16 Temmuz 2020

İBB'de LGBT Müdürlüğü teklifi kabul edilmedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesinde (İBB) CHP'li üyeler tarafından verilen  "Toplumsal Cinsiyet Şube Müdürlüğü" kurulması teklifi, AK Parti ve MHP'li meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi.AK Partililer, “Burada LGBT savunulmaktadır. CHP yönetiminin aile yapımızı parçalamasına izin vermeyiz” diye tepki gösterdi.

Komisyon raporu sonrası söz alan CHP'li meclis üyesi Filiz Öztürk Çelik, toplumsal cinsiyet konusunun sadece kadın ve aile olarak tartışılmasını çok yanlış bulduğunu belirterek, toplumsal cinsiyet kavramının İstanbul Sözleşmesi'nin bir gereği olduğunu savundu.
CHP'nin kadın haklarının korunmasında samimi olmadığını ifade eden AK Partili üyeler, "Toplumumuz bunu asla kabul etmez. Gelenek ve örfümüzle bağdaşmamaktadır. Toplumumuzdan bunu saklamaya çalışıyorsunuz ancak biz buna müsaade etmeyiz. Taksim'de açılan pankartları biliyoruz. Aileyi yok etme çabalarınızı da çok iyi biliyoruz. Türk aile toplumunu bölme ve parçalamanıza izin vermeyeceğiz" dediler.



AK Partili Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar ise toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili müdürlük kurulmasına asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Tekrar söz alan CHP'li Çelik ise "Muhammed Bey'in bir travma yaşadığı kesin. Çocukluğunda mı yaşadı gençliğinde mi yaşadı bilmiyorum. LGBT ve cinsel eğilimlerle ilgili." ifadelerini kullanması üzerine AK Partili meclis üyeleri masalara vurarak Çelik'in sözlerine tepki gösterdi.

Filiz Öztürk Çelik, tepkiler üzerine, "Kastımı aştıysam çok değerli Hukuk Komisyonu Başkanından özür diliyorum." diye konuştu.

Tartışmaların ardından 64 numaralı rapor oylanarak ısrar kararı olarak kabul edildi. Meclis kararı ile "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Şube Müdürlüğü", "Sosyal Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü" ve "Çocuk ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü" kurulmayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.