18 Nisan 2020

Türkiye'nin yürüttüğü mücadeleyi görmeyip Batı övücülüğü yapanlar bunları görmüyor!

Türkiye’nin koronavirüse karşı aldığı önlemleri küçümsemek için ABD ve Avrupalı ülkelerin ekonomik paketlerini göklere çıkartanlar, Batı’nın yaşadığı kaosu ısrarla görmezden geliyor. Türkiye, koronavirüs pandemisine karşı dünyaya örnek olurken, vatandaşlarına kişi başı binlerce dolar ve euro ödediği iddia edilen ülkeler tel tel dökülüyor. ABD’de koronavirüs tedavisi 35 bin doları aşarken, kovid 19 hastalığından ölenlerin 10 bin dolar tutarındaki cenaze masrafları halktan isteniyor. Fransa’da sağlık sistemi çökmenin eşiğine gelirken, 150 euro tutarındaki morg masrafı ölen kişinin yakınlarından talep ediliyor. Jakobenlerin gözde ülkesi İngiltere’de sağlık çalışanları koruyucu ekipman bulamazken Almanya ve İspanya’da yüzlerce yaşlı huzurevlerinde ölü olarak bulundu.

Kaynak açıkladılar ama aktaramadılar
Bugünkü maddi refahını emperyalist politikalarına borçlu olan Batı medeniyeti, koronavirüs salgını karşısında iflas bayrağını çekmek üzere. Başkan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde koronavirüs pandemisine karşı alınan önlemleri küçümsemek için ABD’nin ve Avrupalı ülkelerin açıkladığı ekonomik paketleri örnek gösteren CHP zihniyeti, Batı’daki çöküş karşısında tek kelime etmiyor.

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, ‘Koronavirüsten ölen hastaların ailelerinden cenaze masrafı için 10 ile 30 bin dolar arasında para istendiğini’ açıkladı. Her vatandaşına aylık 2 bin dolar verildiği yönünde propaganda yapılan Amerika’da, sosyal medyadan yayın yapan bir kadın, ‘Koronavirüs testi yapılmadığı ve tedavi edilmediği gerekçesiyle kardeşinin öldüğünü’ duyurdu. ABD’de koronavirüs tedavisi 35 bin doları aşıyor. Yaşlıların ölüme terkedildiği ülkede, hastaneler resmen hasta seçiyor.

Şovları ellerinde patladı
373 milyar dolarlık bir kaynak ayırdığı ve kişi başı bin 500 euro maddi destek verildiği iddia edilen Fransa’da ise durum daha da vahim. Koronavirüs nedeniyle ölen hastaların yakınlarından 150 euro morg parası talep ediliyor. Koronavirüs tedavisinin ortalama 25 bin euro olduğu Fransa’da yaşlılar ise ölüme terk edilmiş durumda. 412 milyar dolarlık teşvik paketi hazırlayan İngiltere’de sağlık çalışanlarına koruyucu ekipman temin edilemiyor. Harrow bölgesindeki Northwick Park Hastanesi’nde çalışan 3 hemşirenin koronavirüs testleri ekipman yetersizliği nedeniyle pozitif çıktı. Ülkedeki hastanelerin büyük bölümünde koruyucu ekipman yetersizliği olduğu anlaşılırken, hemşirelerin çöp poşetleri giyerek kendilerini korumaya çalıştıkları görüntülere yansıdı.

Laf çok icraat yok
750 milyar euroluk bir kaynak paketi ayırdığı duyurusunu yapan Almanya’da da durum pek farklı değil. Küçük işletmelere 9 bin euro para verildiği iddia edilen Almanya’da yüzlerce yaşlının bakım evlerinde sahipsizlikten öldüğü raporlandı.

200 milyar euro kaynak ayrılan İspanya’da ise Savunma Bakanı Margarita Robles, “Ziyaretlerinin bazılarında ordu, tamamen terk edilmiş yaşlı insanlarla karşılaştı, hatta bazıları yataklarında yaşamlarını yitirmişti” demişti.

(AKİT)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.