T a r a f s ı z D e ğ i l i z

KAFKASYA DİRENİYOR..RUSLARLA ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR.


Kafkasya'da Rus Ordusu ile bağımsızlık yanlısı mücahitler arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor....




Kafkasya'da, Rus Ordusu ile bağımsızlık yanlısı mücahitler arasındaki çatışmalar sürüyor. Çeçenistan,İnguşetya ve Dağıstan'da yoğunlaşan çatışmalarda, iki polis ölürken, iki polis de ağır yaralandı.

Sunjen bölgesinin Nesterovskaya kasabası yakınlarında düzenlenen ilk saldırıda, içerisinde polislerin bulunduğu iki araç hedef alındı. Saldırıda, araçlarda bulunan polislerden ikisinin hayatını kaybettiği ve araçların kullanılamaz hale geldiği de gelen bilgiler arasında.

Dağıstan'ın başkenti Şamilkale'de gerçekleştirilen ikinci saldırıda ise, iki polis yaralandı. Saldırı neticesinde yaralananların Şamilkale polis müdürü Şamil Guseynov Gaziyev ve şoförü olduğu öğrenildi.

Öte yandan, Dağıstan'ın Tabaranski bölgesinde bağımsız yanlısı gerillalar ile Rus Ordusu ve yerli destekçileri arasında yoğun çatışmaların yaşandığı belirtiliyor. Bölgeye yığınak yapan Rus Ordusunun geniş çaplı bir operasyon başlattığı bölgede hareketlilik hala sürerken Rus Ordusunun ağır kayıpları verdiği iddia ediliyor.

Tank ve zırhlı araçlarında kullandığı operasyon, Dağıstan'ın Tabaranski bölgesine bağlı Tanak, Heli-Penjik ve Gelim-Batan yerleşim birimlerinde yoğunlaştı. Rus medyası ise, on-on beş kişiden oluşan bir grubun bölgede sıkıştırıldığını ileri sürüyor.

Dağıstan İçişleri Bakanı Adilgrey Magomedtagirov’un komuta ettiği operasyona, FSB,Omon ve Dağıstan İçişleri'ne bağlı özel kuvvetlerin iştirak ettiği de edinilen bilgiler arasında

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.