Arab News, Başkan Erdoğan'ın tarihi KKTC ziyaretiyle iyice hedefine kilitlendiğini ve Azerbaycan, Pakistan, Libya, Bangladeş ve Gambiya'nın Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanıyacağını yazdı.
Arab News, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bugününü ve yakın geleceğini analiz etti. Ankara'nın hedefine kilitlenmiş olduğunun belirtildiği analizde, toplamda 5 ülkenin Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanımasının çok yakın olduğu ifade edildi. Ülkelerin Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanımaları hakkındaki raporların zamanlamasının ise, içeriğinden daha önemli olduğu vurgulandı.
Suudi Arabistan merkezli 'Arab News', yayımladığı bir analizde Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bugününü değerlendirip yakın geleceği hakkında öngörülerde bulundu.
Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyareti, uluslararası camiada tüm gözlerin adaya çevrilmesine sebep oldu.
Çevirisi SuperHaber tarafından yapılan analizde şu ifadelere yer verildi:
'ANKARA HEDEFİNE KİLİTLENMİŞ DURUMDA'
'Batı ülkelerinden gelen sert tepki ve protestolara rağmen, Ankara ada hakkındaki planlarını uygulamaya kilitlenmiş durumda. Erdoğan, ziyareti sırasında yeni bir parlamento binası ve külliye inşasına yakında başlanacağını duyurdu.
AZERBAYCAN VE PAKİSTAN'IN TANIMASI BEKLENİYOR'
Erdoğan'ın ziyaretinden önce, Azerbaycan'ın yakında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde diplomatik bir misyon kuracağı ve Türkiye'den sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanıyan ikinci ülke olacağına dair raporlar vardı.
Aynı şekilde medya raporlarına göre, Pakistan'ın ülkeyi tanıma akımına katılacağı bekleniyordu. Birkaç hafta önce Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nden atılan bir tweet, bu iddialara güçlü bir argüman kazandırmış ve İslamabad'ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanıyacağının sinyallerini vermişti.
'LİBYA, BANGLADEŞ VE GAMBİYA DA TANIYACAK'
Bunun dışında Libya, Bangladeş ve Gambiya'nın da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile diplomatik ilişkiler kurması ve ülkeyi tanıması bekleniyor.
Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanıyan tek ülke olmasına karşın, ülkenin, Birleşik Krallık ve ABD gibi birçok başka ülkede temsilciliği var. Aynı zamanda İslam İş Birliği Teşkilatı'nda gözemci üye olarak bulunuyor.
Bugüne kadar adayı birleştirmek için denenen ve önerilen tüm girişimler sonuçsuz kaldı ve bu Türk tarafını 'sorunu kendi elleriyle çözme' konusunda cesaretlendirdi.
'RAPORLARIN ZAMANLAMASI, İÇERİĞİNDEN DAHA KRİTİK'
Kıbrıs meselesi, uluslararası ajandalarda kendine onyıllardır yer buluyor olsa da, 'tanınma' konusu eskiye göre çok daha revaçta. Daha fazla ülkenin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanıması hakkındaki raporların ise zamanlaması, içeriklerinden daha kritik.
Ankara'nın Kıbrıs hakkındaki planlarını gerçekleştirme çabalarını hızlandırması bekleniyor.
Batı riyakarlığı: İsrail'e lütfen Kıbrıs'a cebren
SUPERHABER
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.