19 Şubat 2020

İsrail Doğu Akdeniz’de Türkiye ile olası bir çatışmaya hazırlanıyor

İsrail Hava Kuvvetleri F-35 pilotlarına Doğu Akdeniz'de Türkiye ile olası bir savaş durumuna karşı eğitim veriyor.

İsrail Hava Kuvvetlerinin (IAF) başta İran ile olmak üzere herhangi bir büyük çatışmada ele alması gereken görevlerin kapsamını test ediyor. İsrail şimdiye kadar 50 F-35 için sözleşme imzaladı. Ayrıca 25 tane daha satın almak istiyor.

IAF yetkililerine göre, F-35’ler S-400 ve S-300 gibi hava savunma sistemlerine karşı değerlerini çoktan kanıtladı. İsrailli uzamanlara göre, F-35’ler Suriye'de faaliyet gösteren S-300 gibi gelişmiş Rus hava savunma sistemlerini yenebilecek tek uçak olarak görülüyor. Yetkililer, “F-35'in gelişmiş elektronik savaş sistemleri, güvenlik sistemleri ve diğer sensörleri ABD tarafından büyük ölçüde korunuyor.” Diyor.

IAF’ın F-35 ve gizli silahlarla ilgili verdiği eğitim belirli senaryoları kapsıyor. İsrail’li yetkililer S-400 tehdidini bertaraf etmek için şimdiden pilotlarına eğitim veriyor. Olası senaryoya göre, Akdeniz'deki gaz rezervleri hakkındaki mevcut anlaşmazlığın “büyük çatışmalara” neden olma potansiyeline sahip olduğu belirtiyor.

Breaking Defense’a konuşan IAF eski komutanı Eitan Ben Eliyahu, F-35'in IAF'a iki ana yetenek ekleyeceğini söyledi: “Radara yakalanmama özelliği düşman ülkelerin çok sayıda karadan faaliyet gösterdiği bölgemizde önemli bir avantaj sağlayacak. F-35’lerin uzun bir sensör listesi var. Her türlü savaş verisini almasına ve dağıtmasına izin veriyor. Bu, neredeyse sürekli savaş görevleri yapan bir hava kuvvetleri için çok önemli. ” dedi.

S-400 bölgede sadece Türkiye’de var
Bögede S-400 sistemine sahip tek ülkenin Türkiye olması nedeniyle İsrail şimdiden Doğu Akdeniz’deki çıkarlarını korumak için önlemini alıyor. Türkiye’deki S-400 hava savunma sisteminin Nisan ayında tam olarak faaliyete geçmesi bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.