T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36674] Fwd: Mevcut Komuta Kademesini Görevden Alıp Yerlerine Demokrat Subayları Atamazsanız, Olaylar Artarak Devam Eder



---------- Yönlendirilmiş ileti ----------
Kimden:
Tarih: 16 Aralık 2009 20:20
Konu: Mevcut Komuta Kademesini Görevden Alıp Yerlerine Demokrat Subayları Atamazsanız, Olaylar Artarak Devam Eder
Kime:


Bu oyunu bozmak vatan borcu
Cuntanın harekete geçirdiği derin PKK'nın İzmir ve İstanbul'dan sonra dün de Muş'ta sahneye koyduğu yeni strateji deşifre oldu.
Cuntacı generaller ve subaylar kendi adamlarını harekete geçirdi, sokakları karıştırdı. Amaçları karşı şiddet oluşturmak ve çatışmayı geniş alana yaymak, sonra da meclisi (meclis onaylı bir darbe şekli olan) OHAL ilanına zorlamak.
 
Toplumun farklı kesimlerinden de söz konusu stratejiye karşı sağduyu çağrıları yükseliyor. "Kimse elini ovuşturmasın. Bütün ülke cuntacıların tehdidi altındadır." diyen Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, kirli oyuna karşı Türklerin de Kürtlerin de fitne oluşturacak davranışlardan kaçınmasını istiyor.
 
Güneydoğu Sosyal ve Ekonomik Kalkınma Federasyonu Başkanı Mehmet Demir de, oyunu bozmanın vatan borcu olduğunu söylüyor. Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Galip Ensarioğlu'na göre, çatışma zeminini ortadan kaldırmanın yolu, siyasetçilerin sükûnet çağrısı yapmasından geçiyor.
 
Şırnak Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Ayan, "90'lı yıllara dönmek istemiyoruz." derken, Muş milletvekili Seracettin Karayağız, cuntacıların hep böyle ortalığı karıştırıp, sonra OHAL istediklerini hatırlatıyor. Eski İstihbarat Dairesi Başkan Vekili Bülent Orakoğlu ise KCK ve Ergenekon soruşturmalarının devam etmesi gerektiğine dikkat çekiyor: "Ergenekonun kontrolundaki KCK'nın şehirde ciddi bir örgütlenme içine girdi. Örgüt asli olarak Ergenekoncuların kontrolunda olmakla birlikte, KCK'yı kullanan 10'a yakın gizli servis var."

MEHMET DEMİR

Güneydoğu Sosyal ve Ekonomik Kalkınma Federasyonu Bşk.

 
Darbe zeminleri birbirine benziyor. Aynı oyun yine oynanıyor. Kimse sorumsuz davranamaz. Olumlu katkı, vatan borcudur. Türkiye, olağanüstü bir süreçten geçiyor. Başta siyasîler olmak üzere herkes cuntacıların bu oyunlarına karşı birlik olmalıdır. Olumlu katkı vatan borcudur. Maalesef muhalefet partilerinin söylemleri, 12 Eylül öncesi siyasi tartışmaları hatırlatıyor. Bu millet artık bunları okuyor. Bu topraklarda, bir kez daha oyun oynanıyor. Koskoca bir millet birbirine düşürülüyor. Bütün darbe zeminleri birbirine benziyor.

GALİP ENSARİOĞLU

Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı

Toplumsal çatışma zeminini ortadan kaldırmanın yolu, sağduyu ve sükûnet çağrılarından geçiyor. Sorunlar sokakta değil Parlamento'da çözülmeli. Herkesin birbirini anlamak ve diyalog kurmak adına çaba sarf etmesi gerekiyor. Cuntanın sokaklara döktüğü insanları biz suhuletle geri döndürmeli, yenilerinin çıkmasına mani olmalıyız. STK'lar da bu süreçte, insanlara yol göstermeli.

SERACETTİN KARAYAĞIZ

AK Parti Muş milletvekili

Bu eylemlerin nasıl bir ortama zemin hazırladığını geçmişe bakarak anlamak mümkün. OHAL, benzer ortamlar sonucunda gelmiştir. Halk cuntacıların bu oyununu artık ezberledi.

ŞİVAN PERVER

Avrupa'da yaşayan Kürt sanatçı

Tokat'ta 7 askerin şehit edilmesi provokatif bir eylem. Savaş kışkırtıcılarının, statükonun devamından yana olanların ekmeğine yağ sürmeyelim, şiddetten kaçınalım. Diyarbakır'da üniversite öğrencisi Aydın Erdem ile İstanbul'da 17 yaşındaki Serap'ın ölümüne yol açan eylemler kabul edilemez. Savaş kışkırtıcılarının, statükonun devamından yana olan anlayışın ekmeğine yağ süren, şiddete davet eden, dışlayıcı üsluptan kaçınmamız gerekiyor. Avrupa'dan yayın yapan nasname.com adlı internet sitesine konuşan Perver, DTP'nin kapatılmasını da eleştirdi. Mahkeme'nin kararının provokatif olayların yoğunlaştığı bir döneme rast geldiğinin altını çizen Perver, "Oybirliğiyle alınan karar 86 yıldır resmi ideolojide direten statükocu güçlerin halen barış önünde engel olduğunu açıkça göstermektedir." diye konuştu.

 
NUMAN KURTULMUŞ
 
SP Genel Başkanı

Elbirliği ile huzur ve kardeşlik ortamını sağlayacak adımları atmak zorundayız. Herkes aklıselimle hareket etmeli. Türkler de Kürtler de fitne oluşturacak davranışlardan kaçınmalı. Kimse elini ovuşturmasın. Bu bir fitne, cuntacıların kirli bir oyunu. Bu oyunu sona erdirecek miyiz erdirmeyecek miyiz? Bunun yolu bellidir. Ancak bunu kararlılıkla uygulayabilecek bir hükümete, bir başbakana ihtiyaç vardır. 

 
MUSTAFA DESTİCİ
 
BBP Genel Başkan Yardımcısı

Burada milletin fertlerini karşı karşıya getirme oyunu var. Cuntacılar oyun oynamak istiyorsa, karşılarında emniyet güçlerini bulacaklardır. Hiçbir vatandaşımız bu konuda tahriklere kapılmamalı. Vatandaşlar, bir suç unsuru görüyorlarsa güvenlik güçlerine haber vermeliler. Terörün etnik kökeni olmaz. Bin yıldır aynı coğrafyayı, aynı din kardeşliğini paylaştığımız kardeşlerimizle aramızı kimsenin açmasına fırsat vermemeliyiz.

 
 

 

 

ALİ AYAN

Şırnak Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı

Şiddet olaylarının tırmanmasından endişe duyuyoruz. Bu gelişmeler ülkeye zarar verir. Yöre insanı olarak tekrar 1992'ye dönüp, bölgenin şiddet ve kanla anılmasını istemiyoruz. CHP ve MHP'nin rant sağlama hevesinden vazgeçmesi gerekir. Bizler üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız.

AHMET GÜNDOĞDU

Memur Sen Genel Başkanı

Cuntacıların hedefinin demokrasiye güveni sarsmak olduğunu herkes görmeli. Çanakkale Zaferi gibi bir başarıya imza atanların çocukları ve torunları olarak bu ülkenin insanları, provokasyonların ağına düşmeyecektir. Toplumda gerginlik yaratacak açıklamalardan kaçınarak her sorunun demokratik anlayışı içerisinde çözüleceği inancını topluma yansıtmak siyasi liderlerin öncelikli görevidir.

YASİN AKTAY

Konya Üniversitesi Öğretim Üyesi

Ülkeyi kaosa sürüklemek istiyorlar. Yapılan gösterilerle siyaset dışı odakların sesinin daha fazla çıkabileceği bir ortam meydana getirilmeye çalışılıyor. Toplumsal çaresizlik hali çıkarılmak isteniyor. Medyanın da çok dikkatli olması lazım. Bu görüntülerin sürekli ekranda olması, eylemcilere yarıyor. Sanki bir iç savaş görüntüsü varmış izlenimi oluşuyor. Halbuki eylem yapanların hepsi profesyonel. Farklı şehirlerde aynı adamlar eylem yapıyor.

İzmir'deki molotoflu provokasyonun altından Cunta-KCK çıktı

İzmir'de izinsiz gösterilerde otobüslere ve dükkânlara molotofkokteyli atan şahısları yönlendirdiği tespit edilen Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisi G.B.'nin, PKK'nın şehir yapılanması KCK'nın gençlik örgütünün önde gelen elemanlarından biri olduğu ileri sürüldü. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bir süre önce yürüttüğü soruşturmayla Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi'ni (YDGM) deşifre etmişti. PKK'nın, ülkenin dört bir yanındaki kundaklama eylemlerini YDGM aracılığıyla yaptığı, iddianamede belgeleriyle ortaya konuluyor.

İzmir'de izinsiz gösterilerde otobüslere ve dükkanlara molotofkokteyli atan şahısları yönlendirdiği tespit edilen Dokuz Eylül Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü öğrencisi G.B.'nin (23), PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya bağlı Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi (YDGM)'nin önde gelen elemanlarından biri olduğu ileri sürüldü. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bir süre önce yürüttüğü soruşturmayla YDGM'yi deşifre etmiş, "piramit-hücre tipi" yapılandığını ortaya çıkarmıştı. Terör örgütünün 1 Haziran 2008 tarihinde Diyarbakır'da kurulan sözde genel meclisi 30, yürütme kurulu ise 7 kişiden oluşuyor. 56 ilde örgütlenen YDGM, terör örgütü PKK adına eylemler yaptı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılanmayla ilgili daha önce hazırlanan iddianamede, terör örgütüne eleman kazandırmak ve tabanı sürekli faal tutmak amacıyla kurulan yapılanmanın, özellikle işsiz, öğrenci ve göç mağduru gençler üzerinde çalışma yaptığı belirtiliyor. Örgüt, PKK'nın talimatıyla korsan gösteriler ve kundaklama eylemleri yapıyor. PKK, ülkenin dört bir yanındaki işyeri ve araç kundaklama eylemlerini YDGM aracılığıyla yapıyor. HASAN ÇİLİNGİR, TEKİN GÜRBULAK İZMİR

Partileri kapatılan liderler: Hak arama yeri Parlamento'dur

DTP'nin geleneğini sürdürdüğü için kapatılan partilerin genel başkanları, milletvekillerinin Meclis'te faaliyetlerine devam etmelerini istedi. Eski Demokratik Kitle Partisi lideri Şerafettin Elçi, DTP'lilerin görevinin Parlamento'da bulunarak gerginliği azaltmak olduğunu belirtirken, eski Demokrasi ve Değişim Partisi Genel Başkanı İbrahim Aksoy, partiyi kapatan Ergenekona karşı demokrasi  mücadelesinin siyasal zeminde yapılması gerektiğini söyledi. Eski Halkın Emek Partisi Genel Başkanı Feridun Yazar ise "Parlamento, özgürlüklere kavuşmanın en meşru yeridir." dedi.

Özgürlüğün ancak demokratik ortamlarda vücut bulacağını dile getiren eski başkanlar, demokrasinin de tecelli yerinin Meclis olduğunu hatırlattı. DTP'lilerin zor şartlar altında seçilmiş olduklarını unutmamalarını isteyen genel başkanlar, kendilerine verilen bu hakkın Parlamento'da kullanılması gerektiğini vurguladı. Kapatılan Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) yöneticileri, Diyarbakır'da sine-i millete gitme kararı aldı. Anayasa Mahkemesi tarafından oybirliğiyle kapatılan partinin 19 milletvekili, önceki gün istifa ettiklerini Diyarbakır'da kamuoyuna duyurdu. Daha önce Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan birçok partinin genel başkanı ise Meclis'te kalma çağrısında bulundu.

 

Para verip 'sık' dediler

İstanbul Beyoğlu'nda yaşanan provokasyonla ilgili ilginç gelişmeler yaşanıyor. Terör örgütü yandaşlarına silah çeken şahıslardan T.G.'nin söyledikleri Türkiye'nin nasıl bir süreçten geçtiğini gözler önüne serdi. Olaydan sonra gözaltına alınan ve emniyette sorgulanan T.G., 'delil yetersizliği' gerekçesiyle salıverilmişti. T.G., başka bir suçtan adliyeye sevk edilen arkadaşına destek olmak için geldiği Beyoğlu Adliyesi'nde ilginç açıklamalarda bulundu. Ayaküstü gazetecilerin sorularını cevaplayan T.G., para için eyleme katıldığını anlatarak şunları söyledi: "Bana para verdiler. Verdikleri 500 TL'yi sen de ver istediğin adamı rehin alayım. Ben sokakta gezen bir çöpçüyüm. Ben ekmeğime bakarım. Gerginlik varmış, yokmuş bana ne. Para verdiler, dediler 'Git sık.' Ben de gidip sıktım."

Ortaya atılan başka bir iddia ise olay olmadan bir gün önce siyah bir ciple mahalleye gelen bazı kimselerin göstericilere kurşun sıkan S.Ü., T.G. ve S.Z.'ye silah ve para verdikleri. Üç şahsın da ellerindeki silahların aynı marka ve özellikte olması dikkat çekti. Edinilen bilgilere göre, Emniyet, T.G.'nin bu açıklamaları üzerine konuyu araştırmaya başladı. DTP'nin Beyoğlu'ndaki il binasında yapılan basın toplantısının dağılımında 50 kişilik grup, Dolapdere'de ara sokaklarda bazı işyerlerini ve araçları tahrip etmiş, tepki gösteren mahalleli, taş ve sopalarla bu gruba karşılık vermişti. Mahalle sakinlerinden bazılarının göstericilere silah çekmesi kamera ve objektiflere yansımıştı. 13 Aralık'ta yaşanan olayda 2 kişi yaralanmıştı. İSTANBUL ZAMAN

İzmir'de şehit ailelerinin adını kullanarak eylem yapmışlar

İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yavuz Alphan, Tokat'ın Reşadiye ilçesinde yedi askerin şehit edilmesinden sonra kendilerini sokağa çekmek isteyenler olduğunu söyledi. Alphan, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Tuncay Özkan'ın genel başkanlığını yaptığı Yeni Parti (YP) İzmir İl Teşkilatı üyelerinden eylem teklifi aldıklarını ancak reddettiklerini açıkladı. Alphan, "Emniyet Müdürlüğü'nden bir polis memuru geldi. 'Yavuz Bey, nereden nereye yürüyeceksiniz?' diye sordu. Ben de kendisine hiçbir yere yürümediğimizi ve dernek binasında oturduğumuzu söyledim. Bizim adımızı kullanarak, 'şehit aileleri yürüyüşü' olduğunu söylemişler." dedi.

YP İl Teşkilatı, 8 Aralık'ta terörist saldırıları protesto etmek için Alsancak semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanarak Gündoğdu Meydanı'na yürümüştü. İl Başkanı Semra Özaşkınlı, burada bir basın açıklaması yapmıştı. Grup, yedi şehit için mum yakmıştı. Tuncay Özkan'ın taraftarlarından bir hanımın kendisine telefon ettiğini ve şehitler için yürüyeceklerini söylediğini aktaran Dernek Başkanı Alphan, şehit anne ve babalarının bu tür yürüyüşlere katılmasına karşı olduğunu vurguladı. "Ben bile parti kursam gelmesinler." diyen Yavuz Alphan, YP'lilerin mum yakmasına da tepki gösterdi: "Mum yakma, Hıristiyanlık âdeti."

YP İzmir İl Başkanı Semra Özaşkınlı ise suçlamaları kabul etmedi. Söz konusu yürüyüşe bütün sivil toplum kuruluşlarını davet ettiklerini belirten Özaşkınlı, kimlerin katılıp kimlerin katılmadığını bilmediklerini öne sürdü.

Terörist, 1,5 kilo C-4 ve 3 el bombası ile yakalandı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde PKK üyesi olduğu öğrenilen bir kişide 1 kilogram C-4 patlayıcı, 3 el bombası ve 2 fünye ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Kızıltepe Otogarı'nda şüpheli davranışlarda bulunan ve kimliği açıklanmayan bir kişi polis tarafından durduruldu. Yapılan aramada şahsın elinde taşıdığı poşet içerisinde 1 kilogram C-4 patlayıcı, 3 el bombası ve 2 fünye bulundu. Şahıs gözaltına alındı. Ele geçirilen bomba ve patlayıcının gösterilerde provokatif amaçlı kullanılmasının planlandığı belirtiliyor.

Cunta derin PKK'ya provokasyonları genişletme talimatı vermiş

Terör örgütü PKK'nın büyük şehirlerde başlattığı provokatif eylemlerin, Cunta kontrolundaki KCK/TM'den gelen talimatla gerçekleştirildiği tespit edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nce 81 ile gönderilen gizli yazıda KCK/TM tarafından (Kürdistan Topluluklar Birliği/Kürdistan Türkiye Meclisi) örgüt yandaşlarına "Serhildan sürecini genişletin. İl ve ilçelerdeki gösterilere geniş katılım sağlayın" şeklinde talimat verildiği bildirildi.

Terör örgütünün Türkiye yapılanması olan Kürdistan Topluluklar Birliği/Kürdistan Türkiye Meclisi'ne Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen bir soruşturma ile darbe indirilmişti. Ancak bu soruşturma durduruldu. Tokat Reşadiye saldırısı ve ardından Anayasa Mahkemesi'nin DTP'yi kapatma kararı ile KCK/TM yine sahneye çıktı. Büyük şehirlerde bir anda patlayan toplumsal olayların Cunta konrolundaki KCK/TM'den gelen talimatlarla yönlendirildiği istihbarat raporlarına yansıdı. Diyarbakır'da bir üniversiteli öğrencinin faili meçhul kurşun sonucu ölmesi, Mersin'de de bir gencin silahla yaralanmasına sebep olan gösteriler için cuntanın geniş katılım sağlamaya çalıştığı belirtildi.

Bu arada İçişleri Bakanlığı molotofkokteyli, havai fişek ve taşlı saldırılara hedef olan polisleri, "Provokasyona gelmeyin, sağduyulu davranın." diye uyardı. 81 il emniyet müdürüne verilen şifahi emirle tahriklere kapılınmaması yönünde personelin uyarılması istendi. İl emniyet müdürlükleri, örgütün güvenlik güçleri ile halkı karşı karşıya getirmek istediği yönünde bilgilendirildi. Zor kullanma şartlarında en son çare olarak silaha başvurulması gerektiği hatırlatıldı. 81 il emniyet müdürünün uyarılmasının ardından Çevik Kuvvet şube müdürlerinin olaylara müdahale eden polislere, "Soğukkanlı davranın, oyuna gelmeyin." telkininde bulunduğu bildirildi.

 
Basın



--
Türk Milletinin üzerine çökmüş karabasan giderek çözülmekte ve zayıflamaktadır. Hainlerin planları bozulmakta, figüranları sürekli açığa düşmektedir. Milletin rağmına sürdürülen derin yolculuk sona yaklaşmıştır. Millet artık egemenliğine, iradesine sahip çıkmaktadır.
Türkiye, eğer Türkiye'nin omurgasını çökerten, elini kolunu bağlayan, tarihî yürüyüşünü sona erdiren ve sadece laik küresel sistemin çıkarlarını korumaktan başka hiçbir iş yapmayan bu hastalıklı, marazî, şirret, ilkel çetelenme yapılanmasını çökertemezse, tasfiye edemezse, Türkiye tasfiye edilmiş olacak. Leş kargaları kapıda bekliyor...
-------------------------------------
http://dava-vatan.blogspot.com/

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.