OBAMA EMRETTİ,AFGANİSTANA EN BÜYÜK SALDIRI BAŞLADI


Taliban'ın kontrolündeki vadide buğdayın yanı sıra geniş çaplı afyon da yetiştirildiği ileri sürülürken, bölgede bulunan İngiltere başkanlığındaki NATO güçlerinin şimdiye kadar yaptığı saldırılar da sonuçsuz kalmıştı.
ABD Başkanı Barack Obama'nın göreve geldikten sonra Amerikan güçlerinin Afganistan'da Taliban'a karşı ilk büyük saldırısı Helmand vilayetinde başladı.



Saldırıyı ''şimdiye kadar olanların en büyüğü ve en hızlısı'' olarak niteleyen yetkililer, böylece ülkedeki savaş sürecinin yeni bir aşamaya girdiğini söyledi.

Yetkililer, saldırıya 4 bin asker ve denizci ile 650 işbirlikçi Afgan asker ve polisinin katıldığını, ayrıca saldırının havadan da desteklendiğini kaydetti.

Helikopterler, vilayetin başkenti Laşkargah'dan 30 kilometre uzaklıktaki Nava köyüne yüzlerce asker taşıdı. Amerikalı Tuğgeneral Larry Nicholson, "Gittiğimiz yer kalacağımız, kalacağımız yer ise Afgan güvenlik güçleri için yeterli güvenlik şartlarını sağlayacağımız yer olacak" açıklamasını yaptı.

Amerikan askeri yetkilileri, saldırının Afgan güçleriyle birlikte yapıldığını belirterek, Taliban'ın ülkenin güneyindeki Helmand vilayetinden temizlenmesi ve bölgenin 'isyancı' güçlerin tehdidinden kurtarılmasını amaçladıklarını kaydetti.

Amerikan güçleri, söz konusu vadiye dün da helikopter saldırısı düzenlemişti.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.