paylaşımı : Bu feryada dayanamıyoruz
Yaklaşık 2 sene önce göreve başlayan şehit Davut Özcan’ın ailesinin geçimini çiftçilik yaparak sağladığı ve 3 kardeşinin bulunduğu öğrenildi. Sosyal medya hesabından sürekli askerlik sevgisini ifade eden paylaşımlarda bulunan Özcan’ın 7 Ekim 2018 yılındaki paylaşımı da yürekleri dağladı. Bekar olan Özcan’ın bir şehit babasının feryadının yer aldığı paylaşımında, “Bu feryada biz dayanamıyoruz. Ya evladı şehit olan nasıl dayansın bu acıya?" ifadeleri görenleri duygulandırdı.



Kayseri / Şehit İbrahim Albayrak

Şehit olan 5 askerden Uzman Onbaşı İbrahim Albayrak'ın Kayserili olduğu öğrenildi. Acı haberi alan şehidin yakınları, Melikgazi ilçesine bağlı Osmanlı Mahallesi'nde bulunan babaevine akın etti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.