T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36669] MARİFET KEL OLMANDA DEĞİLDİR! KEL OLMADIĞINDA HÜRMETİ GÖREBİLMENDEDİR! yazan: MERSİNDEN BURAK CANLI

MARİFET KEL OLMANDA DEĞİLDİR! KEL OLMADIĞINDA HÜRMETİ GÖREBİLMENDEDİR! Yazan: MERSİNDEN BURAK CANLI

 

Bu yazıda bir hikâyeden bahis edilecektir. Bakalım neler denecektir.

 

Evvelimi bilinmez. Kalburumu görünmez. Öyle böyle bir zaman içerisinde bir KEL varmış. Kendisi Kelmiş. Bu yüzden mi bilinmez adı da kelmiş. Ne yapsın ne etsin ki Kelmiş. İşte o zaman içerisinde o diyarlarda da Keller bir başka hikmetli sanılırmış. Zaman bu ya bu zaman da böyle olurmuş.

 

İşte bizim Kel kendisinin en zeki, en akıllı, en doğru, en bilen, en yakışıklı, en güçlü, en zengin, en hoş ve tüm lütufların en güzelinin kendisinde, olduğunu sanırmış. Bilenmez ki bundan dolayımı yoksa başka bir sebepten mi karşısındakini aşağılar ve hep kendisini över, över dururmuş. Nedense aynı zaman içerisinde bir kel yetmezmiş gibi bir tane daha kel yaşamış. Ve o kelin adına da KEL deyiverirlermiş. Ama sanki bu kel bizim kendisini iyiden iyiye beğenmiş Kelin tam tersine alçakgönüllü, iyiliksever, insanlara hakaret etmeyen, insanları olduğu gibi kabullenen, insanları insan olduğu için seven, eli bol gönlü bol birisiymiş.

 

İşte zaman geçmiş ve bu insan seven kel insan düşmanı kel ile tanışıvermiş. İnsan seven kelimiz uzak diyarlardan gelmiş birisiymiş. Ve bulunduğu yerin o kadar yabancısıymış ki bu insan düşmanı kele yardım edersen sevinirim deyivermiş. İnsan düşmanı kel yardımı etmiş mi etmemiş mi bilinmez. Kim bilir? Ama insan seven kel gene de insan düşmanı keli sevmiş. Belki içerisinden insan düşmanı kel beni sevmesin benim kimseye ihtiyacım yok diyormuş. Ama onun ihtiyacı olduğu içinde zaten insan seven kel insan sevmeyen keli sevmemiş. Sevmiş çünkü insan seven kel insanları severmiş de ondan. Ve insan seven kelimiz diğer kele dönerek sen insanları sevmelisin bu hayat karşındakine de sana da zehir olur demiş. Demiş ama insan sevmeyen kelimiz ben insanları sevmeden de insanlar beni seviyor o zaman ben insanları neden seveyim deyivermiş. İnsanları sevmek insana mutluluk insan neşe verir de ondan demiş insan kelimiz. Ama nafile ama boşuna demiş. Çünkü kendi söylemiş kendi dinlemiş.

 

Ama zaman değişmiş. Eski meyveler olmaz olmuş. Çiçekler açmaz olmuş. Yağmurlar yağmaz olmuş. Ve artık kelleri sevenler sevmez olmuş. İşte o zaman içerisin de bizim insan sevmeyen kelimizi de kimseler beğenmez olmuş. Kimsecikler sevmez olmuş. Yani “takke düşmüş kel görünmüş”. İnsan sever kelimizi eskiden sevenler daha çok severken insan sevmeyen kelimizi hiçbir kimsecikler sevmez olmuş. İşte o vakit insan sevmeyen kelimiz tutmuş insan sever kelimizin kapısını çalmış.

 

O vakit insan sever kelimiz gidip kapıyı açmış. Ve hoş geldin aziz dostum demiş. Demiş ama boşuna demiş. İnsan sevmeyen kelimiz insan seven kelimize kahrol asıca neden kapıyı geç açı yon demiş. İnsan seven kelimiz o zaman anlamış ki kel veya değil insan sevmeyenin hiç seveni olmaz. Ve insan sevmeyen kelimize kapının dışarısını göstermiş.

 

İşte ister kel olun ister kel olmayın siz, siz olun aman ha insan sevin. Kelliğiniz için sizi sevenlere aldanıp ta gerçekte sevildiğinizi sanmayın. Bir gün takke düşüp kel görünebilir. 18.12.2009

 

                                                                                           MERSİNDEN BURAK CANLI

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.